Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Τις έβλεπα στην αυλή και κάτι με έτρωγε...

Καρέκλες παλιές, μεταλλικές, σκουριασμένες μα τόσο γερές... Δεν ήταν δυνατό να είναι όλα τόσο περιποιημένα και αυτές οι καρέκλες του σκηνοθέτη να μου χαλάνε την αισθητική. Μια απόφαση ήταν και ή θα πήγαιναν στα σκουπίδια ή για συντήρηση και επειδή μου φάνηκε κρίμα - είχαν και μεγάλη ιστορία, όπως επίσης και ηλικία-, επέλεξα το δεύτερο.

IMG 0257

IMG 0262

Τα υλικά απλά και ό,τι υπήρχε στο σπίτι. Αστάρι μετάλλων από αυτό που βάψαμε την ψησταριά, πινέλο και ρολάκι γιατί μας βολεύει στο βάψιμο, γυαλόχαρτο ό,τι βρήκα μπροστά μου και λίγο βερνίκι για ξύλα που είχε ξεμείνει από τη βαφή των ξύλινων παντζουριών.

IMG 0675

Βήμα 1ο:
Καλή δουλειά με το γυαλόχαρτο για να λειανθούν οι επιφάνειες και να φύγουν οι πολλές σκουριές. Αρκετό τρίψιμο και πολύς ιδρώτας μέσα στη ζέστη αλλά επιτέλους φάνηκε το μέταλλο κάτω από την οξείδωση.

IMG 0261

Βήμα 2ο:
Με λίγο νέφτι αραίωσα το αστάρι και άρχισαν να γίνονται τα πρώτα βασικά κομμάτια της βαφής. Το πινέλο ήταν μεταχειρισμένο και σε κακή κατάσταση και άφηνε κενά, γι αυτό προτίμησα το ρολάκι που δημιουργεί τελικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα και καταναλώνει λιγότερη μπογιά.

Βήμα 3ο:

Όπου δεν φτάνει το ρολάκι φτάνει το πινέλο. Τελευταίες πινελιές στις δύσκολες γωνίες και αρκετή υπομονή και επιμονή για να καλυφθούν όλα τα κενά. Βέβαια και να μείνουν κάποια, δε με χαλάνε γιατί δίνουν την αίσθηση του παλιού.

IMG 0295

IMG 0331

Βήμα 4ο:
Αφού έτριψα τα ξύλα στα μπράτσα της καρέκλας με το γυαλόχαρτο ήρθε η ώρα να τα βερνικώσω. Το διαθέσιμο βερνίκι έχει χρώμα άρα θα βγει λίγο πιο σκούρο από το χρώμα του φυσικού ξύλου. Όσο πιο καλή η δουλειά με το γυαλόχαρτο τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα και εννοείται ότι χρειάζονται δυο χέρια για μεγαλύτερη προστασία του ξύλου.

IMG 0644

Το αποτέλεσμα...θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο. Τώρα πια όμως βρήκα την ψυχική μου γαλήνη και δε μου χαλούν την αισθητική.

Αν θέλετε βέβαια μπορείτε με χαρτοταινία να δημιουργήσετε σχήματα πάνω στον σκελετό της καρέκλας και να βάψετε με άλλο χρώμα για να κάνετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Εγώ το επιχείρησα αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε, οπότε ξαναέκανα την καρέκλα μονόχρωμη. Την επόμενη φορά με περισσότερη εμπειρία και τόλμη θα κάνω κάτι πιο artistic.

IMG 0358

Καλά Do It Yourself που λέει και η κουμπάρα μου σε άπταιστα ελληνικά!!

