Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειροποίητη σκαλο-ραφιέρα

Χειροποίητη σκαλο-ραφιέρα

Σας έχει συμβεί να θέλετε κάτι συγκεκριμένο είτε αντικείμενο είναι αυτό είτε ρούχο και να μην το βρίσκετε έτσι όπως το θέλετε όσο απλό κι αν είναι αυτό;

Αυτό συνέβη και σε μας συν την όρεξη για δημιουργία και οδηγηθήκαμε στην κατασκευή μιας πρωτότυπης βιβλιοθήκης που ταιριάζει στον χώρο μας, όπως και σε πολλούς θεωρώ λόγω μεγέθους, αλλά και στην "υψηλή" αισθητική που μας κατέχει.

Ευτυχώς για μας το σχέδιο "σκάλα" δεν απαιτεί πολλά ξύλα αλλά σίγουρα κάναμε χρήση αρκετών εργαλείων, κάποια εκ των οποίων ήταν δανεικά...

Το πιο σοβαρό κομμάτι στις κατασκευές είναι το σωστό σχέδιο και τα μέτρα που θα πάρουμε γι αυτό, εξετάζοντας ακόμη και τις λεπτομέρειες παρότι στην πορεία πάντα κάποια δυσκολία θα προκύψει!

Στο έργο μας για αρχή κόψαμε 2 δοκάρια ύψους περίπου 1,60 και 3 ράφια ανόμοιου, αυξανόμενου μεγέθους σε εμπορικό κατάστημα. Έπειτα γυαλίσαμε τις άγριες επιφάνειες και περάσαμε το πρώτο προστατευτικό υλικό στο οποίο θα "κάτσει" καλύτερα και το χρώμα της αρεσκείας μας (velatoura).Έπειτα άρχισαν οι πάμπολλες, λόγω απειρίας, μετρήσεις για το πού ακριβώς θα κάτσουν τα ράφια, πόσο μέσα ή έξω θα είναι, ποια θα είναι η κλίση της σκάλας, απόρροια της απόστασης από τον τοίχο, να είναι τα ράφια παράλληλα και ίσια (με το αλφάδι) καθώς και μια τεχνοτροπία κάνοντας λίγες τρύπες αντικριστά για να περάσουμε σχοινί για 2 έξτρα ράφια απ' αυτό το υλικό! Κανονικά στην επόμενη φάση πρέπει να πέσουν 2 χέρια από το χρώμα της αρεσκείας μας αλλά θα πήγαιναν χαμένες οι σημειώσεις (μολυβιές) πάνω στα κομμάτια μας. Συν τα αραδιασμένα φρεσκοβαμμένα κομμάτια στο μπαλκόνι απ' την μια μεριά, την υπομονή 24 ωρών να τα γυρίσεις για να τα βάψεις κι απ' την άλλη και άλλα τέτοια... Οπότε προχωρήσαμε στη συναρμολόγηση όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, με μικρές γωνιές χωρίς να σφίξουμε πολύ. Έρχεται το βάψιμο και η προσαρμογή στον τοίχο. Τέλος σφίξαμε τις βίδες αλλά μια μικρή "συμπαθητική" αλλά ανεπαίσθητη παραμόρφωση της σκάλας και λόγω ατελειών των ξύλων, δεν την γλιτώσαμε.

handmade ladder 1 of 9

handmade ladder 2 of 9

handmade ladder 4 of 9

handmade ladder 5 of 9

handmade ladder 6 of 9

Το πιο όμορφο και υποκειμενικό κομμάτι της διακόσμησής της το αφήνουμε σε σας!

handmade ladder 7 of 9

Το Μότο μας - Φτιάχνουμε ό,τι θέλουμε, φτιάχνουμε τις ζωές μας!

Κείμενο & Φωτογραφίες: Γιώργος Κ.

Μ' αρέσει | 2012