Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέικ με κανέλα και σταφίδες

Κέικ με κανέλα και σταφίδες

Στα κέικ δεν μπορώ να αντισταθώ ποτέ! Ίσως φταίει που από παιδί πάντα είχαμε σπιτικό κέικ πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Πολλές φορές έκοβα ποσότητα από το μεσημεριανό φαγητό, ειδικά όταν επρόκειτο για φαγητό που δε μου πολυάρεσε, για να τιμήσω λίγο αργότερα το κέικ της μητέρας. Και δεν ήταν πάντα ίδιο. Η εκάστοτε έμπνευση κατά τη στιγμή της δημιουργίας οδηγούσε κάθε τόσο σε διαφορετικά γευστικά μονοπάτια.

Μερικά χρόνια αργότερα, όταν απέκτησα δικό μου σπίτι και δική μου κουζίνα, μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες έγινε η παρασκευή "κεικοειδών" γλυκών. Κέικ βανίλιας, σοκολάτας, σουφλέ, κέικ με φρούτα, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Φαγητό μπορεί να μην υπάρχει στο σπίτι αλλά κέικ θα υπάρχει!

Και κάπως έτσι, κάθε νέα συνταγή που πέφτει στα χέρια μου αποτελεί αφορμή για να μπω στην κουζίνα. Αυτή τη φορά η συνταγή ήρθε και πάλι από την Μπέσσυ, πιστή φίλη πια της σελίδας μας, και αφορά σε ένα κέικ με κανέλα και σταφίδες. 

Υλικά

- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. άχνη
- 5 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. γλ. κανέλα
- 100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
- 200 γρ. σταφίδες

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170.
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 24 x 24 εκ.
3. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη.
4. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και την κανέλα.
5. Αλευρώνουμε ελαφρώς τις σταφίδες και ανακατεύουμε τις μισές στο παραπάνω μίγμα.
6. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και πατάμε με τα χέρια τις υπόλοιπες από πάνω.
7. Ψήνουμε για 45' όπως ψήνουμε συνήθως τα κέικ στο φούρνο μας.

 

Μ' αρέσει | 2012