Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ιδέες και λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Και αν δε θέλω να στολίσω δέντρο; Και αν βαριέμαι να το βγάλω, να το στήσω, να ανοίγω κλαδιά, να τα βάζω στη θέση τους... ή αν το δέντρο μου χάλασε, έσπασε... και δεν με παίρνει να αγοράσω καινούριο; Ή αν εκτός από δέντρο, θέλω να στολίσω και άλλα σημεία του σπιτιού; Τι μπορώ να κάνω;

Δείτε μερικές ιδέες, διαλέξτε και φέρτε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι σας.

Ας αρχίσουμε από τους τοίχους. Στα σχετικά καινούρια σπίτια, τα πιο νεανικά, πάνω από το έπιπλο της τηλεόρασης υπάρχουν ράφια. Επομένως, από εκεί μπορούμε να δέσουμε κορδέλες ή σπάγγο, πάνω στον οποίο μπορούμε να κρεμάσουμε τα στολίδια μας, σαν να θέλουμε να φτιάξουμε μια γιρλάντα με χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπάλες, κουκλάκια, γαντάκια, οτιδήποτε θα κρεμούσαμε στο δέντρο.

christmat-decor-maresei 15 of 19

christmat-decor-maresei 6 of 7-2

christmat-decor-maresei 7 of 19

christmat-decor-maresei 8 of 19

Αν έχουμε περισσότερο χρόνο και υπομονή, και αν βέβαια υπάρχει αρκετός χώρος στον τοίχο, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νοητό χριστουγεννιάτικο δέντρο, δένοντας αρκετά κομμάτια σπάγγο σε ένα ράφι, έτσι ώστε να κρέμονται παράλληλα προς τα κάτω. Πάνω σε αυτά τα κομμάτια, μπορούμε να δέσουμε στολίδια σε κατάλληλα ύψη, έτσι ώστε όταν κρέμονται να είναι συμμετρικά και να σχηματίζουν ένα δέντρο.

Πάνω στα ράφια μπορούμε να τοποθετήσουμε στη σειρά τις μπισκοτιέρες μας. Όσο περισσότερο χρώμα δίνουν τόσο καλύτερα.

christmat-decor-maresei 2 of 6

Και φυσικά μπορούμε να τοποθετήσουμε διακοσμητικά που μοιάζουν σαν να βγήκαν μόλις από το μπαούλο της γιαγιάς.

christmat-decor-maresei 5 of 6

Να μην αφήσουμε όμως παραπονεμένα και μικρά στολίδια, αναμνηστικά ταξιδιών ή δώρα φίλων.

christmat-decor-maresei 19 of 19

Για να μην είναι παραφορτωμένος ο χώρος, καλό είναι τα αντικείμενα που φιλοξενούν τα συγκεκριμένα ράφια συνήθως (εκτός εορτών), να μαζευτούν και να κλειστούν σε ένα ντουλάπι. Όσο και αν οι γιορτές επιτρέπουν, αν όχι επιβάλλουν, ένα όχι και τόσο minimal στιλ, καλό είναι να μην περάσουμε στο εντελώς αντίθετο άκρο και δεν έχουμε πού να ακουμπήσουμε ακόμα και μια κούπα καφέ.

Και αφού τελειώσαμε με τον τοίχο και τα ράφια πάνω από την τηλεόραση, ας περάσουμε στο σύνθετο. Αν έχουμε κλειστά ντουλάπια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλες, κόκκινες ή και σε άλλο χρώμα, να τις δέσουμε γύρω από την πόρτα του ντουλαπιού και να στερεώσουμε πάνω τους στολίδια με μανταλάκια. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο ελαφριά στολίδια μας.

christmat-decor-maresei 4 of 8

christmat-decor-maresei 5 of 8

christmat-decor-maresei 5 of 8-2

christmat-decor-maresei 3 of 8-3

christmat-decor-maresei 4 of 8-3

Μικρά στολίδια στο πνεύμα των εορτών, μπορούν να τοποθετηθούν και μπροστά από αντικείμενα που βρίσκονται μόνιμα στο σύνθετο. Ειδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα με μακριά ιστορία και πολλές αναμνήσεις, σαν αυτά τα στολιδάκια που πριν πολλά πολλά χρόνια μπήκαν σε όλα τα σπίτια ως δώρο με κάποιο απορρυπαντικό; Θυμάται κανείς; Για μένα πάντως είναι τα στολίδια που κρεμούσα σε ένα πολύ μικρό δεντράκι που στόλιζα στο δωμάτιο μου όταν ήμουν μικρή. Ε βέβαια, από τότε ήθελα και δικό μου δέντρο, δεν μου έφτανε το οικογενειακό στο σαλόνι...