Κείμενο: Γιώργος

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
05.08.2014

Πρόσβαση για όλους στη θάλασσα

Πρόσβαση για όλους στη θάλασσα

Ολοένα και περισσότερες τέτοιες υποδομές εμφανίζονται στις παραλίες και μας κάνουν να νιώθουμε, αν όχι και να είμαστε, κάπως πιο πολιτισμένοι! Υποδομές που θα έπρεπε να υπάρχουν χρόνια τώρα για να δίνουν σε όλους το δικαίωμα να απολαμβάνουν ένα από τα ελεύθερα αγαθά, το περιζήτητο - κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες - δροσερό νερό της θάλασσας! Φυσικά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Περισσότερα...
27.04.2013

Parov Stelar Trio - La Calatrava

Parov Stelar Trio - La Calatrava

Αυτό είναι το δεύτερο τραγούδι που ξεχωρίσαμε από το τελευταίο άλμπουμ του Parov Stelar, μετά την επισήμανση του φίλου μας βεβαίως...

Περισσότερα...
15.05.2016
The Naked And Famous - Young Blood

Ένα ευχάριστο κομμάτι με ένα κεφάτο video clip που σε κάνει να θες να βγεις στη φύση, να ξεχυθείς, να μη μαζεύεσαι σπίτι με τίποτα.

Περισσότερα...
14.02.2015

Monophonics - Strange Love

Monophonics - Strange Love

Μέρα που είναι - αν και δεν είμαστε fun - ας ακούσουμε ένα κομμάτι για την αγάπη, έστω και την παράξενη!

Περισσότερα...
25.11.2012

Louis Armstrong - C'est si bon

Louis Armstrong - C'est si bon

Καλό μας βράδυ με jazz διάθεση!

23.12.2012
Δαντελοπειραματισμοί με κρεμάστρες

Δοκιμές διακόσμησης σε μια retro εκδοχή... ένα μικρό διάλειμμα από τα χριστουγεννιάτικα ντεκόρ για να δούμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε όσα σας προτείνουμε.

Περισσότερα...
26.12.2015

DIY με φελλούς

DIY με φελλούς

Κουμπαρούλα τι λες... θα τους αξιοποιήσουμε φέτος τους φελλούς;

Περισσότερα...
09.10.2013
H μαύρη μάξι φούστα

Η μαύρη μάξι φούστα προτιμήθηκε από τις φίλες της μόδας για τις εμφανίσεις τους στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Περισσότερα...
19.12.2013

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με κέφι και χρώμα!

Η παρέα των Christmastreestas 2013 από τη Θεσσαλονίκη ξαναχτύπησε! Ο λόγος; Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Τέσσερις καλές νοικοκυρές διαθέσαμε τις δυνάμεις μας, τη φαντασία μας, το δημιουργικό μας ταλέντο και τον φούρνο μας και νιώσαμε λίγο σαν ζαχαροπλάστες και λίγο σαν μαθητές δημοτικού την ώρα των καλλιτεχνικών!

Περισσότερα...
19.11.2014
The National - Think You Can Wait

Μια υπέροχη μουσική πρόταση που έφτασε στο inbox μας πριν λίγες μέρες, είναι απόλυτα κατάλληλη για το κλείσιμο της σημερινής ημέρας.

Περισσότερα...
04.12.2015

Χριστούγεννα ντυμένα στα λευκά

Χριστούγεννα ντυμένα στα λευκά

Κι αν σας αρέσει το λευκό και το προτιμάτε ακόμα και τα Χριστούγεννα, σας έχουμε μια διαφορετική πρόταση για scadinavian χριστουγεννιάτικο ντεκόρ.

Τι ξεχωρίζουμε; Το "le sac en papier", τα πανέμορφα ξύλινα ταρανδάκια και τα στοιχεία της φύσης στο σπίτι.

Περισσότερα...
04.09.2014

Ένα στρουμφοχωριό στον τοίχο...

Ένα στρουμφοχωριό στον τοίχο...

Μιλώντας για τον τοίχο του παιδικού δωματίου, έχουμε την πρόταση της φίλης μας που εκτός από kick boxing και μαγειρική, έχει ταλέντο και στη ζωγραφική. Εκτός από τοίχους σε παιδικά δωμάτια φίλων και γνωστών, ήρθε η ώρα να ετοιμάσει και το παιδικό δωμάτιο του γιου της που μάλλον του αρέσει στην κοιλίτσα της μαμάς και δε λέει να βγει... Το θέμα του τοίχου; Το αγαπημένο της στρουμφοχωριό!

Περισσότερα...
19.04.2014
Kαλή Ανάσταση!

