Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και μια που μιλάμε για ψάρια σήμερα, να ένα φαγητό που δεν το ξέρουν πολλοί και που όταν το δοκιμάσουν, κυριολεκτικά γλείφουν τα δάχτυλά τους! Εξάλλου ψάρι χωρίς χέρι τρώγεται; Δεν τρώγεται!

Ψάρια μαγειρεμένα στο φούρνο, με πατάτες, ντοματούλα, σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊδανό ή αλλιώς "Ψάρια Πλακί". Τα ψάρια μπορούν να είναι κολιοί ή τονάκια ή ακόμα και φιλέτα πέρκας ή γλώσσας. Φυσικά και ό,τι άλλο θέλετε!

Δείτε τη συνταγή και αναλάβετε δράση στην κουζίνα.

Υλικά:

- Ψάρια
- Πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Ντομάτα φρέσκια
- Μαϊδανός
- Κρεμμύδι
- Σκόρδο
- Αλάτι 

Εκτέλεση:

- Πλένεις και καθαρίζεις τα ψάρια. Τα βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί, πχ. στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες και τις βάζεις στο ταψί. 
- Στο μπλέντερ χτυπάς τη ντομάτα, τον μαϊδανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. 
- Περιχύνεις τα ψάρια και τις πατάτες με τον πολτό.
- Αν θες πάνω στα ψάρια τοποθετείς και φέτες φρέσκιας ντομάτας.
- Ψήνεις στους 180oC μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια και οι πατάτες και να απορροφηθεί το περισσότερο λάδι.

Σημείωση: Το φαγητό τραβάει ψωμί και "βουτίτσες" στο λαδάκι, γι αυτό μην τσιγκουνευτείτε το ελαιόλαδο. Καλά είναι στο τέλος να μείνει λίγο στο ταψί για να μη στεγνώσει το φαγητό. Κατά τα άλλα, ανάλογα με την ποσότητα των ψαριών και τα γούστα σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των υπόλοιπων υλικών.

fish oven 2

Ετοιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία! Όποιος κι αν το έφαγε, ενθουσιάστηκε!

Καλά μαγειρέματα και καλή μας όρεξη!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
08.02.2013
Για μια Παρασκευή γεμάτη λάμψη!

Άλλη μια Παρασκευή είναι εδώ! Ας προσθέσουμε λίγη λάμψη στη ζωή μας..

Περισσότερα...
08.05.2015

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Όταν μερικά από τα δεκάδες γυάλινα βάζα σου, δε φιλοξενούν άλλο πια νιφάδες βρώμης και βότανα, αλλά απεναντίας... περιέχουν αυτά τα υπέροχα λουλούδια, πώς μπορείς να αντισταθείς στην ανάγκη σου να τα φωτογραφίσεις; Είναι σαν να σου κλείνουν πονηρά το μάτι, σαν να σου χαμογελούν, ποζάροντας όλο νάζι στο φωτογραφικό σου φακό.

Περισσότερα...
09.02.2013
Ενδυματολογικές προτάσεις για ζευγάρια

Για να μην αφήνουμε παραπονεμένους και τους άντρες φίλους μας, οι τρεις εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε στο Pinterest αυτή τη φορά αφορούν και τα δύο φύλα..

Περισσότερα...
29.03.2014

Μια τούρτα - αφιέρωση

Μια τούρτα - αφιέρωση

Αυτή η τούρτα δεν είναι μια συνηθισμένη τούρτα γενεθλίων, μια τούρτα που παρασκευάστηκε με μόνο σκοπό να μπουν πάνω τα κεράκια, να τα σβήσει η εορτάζουσα και να τη χαρούν αργότερα οι καλεσμένοι της. Αυτή η τούρτα είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι μια τούρτα αφιέρωση. Κάποιοι μπορεί να αφιερώνουν στους αγαπημένους τους τραγούδια, κάποιοι άλλοι ποιήματα ή στιχάκια και κάποιοι άλλοι προχωρούν ακόμα πιο πέρα και αφήνουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα να τους οδηγεί.

Περισσότερα...
17.01.2013

Mi Ultimo Tango En Atenas

Mi Ultimo Tango En Atenas

Ο Daniel Armando, ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Apurimac, συνέθεσε ένα μοντέρνο tango του οποίου οι στίχοι είναι ισπανικοί, όμως όλες οι λέξεις είναι ελληνικές!