christmat-decor-maresei 1 of 7

Ακόμα και μικρά μανταλάκια με εορταστικές φιγούρες μπορούν να στερεωθούν πάνω στις κορδέλες.

christmat-decor-maresei 3 of 7

Ακόμα και ένα καλάθι με αναμνηστικά, μπορεί να μπει στο πνεύμα των εορτών.

christmat-decor-maresei 1 of 4

Το ίδιο και η κλασική πιατέλα - σύνθεση με κεριά και ποτ πουρί που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Κουκουνάρες και άλλα φυσικά διακοσμητικά απευθείας από το δάσος, μπορούν να υπάρχουν όλο το χειμώνα γύρω από ένα κερί. Τώρα όμως μπορούν να μπουν και άλλα γιορτινά στοιχεία και τα κλασικά παιδικά γλειφιτζούρια - μπαστούνια.

christmat-decor-maresei 11 of 13

Τέλος, τα στολίδια που δε θα βάλουμε στο δέντρο, αν δε στολίσουμε δέντρο ή αν δε θέλουμε να το παραφορτώσουμε, μπορούν να μπουν σε έναν δίσκο πάνω στην τραπεζαρία. Έτσι στη δική μου τραπεζαρία, εδώ και λίγες μέρες έχουν κάνει κατάληψη αγιο-βασίληδες, χιονάνθρωποι και ξωτικά.

christmat-decor-maresei 5 of 19

christmat-decor-maresei 1 of 1

Ιδέες υπάρχουν πολλές και όσο το μυαλό μας δουλεύει, τόσο περισσότερες λύσεις σκεφτόμαστε. Αν έχετε ιδέες που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, θα χαρούμε να λάβουμε τα μηνύματά σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
27.07.2013
Για υγιεινά καλοκαιρινά snack με νιφάδες βρώμης και μέλι

Μπορεί να ψηνόμαστε από τη ζέστη άλλα μια που ξεμείναμε σπίτι αυτό το σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να ψήσουμε και τα αγαπημένα μπισκότα βρώμης. Έτσι θα εξασφαλίσουμε και υγιεινό κολατσιό κατά τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.

Περισσότερα...
14.05.2015
Imagine Dragons - I Bet My Life

Τι να πούμε για τους Imagine Dragons; Έχουμε γίνει fans!

Άλλο ένα τραγούδι που μας αρέσει πολύ! I bet my life on you!

Περισσότερα...
02.09.2016

Τροφή για σκέψη: Με τα μάτια ενός παιδιού

Τροφή για σκέψη: Με τα μάτια ενός παιδιού

Παραλία Θεσσαλονίκης, καλοκαιράκι 2016.

Όλοι κάνουν βόλτες. ποδήλατα παντού, γονείς, παιδιά, σκυλάκια, ηλικιωμένοι, άλλοι χαρούμενοι, άλλοι σκεπτικοί.

Και εμείς εκεί μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι και τον γιο μου (ούτε καν 2 χρονών) που χαίρεται με το κάθε τι... Mε το αεροπλάνο, τον ήχο από τις μηχανές, τις πεταλούδες... Χαιρετάει τους πάντες, όμως έχει τρελή αδυναμία στα παιδάκια. Αφού λοιπόν έχουμε χαιρετήσει όλον τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων κατοικιδίων και αδέσποτων, εμφανίζεται μπροστά μας ένα αγοράκι (περίπου 13-14 χρονών) που είχε στο αναπηρικό καροτσάκι την αδερφούλα του (περίπου 9-10 χρονών) κάνοντας και εκείνοι βόλτες.

