Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η βάπτιση του Φίλιππου

Σας είπαμε ξανά ότι αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαπτίσεων για την παρέα του maresei. Όχι μόνο γιατί γίναμε μάρτυρες σε αρκέτες βαπτίσεις, αλλά και γιατί σε τρεις από αυτές είχαμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή, είτε ως γονείς είτε ως νονοί είτε ως βοηθοί των πνευματικών γονέων. Και στις τρεις πάντως περιπτώσεις βάλαμε τα χεράκια μας για τη δημιουργία του "βαπτιστικού πακέτου".

Έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας τη βάπτιση του Αχιλλέα και σήμερα σειρά έχει αυτή του Φίλιππου που έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου. Αλλάς ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή..

Όλα ξεκίνησα πριν από 1,5 χρόνο όταν για πρώτη φορά τεθήκαμε αντιμέτωποι με την πρόκληση της αναζήτησης «πακέτου βάπτισης» για τη μικρή Μαργαρίτα – βαπτισιμιά του V. Επειδή η έρευνα αγοράς δεν ικανοποίησε τις αισθητικές μας ανησυχίες και όντας φύσεις καλλιτεχνικές, πήραμε την απόφαση να επιμεληθούμε την όλη προετοιμασία μόνοι μας και να φτιάξουμε τα περισσότερα με τα χεράκια μας.

Έτσι κι έγινε λοιπόν και πέρα από το γεγονός ότι λάβαμε πολύ θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα,- το οποίο και θα σας παρουσιάσουμε λίαν συντόμως-, νιώσαμε τόσο όμορφα και πραγματικά διασκεδάσαμε την όλη διαδικασία. Όταν λοιπόν φέτος είχα τη χαρά και την τιμή να γίνω και εγώ με τη σειρά μου η νονά του Φίλιππου, καταλαβαίνετε ότι δεν μπήκα καν στη διαδικασία της αναζήτησης "έτοιμου" πακέτου.

Για τα ρούχα, το καπέλο, τα παπουτσάκια και τα λαδόπανα έγιναν οι απαραίτητες παραγγελίες μέσω διαδικτύου μετά από τη σχετική έρευνα αγοράς φυσικά, ώστε να βρω το σύνολο που είχα φανταστεί. Δεν σας κρύβω ότι χρειάστηκε να κάνω αγορές από περισσότερα από ένα ηλεκτρονικά καταστήματα για να βρω τα μεγέθη και σχέδια που επιθυμούσα, αλλά ευτυχώς όλα ήταν όπως ακριβώς ήθελα.

Για τα υπόλοιπα (κουτί, λαμπάδα, λαδοσέτ, μαρτυρικά και τις σχετικές συσκευασίες) μια δυο βόλτες στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετές για να αποκτήσω τα υλικά που χρειαζόμουν. Η αναζήτηση που είχε γίνει ένα χρόνο πριν για τη βάπτιση της Μαργαρίτας βοήθησε να κερδίσω πολύτιμο χρόνο αυτή τη φορά.

Πέρα από τα βασικά (κουτιά, λαμπάδες, μπουκάλι για το λάδι, σαπούνι), προμηθεύτηκα κορδέλες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, χρωματιστά κορδόνια και χαρτιά αφής, χάντρες, σπάγκο, ύφασμα σε σπαγκί χρώμα και ανέλαβα δράση. 

Αυτή τη φορά πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα χρώματα και φυσικά το αρχικό γράμμα του ονόματος.

Για το πακέτο επιλέξαμε ένα χάρτινο αρκετά μεγάλο κουτί σε μπλε τιρκουάζ (που γράφει πολύ όμορφα και στις φωτογραφίες), το οποίο διακοσμήσαμε με μια λευκή κορδέλα και το μονόγραμμα από πλέξιγκλας που σχεδιάστηκε ειδικά για την εν λόγω περίπτωση από τον V.

phillipos-3

phillipos-4

Ένα λευκό στρόγγυλο κουτί χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει το λαδοσέτ και διακοσμήθηκε αντίστοιχα με το περιεχόμενό του.

phillipos-11

phillipos-9

phillipos-10

Ενώ ένα παρόμοιο παραλληλόγραμμο κουτί προετοιμάστηκε για "φυλάξει" τα παπούτσια του Φίλιππου.

