Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Το burger της Πέμπτης

Η Πέμπτη είναι πολύ ωραία μέρα! Ίσως είναι που νιώθεις ότι φτάνει η Παρασκευή, ίσως είναι που βγαίνεις το βράδυ και σκέφτεσαι ότι δεν πειράζει που θα ξυπνήσεις νωρίς το επόμενο πρωί... Παρασκευή θα ξημερώσει, θα κάνεις υπομονή μερικές ώρες και θα κοιμηθείς μετά... Ίσως είναι που σε πιάνει και εκείνη η διαβολεμένη όρεξη για κάτι γρήγορο και χορταστικό και λαχαριστό και ας μην είναι και σπιτικό ούτε υγιεινό και ... και ...

και δεν είναι προτιμότερο όταν μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά;

Σπιτικό μπιφτέκι με τη συνταγή της μαμάς, ψωμάκια στρόγγυλα από μαργαρίτα, μουστάρδα, κέτσαπ, τυρί με χαμηλά λιπαρά (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) και έτοιμο το burger! Προσθέτουμε αν έχουμε μαρούλι ή άλλη πράσινη σαλάτα και καμιά ροδέλα κρεμμύδι και το μεσημεριανό - απογευματινό - βραδινό είναι μπροστά μας, στο πιάτο μας και μας περιμένει να το κατασπαράξουμε! 

burger1

Μόλις ψήσουμε τα μπιφτέκια καλά είναι να βάλουμε και μια φέτα τυρί από πάνω για να ζεσταθεί λίγο και να λιώσει, αν και μπορεί να μην έχουμε τόση υπομονή. Θέλουμε να φάμε εδώ και τώρα!

burger3

burger4

burger5

Ε κρίμα δεν είναι να το αφήσουμε παραπονεμένο; Ξεκινάμε λοιπόν! Καλή μας όρεξη!

ΥΓ. Αν προτιμήσετε τυρί cheddar θα έχετε άμεσα λιωμένο τυρί, αν όμως επιλέξετε άλλο κίτρινο τυρί, ειδικά αν έχει χαμηλά λιπαρά, θα δυσκολευτεί λίγο να λιώσει και να κολλήσει πάνω στο μπιφτέκι.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
23.11.2012

ORIGAMI

ORIGAMI

Έργο του Δημήτρη Δάλα, ομιλητή στην εκδήλωση

Η παρακολούθηση μιας απογευματινής εκδήλωσης πριν λίγες εβδομάδες στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω την τεχνική ORIGAMI. Πρόκειται για μια τεχνική διπλώματος χαρτιού με διάφορους τρόπους, με στόχο να παίρνει σχήματα και να αποκτά μορφές.

Περισσότερα...
29.07.2013

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια των Χανίων

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια των Χανίων

Μόλις έφτασαν οι φωτογραφίες από τους φίλους που εδώ και δυο μέρες βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές στα πανέμορφα Χανιά.

Περισσότερα...
19.04.2013
Whitesnake- Is This Love

Τα λόγια είναι περιττά γι αυτό το τραγούδι...

Περισσότερα...
06.04.2015

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Τι κι αν φέτος η άνοιξη μας κάνει τη δύσκολη; Τι κι αν οι βροχές δε λένε να μας ξεχάσουν; Είδαμε δυο μέρες με λίγο καλύτερο καιρό και μια που δεν μπορούσε να μας κρατήσει το σπίτι, αναζητήσαμε μια διαδρομή, μια ορεινή περιπλάνηση, μια κορυφή βουνού, να πάρουμε τη δόση μας... Και κάπως έτσι τέλος Μαρτίου του '15 ανεβήκαμε για άλλη μια φορά στον Μπούρινο.

Περισσότερα...
08.02.2014

Μια κρεβατοκάμαρα που τράβηξε την προσοχή μου αμέσως...

Μια κρεβατοκάμαρα που τράβηξε την προσοχή μου αμέσως...

Τα στοιχεία που ξεχώρισα είναι το υφασμάτινο κρεβάτι, το φωτιστικό δαπέδου στη θέση του πορτατίφ και τα κάδρα που ακουμπούν στο δάπεδο.

Περισσότερα...
13.12.2012

Christmastreestas II

Christmastreestas II

Aφού σας δείξαμε πως περνάμε στις Christmastreestas Days.. ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε άλλο ένα από τα δέντρα μας, έτσι για να μη νομίζετε ότι μόνο τσιμπoλογάμε όταν βρισκόμαστε..

Περισσότερα...
09.03.2013

Οι τσαγιέρες στο προσκήνιο

Οι τσαγιέρες στο προσκήνιο

Τα βιβλία τα αγαπάμε πολύ και μας αρέσουν οι μεγάλες βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Μας αρέσει όμως πολύ να αλλάζουμε και τακτικά διακόσμηση, να ανανεώνουμε το χώρο, να πρωτοτυπούμε όσο μπορούμε με ό,τι έχουμε σπίτι μας.

Περισσότερα...
08.03.2013
Να νιώθεις καλά

Ο οχτάλογος του "σκέφτομαι θετικά - νιώθω καλά".

Περισσότερα...
14.05.2013

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Κι ενώ ενόψει καλοκαιριού θα περίμενε κανείς παύση εργασιών στην κουζίνα, κατά έναν περίεργο λόγο οι κουτάλες έχουν πάρει φωτιά, οι πειραματισμοί είναι συχνοί και τα γλυκά δε λείπουν ποτέ από το μενού! Πολύ περισσότερο τα cupcakes. 