Περισσότερα...
19.11.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο καιρός χάλασε, οι μέρες άρχισαν να γίνονται πιο σκοτεινές, τα ζεστά ροφήματα, τα βιβλία και το χουχούλιασμα στον καναπέ αποτελούν τις νέες απογευματινο-βραδινές μας συνήθειες και κάπως έτσι... αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ψάξαμε, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γιατί και φέτος ανυπομονούμε να γίνουμε Christmastreestas!

Περισσότερα...
31.05.2013

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου

Τέσσερις ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου

Με μεγάλη χαρά είδαμε τέσσερις ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα που παρουσίασε το CNN. Τέσσερις παραλίες, η μία καλύτερη από την άλλη.

Περισσότερα...
16.09.2014

Τα χειροποίητα κοσμήματα της Καλλιόπης

Τα χειροποίητα κοσμήματα της Καλλιόπης

Σήμερα θα σας συστήσω την Καλλιόπη, μια φίλη που θα μπορούσε να κατέχει επάξια τον τίτλο του "Clothes & Colors Matching". Τι εννοώ; Είναι αυτή που μπορεί να συνδυάσει τα πάντα, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ υπέροχα. Δε χρειάζεται να είναι ακριβά, δε χρειάζεται να είναι σεταρισμένα, χρειάζεται απλώς να μπουν στη ντουλάπα της. Τα βλέπεις και απορείς για το πώς μπορεί μια τόσο απλή φούστα, μια απόλυτα ουδέτερη μπλούζα και κάποια αξεσουάρ να δείχνουν τόσο μοναδικά! Αυτά τα τελευταία, τα αξεσουάρ είναι και η μεγάλη της αδυναμία. 

Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί στην τελευταία μας συνάντηση, ήρθε με μεγάλη χαρά και με μια χαρτοσακούλα γεμάτη κολιέ και άλλα μπιζού, φτιαγμένα με τα χεράκια της. Αυτή τη δραστηριότητα διάλεξε για να εκτονώσει την καταπιεσμένη της δημιουργικότητα. Και απ' ότι φαίνεται, η νέα της ενασχόληση είναι ένα αγχολυτικό γι αυτή. Πόσο όμορφο είναι οι άνθρωποι να ασχολούμαστε με πράγματα που μας αρέσουν, μας χαλαρώνουν, μας γεμίζουν και μας κάνουν να ξεχνάμε τις έγνοιες της καθημερινότητας!

Περισσότερα...
03.05.2013

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Λουκουμάκια.. να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Τη σχέση μας με τα λουκούμια την έχετε καταλάβει.. Η ιστορία τους μας συγκινεί και μπορείτε να τη διαβάσετε εν συντομία εδώ.. Μας συνοδεύουν κατά τη διάρκεια του ελληνικού καφέ και μας ταξιδεύουν στην Ανατολή...

Περισσότερα...
12.04.2013

Διακόσμηση μπαλκονιού

Διακόσμηση μπαλκονιού

Η γενική άποψη είναι ότι η πολλή οργάνωση απαιτεί συνήθως και αρκετά έξοδα. Όμως δεν είναι πάντα έτσι... Η φαντασία και το μεράκι μπορούν να μας οδηγήσουν σε δημιουργικά μονοπάτια και να οργανώσουμε το χώρο μας σκεφτόμενοι Αλλιώς...

Περισσότερα...
06.11.2013

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Αυτή τη φορά η περιήγησή μας στο Σαν Φρανσίσκο μας φέρνει στο ξακουστό του πάρκο και στην Ακαδημία Επιστημών.

Ας πάρουμε μια γεύση...

Περισσότερα...
19.07.2013

Elvis Presley - Suspicious Minds

Elvis Presley - Suspicious Minds

Η αγαπημένη ώρα της εβδομάδας έφτασε! Το απόγευμα της Παρασκευής είναι εδώ και είναι η κατάλληλη στιγμή να το γιορτάσουμε με μουσική και συγκερκριμένα με ένα κλασικό και αγαπημένο κομμάτι από τον Elvis Presley.