Να περάσετε όμορφα.. όπου και αν είστε.. ό,τι και αν κάνετε.. 

Περισσότερα...
28.04.2013
Τable art για το πασχαλινό τραπέζι

Το πασχαλινό τραπέζι είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το τραπέζι των Χριστουγέννων. Συνήθως η διακόσμηση είναι πιο λιτή και το συνολικό ύφος του τραπεζιού πιο ανάλαφρο.. Εξάλλου δε λένε ότι τα Χριστούγεννα είναι για την πόλη και το Πάσχα για το χωριό;

Περισσότερα...
24.09.2013

Ορεινές περιπλανήσεις - Περπατώντας στο Σκοτωμένο Νερό

Ορεινές περιπλανήσεις - Περπατώντας στο Σκοτωμένο Νερό

Τώρα που το καλοκαίρι πέρασε και μαζί οι θαλασσινές μας περιπλανήσεις, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα βουνά και τα λαγκάδια, στη φύση, στα δάση, σε μέρη όμορφα που αξίζει να επισκέπτεσαι όσο πιο συχνά μπορείς.

Περισσότερα...
13.02.2014

New York Fashion Week 2014

New York Fashion Week 2014

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που οι απανταχού φίλοι της μόδας έχουν τα βλέμματα στραμμένα στις εκδηλώσεις για τις τάσεις και τις προτάσεις των σχεδιαστών για την επόμενη σεζόν (Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015) που διενεργούνται στο πλαίσιο των εβδομάδων μόδας. Η πρώτη εξ αυτών, αυτή της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα.

Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις εμφανίσεις τεσσάρων αγαπημένων fashion & style icons στους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Περισσότερα...
16.06.2013
Θωμαή Απέργη - Summer Nights

Κλείνουμε την ημέρα μας με το νέο άκρως καλοκαιρινό και δροσερό single της Θωμαής Απέργη.

Περισσότερα...
23.10.2012

Constance - Tender fools

Constance - Tender fools

Την ανακαλύψαμε πρόσφατα και πολύ μας αρέσει!

Περισσότερα...
05.10.2014

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Μήπως τελικά το μαγείρεμα των άγριων μανιταριών είναι αντρική υπόθεση; Η διάσημη πλέον σάλτσα μανιταριών του οικογενειακού μας μανιταροσυλλέκτη αποτελεί πρόκληση και μυεί άλλον έναν άντρα στην κουζίνα. Η δική του εκτέλεση οδηγεί σε μια πιο πικάντικη αίσθηση που για τους άμαθους - σαν και μένα - στα καυτερά είναι δυναμίτης!

Περισσότερα...
20.10.2013

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ναούς και μνημεία: Αδράξτε την ευκαιρία!

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ναούς και μνημεία: Αδράξτε την ευκαιρία!

Μπορεί η σημερινή Κυριακή να είναι η τελευταία μέρα για το Open House Thessaloniki, όμως οι πολίτες της συμπρωτεύουσας έχουν ακόμα μια ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους μέσω του φθινοπωρινού κύκλου δωρεάν ξεναγήσεων σε ναούς και μνημεία που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
28.12.2012
Holiday Sweaters

Μια πρόταση για τις εορταστικές μας εμφανίσεις..

Περισσότερα...
09.09.2014
The Big Nose Attack - Yeah! (That Girl)

Ώρα για μουσικό διάλειμμα με ένα blues/rock δίδυμο που ανακάλυψα πρόσφατα και πολύ μου αρέσει!

Περισσότερα...
17.02.2016

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Αφήνουμε τους runners και περνάμε στους riders! Και μάλιστα στους cloud riders!

Μια μουσική πρόταση είχε φτάσει εδώ και καιρό στο inbox μου και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή.

Ψάχνοντάς τη, διαπίστωσα ότι ήταν το τρίτο μέρος των μουσικών βίντεο της τριλογίας FLORIAN. Τα κομμάτια της τριλογίας έχουν ακουστεί πολύ, έχουν πολλούς θαυμαστές και σήμερα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε το πρώτο μέρος της παρέα.

Περισσότερα...