Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο σπιτικό παγωτό
Χρειάζεστε όρεξη, είκοσι λεπτά από το χρόνο σας συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των σκευών, και χώρο στην κατάψυξη... Α! Και μερικά απλά υλικά.
Δείτε τα:
Για το κυρίως μείγμα χρειαζόμαστε:
- 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- 1 ζαχαρούχο
- 1-2 βανίλιες
Χτυπάμε καλά την κρέμα στο μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες, συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, η κρέμα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη!
Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε:
- Μπισκότα OREO κομμένα σε μικρά μικρά κομμάτια
- Νιφάδες ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας
- Πραλίνα φουντουκιού
- Μαρμελάδα ή σάλτσα φράουλας ή άλλου κόκκινου φρούτου
- Πτι-μπερ κομμένα σε μικρά μικρά κομμάτια
- Στιγμιαίο καφέ
Κατά προτίμηση προσθέτουμε ένα από τα παραπάνω υλικά, αν και τα OREO με τη μαύρη σοκολάτα συνδυάζονται πολύ καλά και προκύπτει η λατρεμένη μπισκοτοστρατσιατέλα!
Το μυστικό είναι πως ό,τι κι αν προσθέσουμε από τα παραπάνω, καλό είναι να το βάλουμε στο τέλος, σε όση ποσότητα επιθυμούμε, και να ανακατέψουμε με κουτάλι και όχι με το μίξερ.
Επίσης, σε περίπτωση που έχουμε σκοπό να προσθέσουμε μπισκότα ή μαρμελάδα με πολύ γλυκιά γεύση, ή αν γενικά δε θέλουμε το παγωτό μας πολύ γλυκό, θα μπορούσαμε να "σπάσουμε τη γλύκα", προσθέτοντας στο μείγμα της κρέμας λίγο φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά, όσο ακόμα χτυπάμε την κρέμα.
Τέλος, αν έχουμε μικρά παιδιά ή αν απλώς δεν μπορούμε να είμαστε εγκρατείς στην ποσότητα του παγωτού που θα καταναλώνουμε κάθε φορά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο τάπερ, να βάλουμε κάτω μία στρώση μπισκότα πτι-μπερ, από πάνω μια στρώση παγωτό κρέμα, άλλη μια στρώση μπισκότα και αν έχουμε περίσσευμα παγωτού (ανάλογα με το μέγεθος του τάπερ), μπορούμε να επαναλάβουμε με άλλη μια στρώση σαντουιτσάκια. Έτσι ίσως καταφέρουμε να τρώμε ένα παγωτοσαντουιτσάκι τη φορά!
Μετά την παρασκευή, βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο και μόλις παγώσει μπορούμε να δοκιμάσουμε! Yum...
Τέλος, μπορούμε να συνδυάσουμε το παγωτό μας με τα υπέροχα, τα λαχταριστά, τα πεντανόστιμα, τα "λιώνουν στο στόμα" σουφλέ σοκολάτας. Δείτε τη συνταγή.