Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδέες και λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Ιδέες και λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Και αν δε θέλω να στολίσω δέντρο; Και αν βαριέμαι να το βγάλω, να το στήσω, να ανοίγω κλαδιά, να τα βάζω στη θέση τους... ή αν το δέντρο μου χάλασε, έσπασε... και δεν με παίρνει να αγοράσω καινούριο; Ή αν εκτός από δέντρο, θέλω να στολίσω και άλλα σημεία του σπιτιού; Τι μπορώ να κάνω;

Δείτε μερικές ιδέες, διαλέξτε και φέρτε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι σας.

Ας αρχίσουμε από τους τοίχους. Στα σχετικά καινούρια σπίτια, τα πιο νεανικά, πάνω από το έπιπλο της τηλεόρασης υπάρχουν ράφια. Επομένως, από εκεί μπορούμε να δέσουμε κορδέλες ή σπάγγο, πάνω στον οποίο μπορούμε να κρεμάσουμε τα στολίδια μας, σαν να θέλουμε να φτιάξουμε μια γιρλάντα με χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπάλες, κουκλάκια, γαντάκια, οτιδήποτε θα κρεμούσαμε στο δέντρο.

christmat-decor-maresei 15 of 19

christmat-decor-maresei 6 of 7-2

christmat-decor-maresei 7 of 19

christmat-decor-maresei 8 of 19

Αν έχουμε περισσότερο χρόνο και υπομονή, και αν βέβαια υπάρχει αρκετός χώρος στον τοίχο, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νοητό χριστουγεννιάτικο δέντρο, δένοντας αρκετά κομμάτια σπάγγο σε ένα ράφι, έτσι ώστε να κρέμονται παράλληλα προς τα κάτω. Πάνω σε αυτά τα κομμάτια, μπορούμε να δέσουμε στολίδια σε κατάλληλα ύψη, έτσι ώστε όταν κρέμονται να είναι συμμετρικά και να σχηματίζουν ένα δέντρο.

Πάνω στα ράφια μπορούμε να τοποθετήσουμε στη σειρά τις μπισκοτιέρες μας. