Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Όταν έχεις στο ψυγείο σου βαζάκια όλων των μεγεθών με σπιτική μαρμελάδα μανούλας από ροδάκινα που έχεις μαζέψει με τα χεράκια σου, είναι δυνατόν να μη γίνει η πάστα φλώρα το αγαπημένο σου γλυκό;

Σήμερα νοσταλγήσαμε τη μυρωδιά της, ανοίξαμε ψυγείο και ντουλάπια, είδαμε πως υπήρχαν τα απαραίτητα και μέσα σε δέκα λεπτά η πάστα φλώρα βρίσκονταν στο φούρνο. Σύντομα άρχισε να μοσχοβολάει και- κατά έναν περίεργο τρόπο- ο πονοκέφαλος που με βασάνιζε από το πρωί σιγά σιγά υποχωρούσε.

Σας παραθέτω λοιπόν τη συνταγή που λειτούργησε καλύτερα κι από παυσίπονο!

Υλικά:
> 1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
> 1/3 της κούπας ζάχαρη
> 1/4 της κούπας κονιάκ
> 1 αυγό
> ξύσμα λεμονιού
> 2,5-3 κούπες αλεύρι
> 1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
> μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
1. Σ ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
3. Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, αφού το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν, και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πια δεν κολλάει στα χέρια.
4. Σ ένα ταψάκι, που έχουμε βουτυρώσει, στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης, απλώνουμε τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε λεπτές ροδέλες, σαν κορδόνια, και τις τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα.
5. Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά στους 180 βαθμούς.

pasta flora 

Y.Γ. Η ανταποκρίτρια μας από τη Θεσσαλονίκη και πολυτατάλαντη φίλη μας ξαναχτυπά με αυτή τη συνταγή! Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε! Έχει άλλωστε και θεραπευτικές ιδιότητες..

Kείμενο: Σίσσυ Κ. - Φωτογραφίες: Κώστας Κ.

Μ' αρέσει | 2012