Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ώρα της πίτσας!

Η ώρα της πίτσας!

Τι θα φάμε απόψε; Κλασικό ερώτημα και μια από τις αγαπημένες απαντήσεις είναι η πίτσα! Και όταν η πίτσα είναι σπιτική και ελαφριά, τότε απολαμβάνουμε το γεύμα μας χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Τα υλικά για τη ζύμη είναι:

- 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουτ. γλ. μαγιά
- 2 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. ρίγανη
- 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό

 

Εκτέλεση:

1. Τοποθετούμε το αλεύρι σε μία λεκάνη.
2. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι.
3. Ρίχνουμε τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
4. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγη ώρα να φουσκώσει.

Τα υπόλοιπα υλικά που χρειαζόμαστε για την πίτσα είναι:

- γαλοπούλα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
- κίτρινο τυρί κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
- σάλτσα / πελτές ντομάτας (αν είναι στπιτικός ακόμα καλύτερα)
- πιπεριές (πράσινες & κόκκινες)
- ελιές (πράσινες & μαύρες)
- τριμμένη μοτσαρέλα
- λίγο ανθότυρο
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα
- λίγο μαύρο πιπέρι

Η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από το πόσο γεμάτη θέλουμε την πίτσα μας. Εμείς προτιμούμε να μην είναι πολύ γεμάτη...

Εκτέλεση:

1. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε τη ζύμη (αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και πλάστη).
2. Τοποθετούμε τα κομμάτια της γαλοπούλας, έτσι ώστε να έχουν κενά μεταξύ τους.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κίτρινου τυριού, έτσι ώστε να έχουν κενά μεταξύ τους.
5. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα, τις ελιές και τις πιπεριές.
6. Ρίχνουμε λίγο ανθότυρο και λίγη παρμεζάνα και προσθέτουμε λίγο ακόμα πιπέρι.

IMG 9794

IMG 9802

Η πίτσα είναι έτοιμη για ψήσιμο. Ψήνουμε σε χαμηλή θέση στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά (πάνω κάτω). Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ελέγχουμε το κάτω μέρος της ζύμης και αν χρειάζεται, τοποθετούμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου.

IMG 9818

Σημείωση: Εμείς χρησιμοποιούμε γαλοπούλα και κασέρι με χαμηλά λιπαρά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και πραγματικά όσο κι αν φας, δε νιώθεις το στομάχι σου βαρύ.

ΥΓ. Θυμηθείτε και τις άλλες πίτσες του maresei.

Μ' αρέσει | 2012