Περισσότερα...
20.12.2012

Πρωινή βόλτα στη Βουδαπέστη

Πρωινή βόλτα στη Βουδαπέστη

Αφού κάναμε τη νυχτερινή μας βόλτα και στην Πράγα, μπορούμε να επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη για να πάρουμε μια γεύση από την εικόνα της πόλης και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι για να μη δίνουμε την εντύπωση ότι μας αρέσουν μόνο τα "νυχτοπερπατήματα"..

Περισσότερα...
05.12.2012
Πρωινή συνήθεια

Καλημέρα! Ένας ζεστός καφές... αγαπημένη πρωινή συνήθεια!

Περισσότερα...
21.12.2012
Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

Αυτές τις μέρες που θα κάνουμε τις βόλτες μας εν όψει των Χριστουγεννιάτικων αγορών, σίγουρα θα συναντήσουμε στο δρόμο μας ένα φαρμακείο. Είναι λοιπόν ευκαιρία να το επισκεφθούμε και να πάρουμε ένα κουτί "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου", συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...
14.09.2015

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Την Artmania την καλωσορίσαμε στην παρέα μας στο τέλος Ιουνίου, μας φιλοξένησε με χαρά στο εργαστήριό της, μας επέτρεψε να διεισδύσουμε στον καλλιτεχνικό της κόσμο και σήμερα, δυόμιση περίπου μήνες μετά, είναι και πάλι εδώ στο maresei! Για άλλη μια φορά την επισκεφτήκαμε στον χώρο της, στο ανανεωμένο εργαστήριό της όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα καινούρια της ευχολόγια.

Περισσότερα...
18.10.2012

Bob Marley - Don't worry be Happy

Bob Marley - Don't worry be Happy

Υπέροχο για την έναρξη της ημέρας μας!

Εξάλλου αν λάβουμε υπόψη και το Νόμο της Έλξης όσο ανησυχούμε και σκεφτόμαστε αρνητικά τόσο έλκουμε και άλλες αρνητικές σκέψεις!

Περισσότερα...
20.03.2016

Domino με ζωάκια για μικρά παιδιά

Domino με ζωάκια για μικρά παιδιά

Άλλο ένα παιχνίδι που προσφέρεται τόσο για καλοπέραση μικρών μεγάλων όσο και για μεταφορά.

Το γνωστό σε όλους μας domino που δέχθηκε ο Φίλιππος ως δώρο στα γενέθλιά του από μια έμπειρη μαμά, προσαρμοσμένο στην ηλικία του! Domino με ζωάκια!

Περισσότερα...
01.11.2015

Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα

Μπουκιές κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα

ΠΡΩΤΟΝ, πρόκειται ίσως για την πιο νόστιμη εκδοχή κοτόπουλου

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, πόσο μαγικό συστατικό είναι η λιαστή ντομάτα (την οποία μέχρι σχετικά πρόσφατα δε συμπαθούσα καθόλου)

ΤΡΙΤΟΝ, δε θέλει πολύ χρόνο... γι αυτό τολμήστε τη συνταγή αυτή οπωσδήποτε!

Περισσότερα...
24.11.2013
Katerine Duska - One in a Million

Πολλά μπράβο στην Κατερίνα Ντούσκα! Η οποία σίγουρα είναι "One in a Million".

Περισσότερα...
05.06.2013
Τι να φορέσω;

Φτάνοντας η ώρα εκείνη που έχουμε πια γυρίσει σπίτι, ακούμε ατμοσφαιρική μουσική, χαλαρώνουμε, σκεφτόμαστε τις στιγμές της ημέρας που οδεύει πια προς το τέλος της και τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας και μέσα σ' όλα, έχουμε να ετοιμάσουμε και τα ρούχα... Τι θα φορέσουμε αύριο;

Περισσότερα...
21.02.2013

BRIT Awards 2013

BRIT Awards 2013

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των βραβείων! Mετά τα Grammy και πριν τα Oscar απονεμήθηκαν χθες το βράδυ στο Λονδίνο τα BRIT Awards 2013, δηλαδή τα βρετανικά μουσικά βραβεία για τη χρονιά που πέρασε.

Περισσότερα...
11.04.2014

Μπαλκόνι μπαλκονάκι μου

Μπαλκόνι μπαλκονάκι μου

Η άνοιξη έφτασε στο μπαλκόνι μου. Τα πρώτα φυτά πήραν θέση στο ράφι και αμέσως άλλαξε η όψη του μπαλκονιού και μαζί της η διάθεσή μου κάθε φορά που το αντικρίζω.

Περισσότερα...
13.01.2013

Πάρε με αγκαλιά και πάμε

Πάρε με αγκαλιά και πάμε

Ίσως επειδή μιλήσαμε για ταξίδια ως στην κορυφή του βουνού και ακόμα πιο πάνω, πάνω από τα σύννεφα, ίσως επειδή κάθε ταξίδι είναι ομορφότερο όταν έχεις καλή παρέα, ξύπνησα σήμερα έχοντας στο μυαλό μου αυτό το τραγούδι...

Περισσότερα...
19.05.2013

Οι δαντέλες αλλιώς

Οι δαντέλες αλλιώς

Πάλι οι δαντέλες στο προσκήνιο και αυτή τη φορά σε μια διαφορετική εκδοχή. Οι δαντέλες - γιρλάντες για τη διακόσμηση του σπιτιού.

Περισσότερα...
25.02.2013

Νατάσσα Μποφίλιου - Ας βρέχει

Νατάσσα Μποφίλιου - Ας βρέχει

Ένα ακόμα τραγούδι που ξεχωρίσαμε στο τελευταίο άλμπουμ της Νατάσας Μποφίλιου "Οι μέρες του φωτός", σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι "Ας βρέχει" και είναι και επίκαιρος. Ας βρέχει λοιπόν, εμείς θα το ακούσουμε!

Περισσότερα...