Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Summer Pasta

Summer Pasta

Τα φρέσκα μαύρα ντοματίνια, παραγωγής 2 καλών μας φίλων, αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία ενός άκρως καλοκαιρινού πιάτου.

Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι πρόσφατα αγνοούσα παντελώς την ύπαρξή της συγκεκριμένης ποικιλίας ντομάτας. Ούτε είχα ακούσει ούτε είχα δει άλλη φορά μαύρες ντομάτες ή μαύρα ντοματίνια. Αφορμή για τη γνωριμία αυτή αποτέλεσαν οι εν λόγω φίλοι που είχαν την καλοσύνη να μας φέρουν μια σακούλα γεμάτη με τα προϊόντα που καλλιεργούν στο βιολογικό τους αγρόκτημά στην Εύβοια για να τα δοκιμάσουμε. Δεν μπορούσα λοιπόν να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη και μπήκα στην κουζίνα. Κρίμα θα ήταν άλλωστε να μείνει ανεκμετάλλευτο ένα τόσο ωραίο υλικό.

summer-pasta6

Άνοιξα τα ντουλάπια και το ψυγείο αναζητώντας τα συστατικά που θα συνόδευαν και θα αναδείκνυαν τα γευστικά αυτά ντοματίνια και κατέληξα στα παρακάτω.

summer-pasta7

Συγκεκριμένα όλα τα συστατικά που χρησιμοποίησα:

  1. Σπιτικά παραδοσιακά ζυμαρικά της Ηπείρου και συγκεκριμένα πολύχρωμα κοχύλια, λάφυρο από το τελευταίο μου ταξίδι στην περιοχή. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο των ζυμαρικών που προτιμάτε.
  2. Τυρί τύπου cottage με χαμηλά λιπαρά
  3. Μαύρα ντοματίνια παραγωγής των φίλων μας στην Εύβοια
  4. Κάπαρη
  5. Ελαιόλαδο
  6. Ρίγανη από τον κήπο της ξαδέρφης μου
  7. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  8. Λίγο αλάτι και νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών

summer-pasta4

Και ιδού το αποτέλεσμα! Ένα γρήγορο και απλό στην εκτέλεση, ελαφρύ, ιδιαίτερα γευστικό και πολύχρωμο πιάτο το οποίο μπορούμε να συνοδεύουμε με ένα δροσερό ποτήρι λευκό κρασί.

summer-pasta2

Ακολουθούν τα βήματα που ακολούθησα για την περίπτωση που θέλετε να πειραματιστείτε:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό (γεμίζουμε περίπου τα 3/4 της) και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Μόλις βράσει, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά.
  3. Αφήνουμε τα ζυμαρικά 4-6 λεπτά ή όσα αναφέρουν οι οδηγίες στο το κουτί τους.
  4. Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε στα 2 ή στα 4 πέντε με έξι ντοματίνια, ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών που ετοιμάζουμε.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μερικές κουταλιές cottage, τα ντοματίνια, την κάπαρη, όση ρίγανη και πιπέρι μας αρέσει και τα ανακατεύουμε.
  6. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
  7. Τέλος, ανακατεύουμε μαζί το μείγμα με τα υλικά και τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

summer-pasta3

Επιχειρήστε το και θα με θυμηθείτε.. ;)

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Μ' αρέσει | 2012