Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαφτίσεων για την παρέα του maresei. Μετά από αρκετά χρόνια όπου επικρατούσαν οι γάμοι, φέτος έχουμε κυρίως βαφτίσεις για να μας θυμίζουν πως μεγαλώνουμε και ... νοικοκυρευόμαστε. Εμείς και οι φίλοι μας! Αποκτούμε παιδιά ή γινόμαστε πνευματικοί γονείς ή και τα δύο. Σημασία έχει πως μεγαλώνοντας, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και (στον ολοένα και λιγότερο ελεύθερο χρόνο μας) να καταπιανόμαστε με όσα μας αρέσουν.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, καταπιαστήκαμε με τις βαφτίσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν η βάφτιση του Αχιλλέα που απέκτησε και επίσημα το όνομά του στις 13 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της βάφτισης ήταν ασορτί με την εποχή: έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, βιβλία, βιβλιοθήκες, χάρακες, μολύβια, κασετίνες. Από όλα είχε η βάφτιση σε υπέροχα φωτεινά χρώματα.

Ο δικός μας ρόλος; Αυτός των πνευματικών γονιών. Και ο δικός μου που αγαπώ τα χειροποίητα και μ' αρέσει να παιδεύομαι; Να ετοιμάσω τη λαμπάδα, το κουτί, τα μαρτυρικά... Όλα όσα χρειάζονται για την ημέρα της βάφτισης με την πολύτιμη βοήθεια μερικών φίλων. Η αναζήτηση για όλα όσα χρειαζόμασταν καλύτερα να μη σας πω πόσο κράτησε.. Ψάξαμε πολύ για να βρούμε όσα χρειαζόμασταν και να είναι όπως τα είχαμε φανταστεί και κάποια στιγμή - ούτε εμείς το πιστεύαμε - τα είχαμε όλα στο σπίτι και έμενε να τα συνδυάσω για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη μέρα. 

Σπάγκος, κορδέλες και διακοσμητικά στοιχεία σε αποχρώσεις του γαλάζιου, του κίτρινου και του πορτοκαλί συνδυάστηκαν για τη λαμπάδα και τα υπόλοιπα αντικείμενα. Το "Α" αρχικό του ονόματος, ένας χάρακας και ένα στριφογυριστό μολύβι ήταν τα στοιχεία της λαμπάδας. Και όπως βλέπετε είχα και μια μικρή βοηθό :)

IMG 1295 

Αντίστοιχες κορδέλες χρησιμοποίησα και για να πάρουν χρώμα οι μικρές λαμπάδες, το μπουκάλι με το λάδι και η πετσέτα του ιερέα.

 IMG 1319

IMG 1327

IMG 1338

IMG 1402

Όμοια και το κουτί που ήταν ένα χειροποίητο - όχι δικής μου κατασκευής - ξύλινο μπαούλο σε φυσικό χρώμα. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή! Διακριτικός ο στολισμός του γιατί ήταν τόσο ωραίο από μόνο του που θα μπορούσε να μείνει και αστόλιστο.

IMG 1481 

IMG 1482

Τα μαρτυρικά - σχέδιο και αυτά του V., έγιναν ανάρπαστα! Ένα λευκό "α" και ένα διάφανο σταυρουδάκι από πλέξιγκλας δέθηκαν σε χρωματιστό κερωμένο σπάγκο και έγιναν βραχιολάκια.

IMG 1411

IMG 1420

Κάπου εδώ η δική μου δουλειά τελειώνει αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω τις υπέροχες μπομπονιέρες - ξύλινα βιβλία που αποτέλεσαν μέρος μιας υπέροχης βιβλιοθήκης στο προαύλιο της εκκλησίας. Εκτός από τα βιβλία που μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους, τα παιδιά πήραν ένα γλειφιτζούρι και μια μικρή κασετίνα με τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά.

IMG 1540

IMG 1593

 IMG 1567

Ειδική αναφορά φυσικά αξίζει στα εκπληκτικά ευχαριστήρια καρτελάκια που εμπνεύστηκε η μαμά του Αχιλλέα και τα υλοποίησε με τη βοήθεια του μπαμπά του. Ένα καρτελάκι για κάθε καλεσμένο υποδέχτηκε όποιον έφτανε στο τραπέζι της βάφτισης με μια στρόγγυλη καραμελίτσα στη θέση του ήλιου, της ρόδας, του φεγγαριού. Εγώ είχα τα μέσα και πήρα πιο πολλά ;) 

IMG 1525

IMG 1580

IMG 1568

IMG 1598

Αυτή η ιδέα τόσο πολύ μου άρεσε (και δοθείσης ευκαιρίας, θα τη δανειστώ!).

Όλα πολύ καλά λοιπόν! Και το καλύτερο βέβαια ήταν που ο Αχιλλέας ξεπερνώντας τις προσδοκίες όλων μας, ίσα που ακούστηκε! Μπράβο μικρέ μας! Να είσαι γερός, τυχερός και να σε χαιρόμαστε πάντα!

Μ' αρέσει | 2012