phillipos-14

phillipos-13

baptism phillipos shoebox

Και ένα τέτραγωνο αυτή τη φορά κουτί σε craft απόχρωση ετοιμάστηκε για να υποδεχτεί τα μαρτυρικά, τα οποία και αποτέλεσαν βασικό στοιχείο της διακόσμησής του.

baptism phillipos martyrikabox1

phillipos-18

baptism phillipos martyrikabox

Να λοιπόν και τα πολύχρωμα βραχιολάκια για τα οποία σας έχουμε ήδη μιλήσει και τα οποία αποτέλεσαν τα μαρτυρικά στη βάπτιση του Φίλιππου και βασικό στοιχείο του καλοκαιρινού μας στιλ.

phillipos-21

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό για άλλη μια φορά τον V. για τον σχεδιασμό του μονογράμματος και του σταυρού και τη Σίσσυ, με την πολύτιμή βοήθειά της οποίας, τα φ και τα σταυρουδάκια από πλέξιγκλας περάστηκαν στα χρωματιστά κορδόνια.

phillipos-22

Πολλές κορδέλες, αρκετός σπάγκος, δύο κομμάτια από το ύφασμα και ένα φ αποτέλεσαν τα υλικά για τη διακόσμηση της λαμπάδας.

phillipos-1

Ενώ για τις μικρές λαμπάδες και το κουτί τους χρησιμοποίησα σπάγκο και κορδέλες και όπως και στα υπόλοιπα κουτιά δημιούργησα μια βάση από φύλλα αφής.

phillipos-28

phillipos-29

Και να τα όλα μαζί έτοιμα να πάρουν τη θέση τους μέσα στο Φ box, χωρισμένα σε επίπεδα με φύλλα αφής.

phillipos-32

phillipos-33

Αντίστοιχα χρώματα και υλικά χρησιμοποίησε και η μαμά του Φίλιππου για να φτιάξει επίσης με τα χεράκια της τις παιδικές μπομπονιέρες που μας άρεσαν πολύ.

phillipos-34

Κάθε ένα από τα σακουλάκια γέμισε με ένα ξύλινο πολύχρωμο γιο γιο, κουφετάκια, καραμέλες και μπαλόνια.

phillipos-35

Το τραπέζι υποδοχής είχε στολιστεί αντίστοιχα, χειροποίητες κάρτες ευχών μας προσκαλούσαν να γράψουμε κάτι για τον Φίλιππο και χρωματιστά παιχνίδια ήταν εκεί για να κρατήσουν παρέα στους μικρούς φίλους του Φίλιππου.

phillipos-42

phillipos-40

Αυτά έγιναν λοιπόν πριν από μερικούς μήνες με αφορμή μια μοναδική για εμάς μέρα γεμάτη χρώματα και συναισθήματα! 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
14.05.2013

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Cupcakes με μέλι και κανέλα

Κι ενώ ενόψει καλοκαιριού θα περίμενε κανείς παύση εργασιών στην κουζίνα, κατά έναν περίεργο λόγο οι κουτάλες έχουν πάρει φωτιά, οι πειραματισμοί είναι συχνοί και τα γλυκά δε λείπουν ποτέ από το μενού! Πολύ περισσότερο τα cupcakes. 

Περισσότερα...
29.04.2015

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

Ναι, ήρθε το έναυσμα για την 1η μου απόπειρα στην αρθρογραφία. Και αν αρέσει στην ομάδα του maresei, θα είναι ο λόγος να φτάσουν όσα γράφω στην οθόνη σας :). Δεν είναι άλλο, παρά η επιθυμία μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με μια διαφορετική ταινία που έφτασε στα χέρια μου και με συγκίνησε απρόσμενα. Περισσότερο ντοκιμαντέρ θα τη χαρακτήριζα, αλλά σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ντοκιμαντέρ όχι εκπαιδευτικό, αλλά βιογραφικό. Και μόλις τώρα, που την είδα, ανακαλύπτω την ιστορία και τα διάφορα κινήματα γύρω από τη μορφή του ατόμου που αφορά.