Περισσότερα...
28.03.2014
Η ώρα της γης για το 2014

Η καθιερωμένη πλέον ετήσια δράση "Ώρα της γης" έχει προγραμματιστεί και φέτος για το τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα...
26.08.2013
Ένα καλό πρωινό για μια καλή ημέρα

Η Δευτέρα έφτασε πάλι, το ξυπνητήρι χτύπησε νωρίς για τους περισσότερους, τα μάτια ανοίγουν δύσκολα, η διάθεση πώς θα ανέβει;

Περισσότερα...
01.03.2013
Morcheeba - Blood Like Lemonade

Για τους Morcheeba ξαναμιλήσαμε λίγο καιρό πριν, όταν ακούσαμε το "Wonders Never Cease", υπό τη σκέψη των αναζητήσεων που δε σταματούν ποτέ.

Περισσότερα...
02.01.2013

Σχετικά με τους στόχους

Σχετικά με τους στόχους

"Είναι το απροσδιόριστο μυστήριο που προσθέτει γοητεία στην επιδίωξη ενός στόχου."

Antoine Rivarol, Γάλλος Γνωμικογράφος 

Περισσότερα...
15.12.2012
Πρωινό στο κρεβάτι

Σήμερα ξεκινάμε τη μέρα μας με πρωινό στο κρεβάτι..

Περισσότερα...
13.06.2013

Νυχτερινός περίπατος στην πανέμορφη Πράγα

Νυχτερινός περίπατος στην πανέμορφη Πράγα

Πού θα θέλατε να βρίσκετε απόψε;

Εμείς ονειρευόμαστε έναν βραδινό περίπατο στην πανέμορφη Πράγα. Μόλις παραλάβαμε φωτογραφίες από τον ανταποκριτή μας εκεί και το μυαλό ταξιδεύει στην υπέροχη πόλη.

Περισσότερα...
28.11.2012
Πρόταση για πρωινό

Παίρνουμε ένα μπολάκι ρίχνουμε καρύδια, βρώμη, λιναρόσπορο, λίγο ταχίνι, λιγο μέλι, λίγη κανέλα και ένα μηλαράκι και έχουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό.

Περισσότερα...
15.06.2013

Florence & The Machine - Postcards From Italy

Florence & The Machine - Postcards From Italy

Άλλο ένα αγαπημένο κομμάτι από την Florence Welch και την παρέα της.

Περισσότερα...
30.01.2017

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

H Artmania ξαναχτυπά το 2017 με νέα κατασκευή και χαρίζει δώρο σε ένα τυχερό κορίτσι! Αυτή τη φορά εμπνεύστηκε έναν κουμπαρά, ένα πραγματικό piggy box, τη Ροζίτσα Γουρουνίτσα που μπορεί να κάνει παρέα σε όποιο κοριτσάκι θελήσει να την αποκτήσει.

Η Ροζίτσα Γουρουνίτσα είναι ξύλινη, χειροποίητη 100% και έγινε με πολλή αγάπη, πού αλλού; Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Artmania.

Περισσότερα...
01.06.2013

Το wallpaper του Ιουνίου

Το wallpaper του Ιουνίου

Υποδεχόμαστε τον Ιούνιο με ένα άκρως θαλασσινό wallpaper... Κατεβάστε το!

Περισσότερα...
29.06.2013

Τα μανταλάκια αλλιώς

Τα μανταλάκια αλλιώς

Όλα έτοιμα για το γάμο σας; Ιδέες και προτάσεις ως τώρα σας έχουμε παρουσιάσει... Αλλά τελειώνουν τα ωραία; Δεν τελειώνουν ποτέ!

Περισσότερα...
23.01.2013
Τι να φορέσω αύριο;

Οι τρεις εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε σήμερα στο Pinterest..

Περισσότερα...
12.03.2013
Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Μετά τις προτάσεις μας από τις street style εμφανίσεις στις εβδομάδες μόδας που πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, έφτασε η ώρα να εξερευνήσουμε το pinterest και να σας παρουσιάσουμε τις εμφανίσεις που μας άρεσαν περισσότερο στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Για να δούμε τελικά αν οι Παριζιάνες κατέχουν επάξια τόσα χρόνια τον τίτλο της κομψότητας...

Περισσότερα...
22.03.2013

Περπατώντας στα πάρκα του Λονδίνου

Περπατώντας στα πάρκα του Λονδίνου

Για τα πάρκα του Λονδίνου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχετε ακούσει πολλά. Για το πόσο όμορφα είναι, πόσο μεγάλα, πόσο πράσινα, πόσο κόσμο έχουν...

Περισσότερα...