Περισσότερα...
21.11.2012

Τι φοράμε πάλι αύριο;

Τι φοράμε πάλι αύριο;

Άσπρο - μαύρο - γκρι: μια τριχρωμία ιδανική για όλες τις ώρες. Βγάλαμε και τα χοντρά μας κασκόλ και για μερικούς μήνες δεν τα αποχωριζόμαστε κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι.

Περισσότερα...
18.03.2014
Βρες κάτι όμορφο!

Μπορεί η εβδομάδα μας να μην είναι η πιο εύκολη... Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και απαιτητικές, η ένταση μεγάλη, ο ύπνος λίγος... και όμως, κάτι όμορφο θα υπάρχει στη σημερινή ημέρα.

Περισσότερα...
31.07.2013
Πράσινη Γωνιά

Δημιουργήστε μια διαφορετική πράσινη γωνία στο σπίτι σας!

Περισσότερα...
04.10.2016

Μ for Magda ή αλλιώς "Η βάπτιση της Μάγδας"

Μ for Magda ή αλλιώς "Η βάπτιση της Μάγδας"

ή αλλιώς ο λόγος που χάθηκα τον τελευταίο καιρό. Ετοιμασίες για τη βάπτιση της μικρής μας!

Βασικός μας άξονας οι παστέλ αποχρώσεις σε ροζ, λιλά, κίτρινο και βεραμάν. Και παρόλο που ήταν μια βάπτιση σε οικογενειακό κύκλο, η λόξα της μαμάς δεν την αφήνει σε ησυχία :) Έπρεπε να απαρνηθώ τον (έτσι κι αλλιώς λιγοστό) ύπνο μου για μερικές νύχτες και να απορρίψω οποιαδήποτε πιθανότητα χαλάρωσης μέσα στη μέρα για να είναι όλα όπως τα είχα φανταστεί. Φυσικά ήθελα να επιμεληθώ προσωπικά πολλά από τα στοιχεία της βάπτισης! Όλα αν ήταν δυνατόν... που δεν ήταν.

Έτσι, πολύτιμη  ήταν η συμβολή του V. που σχεδίασε το "Μ" μας και της αγαπημένης artmania που μεγαλούργησε με τις ξύλινες δημιουργίες της. Εντάξει έκανα κι εγώ μερικά πράγματα, βρήκα τα χρώματα, πήρα κορδέλες, αν και πιο πολλές φρόντισε να προμηθευτούμε η κουμπαρούλα και νονά του Φίλιππου, παρήγγειλα του πουγκιά, τα κουφέτα και γενικώς έκανα τη ...συναρμολόγηση. Κι έκανα και πολλές εκπτώσεις στις αρχικές μου προσδοκίες :(

Μια γεύση από όσα ετοίμασα...

Περισσότερα...
18.09.2014

Με έμφαση στο περιτύλιγμα ΙΙ

Με έμφαση στο περιτύλιγμα ΙΙ

 

Πολλές φορές η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Άλλη μια πρόταση λοιπόν για μοναδικές συσκευασίες δώρων φτιαγμένες με τα χεράκια μας!

Περισσότερα...
28.05.2013
Η ωραιότερη εικόνα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Ο ήλιος ξεπροβάλλει δειλά μέσα από τη θάλασσα αποκαλύπτοντας το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής...

Περισσότερα...
14.02.2013

Ακάκιε, τα μακαρόνια να 'ναι φρέσκα!

Ακάκιε, τα μακαρόνια να 'ναι φρέσκα!

Το ενδιαφέρον με τα ζυμαρικά είναι ότι είναι ένα φαγητό πολυδιάστατο: μπορούμε να τα γευτούμε σε διάφορες μορφές, κοντά ή επιμήκη, πλατιά ή ψιλά, βιδωτά, φιογκάκια, ακόμα και πουγκάκια γεμιστά με τυριά ή κρέας.

Περισσότερα...
10.10.2013

Κάτι γλυκό και γρήγορα παρακαλώ!

Κάτι γλυκό και γρήγορα παρακαλώ!

Σας έπιασε υπογλυκαιμία και θέλετε ένα γλυκό άμεσα;

Και θέλετε να μην είναι πολύ βαρύ;

Περισσότερα...
18.05.2017

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 3η στάση: Ύδρα

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 3η στάση: Ύδρα

Είδαμε Αίγινα και Πόρο και πάμε για άλλα... Άλλος με τη βάρκα μας;

Επόμενη διαμονή έχουμε στις Σπέτσες αλλά εννοείται πως δεν μπορούμε να μην επισκεφτούμε τη μία και μοναδική Ύδρα. Οι πληροφοριοδότες μας έχουν πει τα καλύτερα για το ιστορικό νησί.

