Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 3ο)

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 3ο)

Μπουφές χωρίς αλμυρά εδέσματα γίνεται;

Συνταγή Νο 1

Αλμυρό κέικ με χαλούμι και ελιές (Αριστερά στη φωτογραφία)

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο χαλούμι
  • 1 φλιτζάνι πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα τριμμένα τυριά, το μπέικιν πάουντερ, το μπέικον και τις ελιές. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

——————-

Συνταγή Νο 2

Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο (Δεξιά στη φωτογραφία)

Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο βρασμένο στήθος κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊδανός
  • αλάτι
  • αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το κοτόπουλο, το μαϊδανό και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Extra Tip: Όταν βγάλουμε τα κέικ από το φούρνο, περιμένουμε να περάσει λίγη ώρα πριν τα ξεφορμάρουμε και τα κόψουμε σε μερίδες.

Σημείωση: Οι παραπάνω συνταγές των αλμυρών κέικ περιέχονται στο ένθετο Extra Gourmet της Κυριακάτικης Εφημερίδας, με θέμα "Υπέροχες συνταγές για κέικ & μάφινς".

Μ' αρέσει | 2012