Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 1ο)

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 1ο)

Δειλά δειλά, μετά τα τζιντζερομπισκότα, ξεκίνησα τις πρώτες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες για φέτος. Ίσως είναι λίγο νωρίς αλλά ήθελα να δω τι διαφορετικό μπορώ να κάνω, να ετοιμάσω καρτούλες και μικρά διακοσμητικά στο πνεύμα των γιορτών αξιοποιώντας κορδέλες, χριστουγεννιάτικα στοιχεία και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

Τα βασικά στοιχεία για τις πρώτες καρτούλες ήταν το χαρτόνι και μερικά χρωματιστά κουμπιά. Μια ευχή γραμμένη στο κάτω μέρος της κάρτας ενισχύει τον γιορτινό της χαρακτήρα, ενώ για πιο προσωπικό αποτέλεσμα, εννοείται πως θα μπορύσε να είναι πιο προσωπική η ευχή. Οι κάρτες μπορούν να κολληθούν πάνω στα δωράκια προς τους αγαπημένους μας.

Μια ακόμα χρήση αυτών των μικρών καρτών μπορεί να επιτευχθεί αν τις τοποθετήσουμε στο γιορτινό τραπέζι γράφοντας σε κάθε κάρτα το όνομα του εκάστοτε συνδυαιτυμόνα. 

christmas-diy-part-I-3

christmas-diy-part-I-4

Τα πρώτα μου φετινά στολίδια αποτελούναι από κορδέλες χρωματιστές σε διάφορα σχέδια, υφάσματα, πάχη, δεμένες γύρω από ξύλα κανέλας και κομμένες σε μέγεθος τέτοιο που να σχηματίζουν μικρά δεντράκια. Σε αυτά τα δέντρα μπορεί να περαστεί είτε ένα κομμάτι σπάγκος είτε άλλη κορδέλα για να μπορούν να κρεμαστούν από τα κλαδιά του μεγάλου μας δέντρου. Εναλλακτικά μπορούν να κολληθούν πάνω σε ένα διπλωμένο χαρτόνι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ακόμα κάρτα.

christmas-diy-part-I-1

christmas-diy-part-I-9

christmas-diy-part-I-10

Διαλέξτε χρώματα, χαρτόνια, κορδέλες, υλικά και ετοιμάστε τα δικά σας χειροποίητα στολίδια! Εκτός από δημιουργικό και διασκεδαστικό είναι και άκρως αγχολυτικό!

Για μένα οι δημιουργίες μόλις ξεκίνησαν και μαζί τους φέρνουν τις γιορτές!

Έπεται συνέχεια...

 

Μ' αρέσει | 2012