Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών

Πεντανόστιμη σάλτσα μανιταριών

Αυτή η σάλτσα μανιταριών είναι η καλύτερη που έχει κάνει. Δε μαγειρεύει συχνά ούτε μεγάλη ποικιλία φαγητών. Ωστόσο, για όσα κουβαλάει από το δάσος ή από τη θάλασσα, θέλει να έχει άποψη. Και δεν είναι λίγες οι φορές που μπαίνει ο ίδιος στην κουζίνα προσπαθώντας πάντα να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ειδικά με τα μανιτάρια, θέλει πάντα να κάνει μια σάλτσα καλύτερη από την προηγούμενη. Κάθε φορά εξελίσσει τη συνταγή του και προσπαθεί να μας καταπλήξει. 

Γεγονός είναι ότι τα καταφέρνει πολύ καλά. Αυτή τη φορά όμως η σάλτσα μανιταριών που έφτιαξε είναι απίθανη! Και συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά.

Τον έπεισα λοιπόν να μας δώσει τη συνταγή.

Υλικά

- Μανιτάρια (Ανάλογα με την ποσότητα των μανιταριών, μπορούμε να προσαρμόσουμε και τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο όπως στη σαλάτα
- ελαιόλαδο
- φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- σάλτσα ντομάτας αραιωμένη
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι γλυκό
- δύο φύλλα δάφνης
- κόκκινο κρασί (περίπου 1 ποτηράκι)

Εκτέλεση

- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αν πρόκειται για ποικιλία που κρατάει χώμα, όπως τα Μαρτάκια, τα ζεματίζουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, να καλύψει τον πάτο και αφού κάψει λίγο σε δυνατή φωτιά (πχ. 2.5 με μέγιστο το 3), τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις το κρεμμύδι αρχίζει να ροδίζει ελαφρώς, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, τη σάλτσα ελαφρώς αραιωμένη με λίγο νεράκι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μόλις τσιγαριστούν λίγο, γεμίζουμε το τηγάνι με νερό, έτσι ώστε να σκεπάσει τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν αρχικά σε δυνατή φωτιά (πχ. 2.5) και όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά (πχ. στο 2).
- Όταν το νερό κοντεύει να τελειώσει, η σάλτσα είναι έτοιμη, δεμένη. Τότε ρίχνουμε το κρασί και κλείνουμε την κουζίνα. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσουν όσο η εστία είναι ακόμη ζεστή. Όταν πάψει να καίει, αφήνουμε για λίγη ώρα το φαγητό στο τηγάνι, να "κάτσει" και να δέσει καλύτερα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε οποιοδήποτε πιάτο ζυμαρικών με τη σάλτσα, ενώ για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, μπορούμε να προσθέσουμε καυτερή πιπεριά και ψιλοτριμμένο πιπέρι.

Καλή μας όρεξη!

Μ' αρέσει | 2012