Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Μαγειρεύοντας Ινδικό "με τον Άκη"

Πολύ θα ήθελα να το είχα ετοιμάσει παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη βέβαια... αλλά έστω και η πνευματική παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του ήταν αρκετή!

Αφορμή για τον πειραματισμό μου με την ινδική κουζίνα στάθηκε το γεγονός ότι πριν μια εβδομάδα σε ένα φιλικό σπίτι δοκίμασα ένα αντίστοιχο πιάτο και ενθουσιάστηκα. Δεν έμεινα λοιπόν με τα χέρια σταυρωμένα. Αναζήτησα διαδικτυακά συνταγές και κατέληξα σε αυτή του Άκη Πετρετζίκη. Προμηθεύτηκα τα υλικά που μου έλειπαν και ανέλαβα δράση.

Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (λιγότερο από μια ώρα) που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της ινδικής κουζίνας και όχι μόνο. Κατάλληλη και για όσους ακολουθουν διατροφή χωρίς γλουτένη.

Μπορείτε να δείτε την αρχική συνταγή στην ιστοσελίδα του Άκη: Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα

Προσωπικά την ακολούθησα σχεδόν κατά γράμμα. Απλά επειδή χρησιμοποίησα wok αντί για τηγάνι, στην πράξη απαιτήθηκαν κάποιες μικρές παραλλαγές. Για την ακρίβεια απέφυγα εντελώς το ελαιόλαδο κατά το σοτάρισμα και πρόσθεσα λίγο κορν φλάουερ για να δέσει η σάλτα. Επίσης, χρησιμοποίησα φυτική κρέμα γάλακτος - ώστε η συνταγή να είναι κατάλληλη και για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά - και ωμά αμύγδαλα αντί για καβουρδισμένα. Παράλληλα, ετοίμασα και ρύζι basmati για συνοδευτικό.

Το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο, οπότε σας παραθέτω και τη δική μου ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή-εμπειρία και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί ο Άκης ;-)

Τα υλικά για 4 άτομα:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος (600γραμ)

Για τη σάλτα

  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φυτική
  • 200 γραμμάρια γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 ρίζα τζίντζερ φρεσκοτριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  • Μερικά ωμά αμύγδαλα
  • Φρέσκο κόλιανδρο

Για το ρύζι

  • 2 κούπες ρύζι basmati
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
  2. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Ζεσταίνουμε το wok.
  4. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Αν δεν έχετε wok και χρησιμοποιήσετε τηγάνι, λογικά θα χρειαστείτε και λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.
  5. Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κάρυ, το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον φρέσκο χυμό λάιμ, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε. 
  6. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλου προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο wok και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Αν δεν σας δένει μπορείτε να προσθέσετε λίγο κορν φλάουερ διαλυμένο σε γάλα καρύδας.
  8. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζετε 4 κούπες νερό και στη συνέχεια 2 κούπες ρύζι basmati. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
  9. Σερβίρετε βάζοντας το ρύζι ως βάση, προσθέτοντας το κοτόπουλο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος μερικά φύλλα φρέσκο κόλιανδρο και τα αμύγδαλα.

indian chicken korma2

Με την πρώτη ευκαιρία προμηθευτείτε τα υλικά και επιχειρήστε την. Δεν θα χάσετε!

indian chicken korma3

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
02.03.2015

Τα κουτάκια μου και εγώ...

Τα κουτάκια μου και εγώ...

Τα κουτάκια! Σε κάθε σχήμα, χρώμα, μέγεθος, υλικό, για κάθε πιθανή χρήση! Είναι μια από τις εμμονές μου! Μ' αρέσουν πολύ τα κουτιά μικρά και μεγάλα και μαντέψτε... οι φίλες μου πολλές φορές μου φέρνουν κουτιά ή άλλα δώρα σε κουτιά! Ειδικά η καλή μου η κουμπάρα! Εξού και το κουτί με τα πολλά κουτάκια στη βάπτιση του μικρού μας αντάρτη!