Περισσότερα...
02.11.2012
Οδυσσέας Ελύτης

Ξεκινώντας σήμερα το πρωί την πλοήγηση στο διαδίκτυο, αντίκρισα με χαρά την πρώτη σελίδα του Google, που τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την ημέρα της γέννησής του.

Περισσότερα...
23.03.2016

Το απόλυτο banoffee

Το απόλυτο banoffee

Είναι σίγουρα το καλύτερο banoffee που έχω φάει! Το μόνο banoffee που θέλω να γευτώ και να ξαναγευτώ και να ξαναγευτώ... Το έφτιαξε η φίλη Εύη με όλη της τη μαεστρία
και με απόλυτη επιτυχία κατά γενική ομολογία! Η συνταγή όμως ανήκει στον σεφ Βάιο Πρίντζα και του αξίζουν συγχαρητήρια!

Το εκπληκτικό με αυτό το banoffee είναι πως έχει τρομερή ισορροπία στη γεύση, δεν είναι πολύ γλυκό και δε σε λιγώνει. Αυτό βέβαια σημαίνει πως πρέπει να βάλεις όριο από μόνος σου στο πόσο θα φας. Αυτό δεν πρόκειται να σε σταματήσει :)

Περισσότερα...
12.02.2013
Project: Οργάνωση μπαλκονιού

Η χθεσινή βόλτα στο super market της γειτονιάς ήταν αρκετή για να με ξεσηκώσει, να πάρουν τα μυαλά μου αέρα και να μπω σε ανοιξιάτικη διάθεση.

Περισσότερα...
13.09.2013
Τα ΒορΟινά και πάλι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης !

Θυμάστε τα ΒορΟινά; Πέρυσι ήμασταν εκεί τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και οι εντυπώσεις μας ήταν ιδιαίτερα θετικές! Φέτος έρχονται και πάλι αύριο, 14 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
05.02.2015

4 τρόποι να οργανώνετε τις ενδυματολογικές επιλογές σας κάθε εβδομάδα

4 τρόποι να οργανώνετε τις ενδυματολογικές επιλογές σας κάθε εβδομάδα

Πώς θα είστε πιο ξεκούραστη και πιο χαλαρή όταν ξυπνάτε το πρωί;
Πώς μπορείτε να κερδίζετε περισσότερο χρόνο ύπνου;
Πώς θα έχετε λιγότερο άγχος όσο ετοιμάζεστε για τη δουλειά;
Πώς θα καταφέρνετε να μην αργείτε στο γραφείο;

Περισσότερα...
03.10.2013

Pink Martini - Sway

Pink Martini - Sway

Μια από τις αγαπημένες μας μπάντες διασκευάζει ένα ρυθμικό κομμάτι που μας αρέσει πολύ..

Περισσότερα...
06.11.2013

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Αυτή τη φορά η περιήγησή μας στο Σαν Φρανσίσκο μας φέρνει στο ξακουστό του πάρκο και στην Ακαδημία Επιστημών.

Ας πάρουμε μια γεύση...

Περισσότερα...
16.10.2013

Σπιτικό ψωμί με αλεύρι ολικής και άσπρο αλεύρι

Σπιτικό ψωμί με αλεύρι ολικής και άσπρο αλεύρι

Αυτό το ψωμί είναι τόσο νόστιμο! Το τρως σκέτο, με φέτα, με κεφαλοτύρι... Ό,τι και να επιλέξεις, είναι απολαυστικό!

Περισσότερα...
30.09.2015
Η πετρόσουπα

Καινούρια στο σπορ των παραμυθιών, μόλις που θυμάμαι μερικά από τα παραδοσιακά παραμύθια κι αυτά αποσπασματικά από τα δικά μου παιδικά χρόνια... Άρχισα όμως να ψάχνομαι τους τελευταίους μήνες γιατί το θέμα με αφορά πλέον άμεσα. Εξάλλου είναι αρκετά συνηθισμένη η "κόντρα" μεταξύ παραδοσιακών και σύγχρονων παιδικών παραμυθιών και ομολογώ ότι ακόμα δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη.

Περισσότερα...