Summer Pasta
Τα φρέσκα μαύρα ντοματίνια, παραγωγής 2 καλών μας φίλων, αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία ενός άκρως καλοκαιρινού πιάτου.
Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι πρόσφατα αγνοούσα παντελώς την ύπαρξή της συγκεκριμένης ποικιλίας ντομάτας. Ούτε είχα ακούσει ούτε είχα δει άλλη φορά μαύρες ντομάτες ή μαύρα ντοματίνια. Αφορμή για τη γνωριμία αυτή αποτέλεσαν οι εν λόγω φίλοι που είχαν την καλοσύνη να μας φέρουν μια σακούλα γεμάτη με τα προϊόντα που καλλιεργούν στο βιολογικό τους αγρόκτημά στην Εύβοια για να τα δοκιμάσουμε. Δεν μπορούσα λοιπόν να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη και μπήκα στην κουζίνα. Κρίμα θα ήταν άλλωστε να μείνει ανεκμετάλλευτο ένα τόσο ωραίο υλικό.
Άνοιξα τα ντουλάπια και το ψυγείο αναζητώντας τα συστατικά που θα συνόδευαν και θα αναδείκνυαν τα γευστικά αυτά ντοματίνια και κατέληξα στα παρακάτω.
Συγκεκριμένα όλα τα συστατικά που χρησιμοποίησα:
- Σπιτικά παραδοσιακά ζυμαρικά της Ηπείρου και συγκεκριμένα πολύχρωμα κοχύλια, λάφυρο από το τελευταίο μου ταξίδι στην περιοχή. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο των ζυμαρικών που προτιμάτε.
- Τυρί τύπου cottage με χαμηλά λιπαρά
- Μαύρα ντοματίνια παραγωγής των φίλων μας στην Εύβοια
- Κάπαρη
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη από τον κήπο της ξαδέρφης μου
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο αλάτι και νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών
Και ιδού το αποτέλεσμα! Ένα γρήγορο και απλό στην εκτέλεση, ελαφρύ, ιδιαίτερα γευστικό και πολύχρωμο πιάτο το οποίο μπορούμε να συνοδεύουμε με ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί.
Ακολουθούν τα βήματα που ακολούθησα για την περίπτωση που θέλετε να πειραματιστείτε:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό (γεμίζουμε περίπου τα 3/4 της) και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις βράσει, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά.
- Αφήνουμε τα ζυμαρικά 4-6 λεπτά ή όσα αναφέρουν οι οδηγίες στο το κουτί τους.
- Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε στα 2 ή στα 4 πέντε με έξι ντοματίνια, ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών που ετοιμάζουμε.
- Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μερικές κουταλιές cottage, τα ντοματίνια, την κάπαρη, όση ρίγανη και πιπέρι μας αρέσει και τα ανακατεύουμε.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
- Τέλος, ανακατεύουμε μαζί το μείγμα με τα υλικά και τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Επιχειρήστε το και θα με θυμηθείτε.. ;)
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!