Περισσότερα...
19.10.2016

Ψαρόσουπα η παρεξηγημένη

Ψαρόσουπα η παρεξηγημένη

Θα ήθελα το comeback μου να είναι λίγο πιο artistic, κάποιο ταξίδι ίσως, μια θεματική φωτογράφιση, μια κατασκευή, αλλά δε βαριέσαι έχουμε καιρό γι' αυτά και αρκετά GB φωτογραφιών σε ετοιμότητα... Κρύο κάνει, αν μη τι άλλο μια ψαρόσουπα είναι ότι πρέπει για τους αρρωστούληδες (όπως εγώ) και όχι μόνο.

Περισσότερα...
10.02.2017

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου που ήρθε η άνοιξη

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου που ήρθε η άνοιξη

Είναι κάποια πρωινά που ξυπνάς και όλα μοιάζουν λίγο διαφορετικά. Σαν κάποιος να ανακάτεψε το σύμπαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι κάποιες μέρες που μπορεί να βρίσκονται στην καρδιά ενός χειμώνα αλλά κουβαλάνε μέσα τους την άνοιξη. Έτσι απλά σε μια στιγμή αλλάζει η ατμόσφαιρα, γλυκαίνει και σου γαργαλάει την ψυχή. Όσο κι αν κάποιοι ενοχλητικοί επιμένουν ότι είμαστε ακόμα στο Φεβρουάριο, ή κάποιοι πιο ρεαλιστές ότι η εξήγηση είναι απλή και λέγεται «νοτιάς», την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε άνοιξη, ξεκάθαρα. Αυτή η γλυκιά, δροσερή αίσθηση που μας μεθάει. Και εμένα αυτός ο αέρας της άνοιξης με ξεσηκώνει, μου χαρίζει ενέργεια, έμπνευση και πηγαία χαρά και κυρίως μου απαγορεύει να μείνω σε κλειστό χώρο.

Περισσότερα...
09.09.2013
Keep calm and love autumn

Καλή μας ημέρα και καλή εβδομάδα!

Είναι η δεύτερη εβδομάδα του φθινοπώρου και ώρες ώρες μας κακοφαίνεται. Ειδικά όσους δε βρισκόμαστε σε παραθαλάσσιο μέρος και η ιδέα για ένα τελευταίο σαββατοκύριακο στη θάλασσα απομακρύνεται...

Περισσότερα...
27.06.2013
Meet the world in Greece

Στις 24 Ιουνίου 2013 έκανε την εμφάνισή της στο facebook μια νέα σελίδα που έχει ως στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδας. Με σλόγκαν "Η Ελλάδα είναι περισσότερα από μια χώρα. Συναντήστε τον κόσμο στην Ελλάδα", συγκεντρώνει φωτογραφίες από το Google και από διάφορους φωτογράφους, οι οποίες συνδυάζονται με πολύ έξυπνο τρόπο σε concept του Άρη Καλογερόπουλου και αποτελούν την καλύτερη ίσως διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Περισσότερα...
25.12.2012
Καλά Χριστούγεννα!

Ξημέρωσε Χριστούγεννα!

Περισσότερα...
02.02.2015
Μαρίζα Ρίζου - Πάνος Μουζουράκης - Γιάννης Χριστοδουλόπουλος - Πετάω

Φτιάχνω μια εικόνα στον αιώνα
που έχει εσένα και μένα μαζί
τι άλλο θέλω σ' αυτή τη ζωή...

 

Δυναμικό, χαρούμενο, έντονο! Ένα κομμάτι που με ταξιδεύει... Θέλω να πετάξω μακριά, σαν τα μεγάλα πουλιά, να πάω όπου με πάει η καρδιά...

Περισσότερα...
17.02.2013

Ξύλινες σκάλες στο στολισμό του γάμου

Ξύλινες σκάλες στο στολισμό του γάμου

Τις νέες χρήσεις μιας παλιάς ξύλινης σκάλας στη διακόσμηση του σπιτιού τις είδαμε πριν λίγες εβδομάδες. Οι εναλλακτικοί τρόποι χρήσης μιας σκάλας, όμως, δεν περιορίζονται μόνο εντός σπιτιού. Ακόμα και ο στολισμός του γάμου μπορεί να βασιστεί σε μια - δυο παλιές ξύλινες σκάλες. 