Περισσότερα...
23.10.2013
Olly Murs - Dear Darlin'

Μ'αρέσει ο τίτλος του εν λόγω κομματιού!

Περισσότερα...
04.12.2015

Χριστούγεννα ντυμένα στα λευκά

Χριστούγεννα ντυμένα στα λευκά

Κι αν σας αρέσει το λευκό και το προτιμάτε ακόμα και τα Χριστούγεννα, σας έχουμε μια διαφορετική πρόταση για scadinavian χριστουγεννιάτικο ντεκόρ.

Τι ξεχωρίζουμε; Το "le sac en papier", τα πανέμορφα ξύλινα ταρανδάκια και τα στοιχεία της φύσης στο σπίτι.

Περισσότερα...
01.07.2014

Το wallpaper του Ιουλίου

Το wallpaper του Ιουλίου

Ο μήνας που κατεξοχήν ξεκινούν οι θερινές μας διακοπές είναι εδώ!

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τον Ιούλιο με νέο wallpaper που εκφράζει την ταξιδιάρικη "διάθεση" μας και μας θυμίζει τις διακοπές μας το περασμένο καλοκαίρι στην Άνδρο.

Περισσότερα...
26.10.2013

Διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας

Διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας

Τι χρειάζεται ένα χωλ για να είναι άνετο και πρακτικό;

Περισσότερα...
17.11.2016

34oς Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και όχι μόνο…: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία

34oς Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και όχι μόνο…: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Για όσους μας παρακολουθείτε σε facebook και instagram είδατε ήδη κάποιες φωτογραφίες μας από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Σήμερα θα σας περιγράψω αναλυτικά την εμπειρία μου.

Περισσότερα...
06.12.2012
Let the sunshine in

Mπορεί αυτές τις μέρες ο καιρός να μας τα χάλασε λιγάκι και να μην έχουμε δει τον ήλιο να λάμπει, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι παροδικό, μια και η χώρα μας έχει 300 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Οπότε η επανεμφάνιση του είναι απλά θέμα ημερών! Μέχρι τότε..

Περισσότερα...
11.03.2013

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Μετά τη χθεσινή αναφορά στο νέο τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το μυαλό μου άρχισε να τρέχει σε όλα εκείνα τα τραγούδια της που έχουμε αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει.

Περισσότερα...
23.03.2013

Gloria Jones - Tainted Love

Gloria Jones - Tainted Love

Παρ' ότι δεν μας αρέσουν οι "μολυσμένες αγάπες", το συγκέκριμένο κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα "κλασικά και αγαπημένα" και πάντα καταφέρνει μας παρασύρει στο ρυθμό του!

Περισσότερα...
29.11.2012
Παραστράτημα...

Ακόμα και με κάτι πρόχειρο, ένα βραδινό παραστράτημα χρειάζεται που και που. Τοστάκια, κρακεράκια και πατατάκια είναι ό,τι πρέπει για σήμερα.

Περισσότερα...
19.09.2013
Το burger της Πέμπτης

Η Πέμπτη είναι πολύ ωραία μέρα! Ίσως είναι που νιώθεις ότι φτάνει η Παρασκευή, ίσως είναι που βγαίνεις το βράδυ και σκέφτεσαι ότι δεν πειράζει που θα ξυπνήσεις νωρίς το επόμενο πρωί... Παρασκευή θα ξημερώσει, θα κάνεις υπομονή μερικές ώρες και θα κοιμηθείς μετά... Ίσως είναι που σε πιάνει και εκείνη η διαβολεμένη όρεξη για κάτι γρήγορο και χορταστικό και λαχαριστό και ας μην είναι και σπιτικό ούτε υγιεινό και ... και ...

Περισσότερα...
10.07.2013
Τι να φορέσω;

Πολύ ωραία η εμφάνιση της κοπέλας, δε συμφωνείτε;

Περισσότερα...
13.11.2012

Ένας διαφορετικός γιακάς

Ένας διαφορετικός γιακάς

Βάλτε φαντασία και αξιοποιήστε παλιά σας ρούχα!

