Ένα πεντανόστιμο κέικ με ταχίνι

Κεϊκάκι κανείς;

Αυτή τη φορά μπήκα πάλι στην κουζίνα και άφησα την έμπνευση και την όρεξη να με καθοδηγήσουν. Στόχος ήταν να φτιάξω ένα κέικ που θα συντροφεύει το πρωινό μας, το απογευματινό μας, το ζεστό καφέ που επανέρχεται στο προσκήνιο... Ένα κέικ για όλες τις ώρες!

Και ναι τα κατάφερα! Η προσπάθεια πέτυχε! Το κέικ έγινε πολύ νόστιμο και ήρθε η ώρα να σας γράψω τη συνταγή.

 

Υλικά:

- 4 μεγάλα ή 5 μικρά αυγά

- 2 φλ. ζάχαρη (όχι εντελώς γεμάτα)

- 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 1 φλ. αραβοσιτέλαιο

- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι

- 1 φλ. γάλα

- 2 βανίλιες

- 100 γρ. λεπτοκομμένη μαύρη σοκολάτα

- 3/4 φλ. ταχίνι

Προαιρετικά: Σταφίδες, τριμμένα καρύδια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.

- Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε διαρκώς.

- Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε.

- Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

- Τελευταία ρίχνουμε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή τα τριμμένα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού στο μείγμα.  

- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Σημείωση: Αν έχουμε μακρόστενες φόρμες, θα χρειαστούμε δύο.

 

Ψήσιμο:

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155oC για 1 ώρα στον αέρα. Μόλις περάσει η ώρα, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά το γλυκό μέσα στο φούρνο. 

- Στη συνέχεια το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

- Αφήνουμε πάλι να κρυώσει πριν κόψουμε τα πρώτα κομμάτια.

Σημείωση: Προσαρμόστε τον χρόνο και τον τρόπο ψησίματος του γλυκού, στις συνήθεις συνθήκες στις οποίες ψήνετε τα κέικ.

 

homemade cake 2

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Σεπτέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
07.02.2013

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Νέο χαρούμενο τραγούδι από τη Μαρία Παπαγεωργίου!

Περισσότερα...
17.10.2014

Parov Stelar - Booty Swing

Parov Stelar - Booty Swing

Μας χαρίζετε έναν χορό;

Περισσότερα...
22.01.2013

Never Give Up!

Never Give Up!

Αναπτύσσοντας σκέψεις για τη δημιουργικότητα, το φόβο μας να μη κάνουμε λάθη και αποτύχουμε και την απόφαση να επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, ας παρακολουθήσουμε το παραπάνω βίντεο από το TedxAthens 2012. 

Περισσότερα...
10.10.2012

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Και επειδή η ημέρα ξεκίνησε αισιόδοξα με τη μελωδική φωνή της Μαριέττας Φαφούτη, ας συνεχιστεί και έτσι, αισιόδοξα και φωτεινά.

Περισσότερα...
07.01.2013

Δυναμωτικό πρωινό για την έναρξη της εβδομάδας

Δυναμωτικό πρωινό για την έναρξη της εβδομάδας

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά. Η πρώτη εξολοκλήρου εργάσιμη εβδομάδα του έτους. Χρειαζόμαστε ενέργεια με ένα γρήγορο, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό.

Περισσότερα...
29.05.2013
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013

Αυτό το Σάββατο εκτός από το καλοκαίρι ξεκινάει και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου! Το θέατρο, η μουσική, ο χορός και τα εικαστικά έχουν την τιμητική τους και μας επιφυλάσσουν αρκετά ενδιαφέρουσες πολιτιστικές βραδιές.

Περισσότερα...
05.08.2013
Τι να φορέσω;

To καλοκαίρι το λευκό είναι το αγαπημένο μας χρώμα. Και αυτή είναι μια από τις εμφανίσεις που μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
07.02.2013
Μια διαφορετική τραπεζαρία

Πόσες λύσεις μπορεί να υπάρχουν τελικά για τη διακόσμηση ενός χώρου, όταν ο στόχος είναι η δημιουργία ενός διαφορετικού σπιτιού με ιδιαίτερο στιλ και έντονη προσωπικότητα;

Περισσότερα...
24.11.2013
Katerine Duska - One in a Million

Πολλά μπράβο στην Κατερίνα Ντούσκα! Η οποία σίγουρα είναι "One in a Million".

Περισσότερα...
02.11.2012
Οδυσσέας Ελύτης

Ξεκινώντας σήμερα το πρωί την πλοήγηση στο διαδίκτυο, αντίκρισα με χαρά την πρώτη σελίδα του Google, που τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την ημέρα της γέννησής του.

Περισσότερα...
08.02.2013
Λεπτομέρειες στο γάμο σας που κάνουν τη διαφορά

Και ο γάμος θέλει χιούμορ και προσοχή στη λεπτομέρεια ακόμα και όταν ο χρόνος ή ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος.

Περισσότερα...
07.05.2013

Σπιτική πίτσα εν τάχει

Σπιτική πίτσα εν τάχει

Εύκολη, γρήγορη και ιδιαίτερα νόστιμη.. ιδανική για κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι όπως η αποψινή.

Περισσότερα...
09.06.2014
Μαγειρέματα

Σπίτι μου - σπιτάκι μου... αυτό ήταν το moto αυτού του τριήμερου και η παραμονή στο σπίτι μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα για τα καλά. Άλλους για να μαγειρέψουμε και άλλους για να φάμε. Η προκοπή που μ' έπιασε ήταν μεγάλη και είπα να εκμεταλλευτώ τη δημιουργική μου διάθεση για κουζινομαγειρέματα (περιέργως) χωρίς πολλούς πειραματισμούς.