Περισσότερα...
21.01.2013
Croque Madame για πρωινό

Το είπαμε ότι θα επιχειρήσουμε κι εμείς να φτιάξουμε Croque Madame και συνηθίζουμε να κρατάμε τις υποσχέσεις μας..

Περισσότερα...
22.06.2013

Πάνω απ' τα σύννεφα...

Πάνω απ' τα σύννεφα...

και πάνω απ' το Μόναχο.

Περισσότερα...
09.09.2014
The Big Nose Attack - Yeah! (That Girl)

Ώρα για μουσικό διάλειμμα με ένα blues/rock δίδυμο που ανακάλυψα πρόσφατα και πολύ μου αρέσει!

Περισσότερα...
28.04.2013

Κυριακάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι

Κυριακάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι

Καλοκαιρινή ήταν και η σημερινή ημέρα και αφού δεν πήγαμε για μπάνιο, είπαμε να πάμε μια βόλτα για καφέ και περιήγηση στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή.

Περισσότερα...
24.01.2013
Don't worry - Be happy

Είναι μια μεγάλη αλήθεια!

Περισσότερα...
06.03.2013

Μου ήρθε λουκούμι σας λέω..

Μου ήρθε λουκούμι σας λέω..

Ορισμός: Παραδοσιακό γλύκισμα της τούρκικης κουζίνας που σερβίρεται σε μικρά κυβικού σχήματος κομμάτια, και συχνά περιέχει αμύγδαλο, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις, οι πιο συνηθισμένες από τις οποίες είναι το τριαντάφυλλο (κόκκινο λουκούμι), το περγαμόντο (πράσινο λουκούμι) και η μαστίχα (κίτρινο λουκούμι).

Περισσότερα...
02.05.2013
Έτοιμα τα πρώτα κόκκινα αυγά!

Έτοιμα τα πρώτα κόκκινα αυγά! Και θα ακολουθήσουν και άλλα, με μηνύματα, με σχέδια, με χρώματα..

Περισσότερα...
04.12.2012
Τα πρώτα Χιόνια

Ηλιόλουστη η μέρα σήμερα αλλά με πολύ κρύο! Τα πρώτα χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στις κορυφές των βουνών και όχι μόνο, μια και όπως μαθαίνουμε στη Φλώρινα, για παράδειγμα, το έχει στρώσει κανονικά! Άντε καλή μας μέρα και καλό Χειμώνα!

21.01.2014

Federico Aubele - Somewhere Else (feat. Melody Gardot)

Federico Aubele - Somewhere Else (feat. Melody Gardot)

 Μια μελωδία απ' αλλού φερμένη..

Περισσότερα...
11.12.2012

Christmastreestas

Christmastreestas

Tα τελευταία χρόνια στην παρέα μας έχουμε καθιερώσει το κίνημα των Christmastreestas, μιας "ομάδας δράσης" που έχει ως αποστολή το στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της παρέας..

Περισσότερα...
14.03.2013

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Όσο σταθεροποιούνται οι καλές για την εποχή θερμοκρασίες και όσο ο ήλιος λάμπει και η μέρα μεγαλώνει, τόσο περισσότερο νιώθουμε την ανάγκη να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας. Ήδη είδαμε κάποιες ιδέες ανανέωσης του σπιτιού, με σκοπό να αποκτήσει πιο ανάλαφρη εικόνα αλλά το θέμα "διακόσμηση" είναι ανεξάντλητο. Έτσι σήμερα επανερχόμαστε δριμύτεροι με ιδέες και προτάσεις για το πώς θα φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας.

Περισσότερα...
01.12.2012

Minor Project - In colors

Minor Project - In colors

Ας αυξήσουμε την ένταση για να το απολαύσουμε και ας ακολουθήσουμε την προτροπή των Minor Project:

"..I want you cool,
I want you to live your life in colors.."

Περισσότερα...
25.01.2013

Δημιουργήστε με σπάγκο

Δημιουργήστε με σπάγκο

Πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι σπάγκο; Πολλά! Φαντασία να υπάρχει...

Δείτε μερικές προτάσεις για να παίρνετε ιδέες.

Περισσότερα...