Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)
Πέντε - έξι χρόνια τώρα μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις μου είναι η συλλογή βιβλίων, περιοδικών, σκισμένων από περιοδικά σελίδων, εκτυπωμένων από το διαδίκτυο σελίδων και γραμμένων με το χέρι σελίδων με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!
Βιβλία, περιοδικά, τετράδια και ντοσιέ έχουν γεμίσει ήδη δύο ράφια της βιβλιοθήκης, καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο σε βάρος ποτηριών, διακοσμητικών, ποτών ή ακόμα και άλλων βιβλίων.
Πολλές φορές σκέφτομαι ότι μάταια κρατάω όλο αυτό το έντυπο υλικό, καθώς σχεδόν κάθε φορά που θέλω να φτιάξω ένα φαγητό ή ένα γλυκό, ψάχνω μια νέα συνταγή στο διαδίκτυο και άρα η ως τώρα συλλογή μου μένει ανεκμετάλλευτη! Γι αυτό και αυτή τη φορά ενόψει της φιλικής μάζωξης στο σπίτι είπα να ξεκινήσω αναζητώντας συνταγές πρώτα στα τεφτέρια μου!
Ξεκίνησα λοιπόν με γλυκά και μάλιστα με λατρεμένα muffins με μήλο! Η αρχική συνταγή βέβαια είναι για ολόκληρο κέικ με μήλα, αλλά υλοποίηση συνταγής χωρίς παρέμβαση δε γίνεται!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 αυγά
- 3 μήλα μέτρια σε μέγεθος
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (κοφτό)
- 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- χάρτινες θήκες για muffins
- φόρμες για 12 muffins
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στις φόρμες και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 22-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε.
Σημείωση: Η αρχική συνταγή "Κέικ με μήλα" έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Extra Gourmet της Κυριακάτικης Εφημερίδας με θέμα "Υπέροχες συνταγές για κέικ & μάφινς". Η παραπάνω εκδοχή αποτελεί μια παραλλαγή της.