Και τι δεν είχε λοιπόν το μενού! Pancakes για πρωινό, παπουτσάκια για μεσημεριανό, σπιτικό τιραμισού για επιδόρπιο (κι ας μην το έκανα εγώ)... 

Περισσότερα...
06.07.2013

It's cocktail time!

It's cocktail time!

Τι θα λέγατε για μια μαργαρίτα;

Περισσότερα...
11.05.2015

Σοκολατένια τάρτα με φράουλες

Σοκολατένια τάρτα με φράουλες

Τρεις φορές στη σειρά την έφτιαξα αυτή την τάρτα μέσα σε 10 περίπου μέρες! Την πρώτη την προόριζα για το πικ νικ της Πρωτομαγιάς αλλά τελικά καταναλώθηκε στο σπίτι. Τη δεύτερη την έκανα με σκοπό να τη δοκιμάσουν φίλοι και συνάδελφοι, την τρίτη την έφτιαξα και πάλι προσπαθώντας να την προσαρμόσω λίγο περισσότερο στο προσωπικό μου γούστο και την έκανα λίγο πιο bitter! Γεγονός είναι πως κέρδισε τις εντυπώσεις και στις τρεις περιπτώσεις!

Περισσότερα...
05.12.2012

Dusk - What are the chances

Dusk - What are the chances

Tην ανακάλυψα πρόσφατα και για άλλη μια φορά χάρηκα που πρόκειται για νέα ελληνίδα τραγουδοποιό με ιδιαίτερη φωνή και μελωδικές συνθέσεις. Το όνομα της είναι Αυγή (εξ ου και το Dusk) Πλατανίδη και πολύ μ'αρέσει.

Περισσότερα...
10.01.2013

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Το σπίτι ξεστολίστηκε, τα χριστουγεννιάτικα μαζεύτηκαν και βρήκαν και πάλι τη θέση τους στο πατάρι, η προσμονή για τον ερχομό των εορτών έχει γίνει πια μια ανάμνηση, όπως και οι ατελείωτες στιγμές με φίλους εντός και εκτός σπιτιού. Τα γλυκά μόνο μένει να τελειώσουν, γιατί κουραμπιέδες, μελομακάρονα και σοκολατόπιτες μας... ταλαιπωρούν ακόμα. Ε τι... να τα αφήσουμε να χαλάσουν; Να τα πετάξουμε; Κρίμα είναι!

Περισσότερα...
04.02.2013
Όσοι τη χαρά γνωρίζουν, όταν τη μοιράζονται κερδίζουν - η ευτυχία γεννήθηκε δίδυμη. 

Λόρδος Βύρων, 1788 - 1824, Άγγλος ποιητής και ένας από τους σημαντικότερους φιλέλληνες. 

Περισσότερα...
22.02.2013

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εργαστήρι Τεχνών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική πρόταση για το Σαββατοκύριακο για όσους ζείτε στην πρωτεύουσα ή τύχει να την επισκεφθείτε.

Περισσότερα...
24.12.2012

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για μόδα...

Περισσότερα...
27.01.2016

Χαλί πάνω στο χαλί

Χαλί πάνω στο χαλί

Μια ιδέα για την ανανέωση του σπιτιού που έχω δει εδώ και καιρό και μου άρεσε πολύ. Και όσο ακόμα ο χειμώνας καλά κρατεί, είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε φλοκάτες, κιλίμια και άλλα παραδοσιακά χαλιά που πιάνουν χώρο στη ντουλάπα και στενοχωρούν τη γιαγιά μας που μένουν στο ...ράφι.

Χαλί πάνω στο χαλί λοιπόν, το χοντρό πάνω στο λεπτό, για άποψη, για στιλ, για ζεστασιά, για ανανέωση.

Περισσότερα...
10.03.2013

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Μία από τις δημιουργίες των χθεσινών πειραματισμών στην κουζίνα είναι αυτό το κέικ βανίλια - σοκολάτα. Τη συνταγή τη βρήκα στο χιλιοχρησιμοποιημένο τετράδιο συνταγών της μητέρας, η οποία δίπλα σε κάθε συνταγή έχει και ένα χαρακτηρισμό πχ. GOOD, EXCELLENT, ΑΡΙΣΤΟ ή αστεράκια που δείχνουν το μέγεθος της ικανοποίησης κατά τη δοκιμή κάθε παρασκευάσματος. 

Περισσότερα...
23.06.2014

24 και κάτι ώρες στην Πάργα και στις πηγές του Αχέροντα

24 και κάτι ώρες στην Πάργα και στις πηγές του Αχέροντα

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε μία μέρα; Χμ..για να δούμε..Να ξεκουραστείς, να μείνεις σπίτι, να κάνεις ότι θα έκανες ένα οποιοδήποτε άλλο Σαββατοκύριακο, αλλά ξέρεις κάτι; Μπορείς να ταξιδέψεις και αυτό είναι μάλλον το καλύτερο που έχεις να κάνεις! Αν έχεις διάθεση και καλή παρέα μέσα σ' αυτές τις λίγες ώρες μπορεί να χωρέσουν στιγμές-αποθέματα θετικής ενέργειας για μέρες! Με την αγαπημένη Εγνατία οδό από τα Γρεβενά και μετά από περίπου 2 ώρες απίστευτης διαδρομής βρεθήκαμε στην Πάργα. Δυσκολεύεσαι λίγο να πιστέψεις ότι θα ξεπροβάλει η θάλασσα μετά από τόσα βουνά κι όμως!

Περισσότερα...