Περισσότερα...
03.01.2014

Η βασιλόπιτα, το φλουρί και η τύχη!

Η βασιλόπιτα, το φλουρί και η τύχη!

Να και η φετινή βασιλόπιτα... Ό,τι προλάβαμε να βγάλουμε λίγα λεπτά πριν την κόψουμε και την εξαφανίσουμε!

Μας αρέσει όλους πολύ αυτή η βασιλόπιτα και μας αρέσει ακόμα περισσότερο όταν το κομμάτι μας περέχει και το φλουρί!

Περισσότερα...
08.02.2015

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Πλησιάζει και φέτος η ημέρα της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ και ήδη έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα, να κάνουμε προβλέψεις και να σβήνουμε από τη λίστα μας τις ταινίες που πρέπει να δούμε για να έχουμε άποψη πριν τη μεγάλη βραδιά. 

Περισσότερα...
24.03.2014

Disconnect

Disconnect

Μια ταινία που έγραψε ο Andrew Stern και σκηνοθέτησε ο Henry Alex Rubin. Προβλήθηκε σε 2 κινηματογραφικά Φεστιβάλ το 2012 (Τορόντο και Βενετία) και στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013. Οι βαθμολογίες των χρηστών στη γνωστή ιστοσελίδα IMDB.com της δίνουν έναν κολακευτικό μέσο όρο 7,6 στα 10.

Μια "αληθινή" ταινία που στάθηκε αφορμή για σκέψη και συζήτηση. Mια ταινία που αξίζει να δείτε.

Περισσότερα...
17.11.2012

Art de la Table: μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Art de la Table: μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Στρώνουμε τραπέζι για τρεις! Δε χρειάζεται να υπάρξει μια μια ειδική περίσταση ούτε ακριβά σερβίτσια ούτε ακριβά μαχαιροπίρουνα ούτε το τέλειο φαγητό για να στρώσουμε ένα καλό τραπέζι.

Περισσότερα...
29.06.2016

Τα παλιά μου πέδιλα έγιναν καινούρια!!! - DIY

Τα παλιά μου πέδιλα έγιναν καινούρια!!! - DIY

Εμένα γενικά οι ικανότητές μου στη χειροτεχνία δεν είναι οι καλύτερες! («τα χέρια μου δεν πιάνουν»). Ωστόσο, η καταναλωτική μου μανία σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι παλιά μου πέδιλα που δεν μου αρέσουν και την άδεια μου τσέπη με ανάγκασαν να δοκιμαστώ. Για πρώτη φορά νομίζω τα πήγα πολύ καλά!

Περισσότερα...
29.11.2012
Δαντελοπειραματισμοί...

Και μετά το σχετικό post, έβγαλα τα προικιά στη φόρα και πειραματίστηκα με διάφορα αντικείμενα του σπιτιού. Σας δείχνω τις επιλογές που μου άρεσαν περισσότερο.

Περισσότερα...
09.06.2013
Τι να φορέσω;

H Blair Eadie ξαναχτυπά.. με άκρως καλοκαιρινό look, το οποίο ονομάζει "americana".

Περισσότερα...
04.12.2012

Tom Baxter - Tell her today

Tom Baxter - Tell her today

Tι ωραίο τραγούδι! Για να μην ξεχνάμε να λέμε "σ'αγαπώ" στους ξεχωριστούς για μας ανθρώπους κάθε μέρα!

Περισσότερα...
23.08.2013
Τι να φορέσω

Να μια εμφάνιση που ξεχωρίσαμε για την απλότητα, το συνδυασμό των χρωμάτων και το στιλ.

Περισσότερα...
20.09.2012

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Gorgeous and Greek as well! 

H 23χρονη Θωμαή Απέργη με το πρώτο της single "Μια Βραδιά" μας εντυπωσιάζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε στο ρυθμό του. 

Περισσότερα...