Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 2ο) - Ιδέες για δώρα

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες (Μέρος 2ο) - Ιδέες για δώρα

Το δεύτερο μέρος των χριστουγεννιάτικων πειραματισμών μου αφορούσε κυρίως δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα. Μπορεί να μην έφτασε ακόμα ο Άγιος Βασίλης αλλά αν έχουμε φίλους που γιορτάζουν αυτήν την περίοδο γιατί να μην προσαρμόσουμε τα δώρα τους στο πνεύμα των ημερών;

Ακόμα και στο πιο απλό δώρο, μπορούμε να βάλουμε την προσωπική μας πινελιά και να πρωτοτυπήσουμε έστω στη συσκευασία.

Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πουγκιά από λινάτσα ή άλλο ύφασμα και να τυλίξουμε ένα δαχτυλίδι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα ρολόι, ένα βραχιόλι ή οποιοδήποτε άλλο μικρό αντικείμενο. Αν δέσουμε το πάνω μέρος του πουγκιού με μια κορδέλα και πριν τον φιόγκο περάσουμε ένα στολίδι, τότε μπορεί να έχουμε ένα δώρο σαν το παρακάτω:

christmas-diy-gifts-2

Ό,τι κι αν περιέχει στο εσωτερικό του, με την πρώτη ματιά φαίνεται γιορτινό και ξεχωριστό! Και φυσικά, καλό είναι να βάλουμε και μια καρτούλα μαζί με το δώρο μας. Θα το κάνει ακόμα πιο προσωπικό.

Αν θέλουμε μια ακόμα πιο πρωτότυπη συσκευασία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γυάλινα βάζα, από αυτά που έχουμε έτσι κι αλλιώς στην κουζίνα μας. Και τι θα τα κάνουμε; Φυσικά μπορούμε να τα γεμίσουμε με σοκολατάκια, καραμέλες, βότανα ή ξηρούς καρπούς και να τα στολίσουμε με κορδέλες. Τότε θα έχουμε κάτι σαν και αυτό.

diy gifts 

Ωστόσο, ένα γυάλινο βάζο μπορεί να περιέχει και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα ένα σετ κουπάτ για μπισκοτάκια ή θήκες ψησίματος από σιλικόνη για cupcakes ή χάρτινες θήκες για σοκολατάκια και cupcakes.

christmas-diy-gifts-1-3 

christmas-diy-gifts-1-10

Μπορεί επίσης να περιέχει ένα σετ ραπτικής, με κλωστές, βελόνια, καρφίτσες, κουμπιά, αν η φίλη που θα παραλάβει το δώρο είναι λάτρης του σπορ ή έστω καλή νοικοκυρά :)

christmas-diy-gifts-1-4

christmas-diy-gifts-1-8 

Ακόμα και ένα σετ μανικιούρ ή καλλυντικά μπορούμε να κλείσουμε σε ένα βάζο. Σκεφτείτε ένα γυάλινο βάζο με μανό, λίμες, νυχοκόπτη, τσιμπιδάκι φρυδιών ή διάφορα κοκκαλάκια για τα μαλλιά. Ή σκεφτείτε ένα γυάλινο βάζο με άλατα, σαπούνια, σφουγγαράκι και άλλα καλλυντικά μικρού μεγέθους για το μπάνιο. Νομίζω ότι καθεμιά από μας θα εντυπωσιαζόταν με ένα τέτοιο δώρο. Ακόμα και το περιεχόμενο να μη σε συγκινήσει, η εμφάνιση του δώρου δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορη. Όσο περισσότερο το σκεφτούμε τόσα περισσότερα πράγματα θα δούμε ότι μπορούμε να κλείσουμε σε ένα βάζο.

Και μετά τι μένει; Να πάρουμε κορδέλες και στολίδια πάσης φύσης και να κάνουμε το δώρο μας μοναδικό, αυτοσχεδιάζοντας! Έτσι κι αλλιώς το να αυτοσχεδιάζεις και να δημιουργείς είναι μια διαδικασία πολύ ευχάριστη και πολύ χαλαρωτική. Γιατί να μην εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να νιώθουμε τέτοια συναισθήματα; Ειδικά όταν δίνουμε χαρά και σε αγαπημένα πρόσωπα.

 

Μ' αρέσει | 2012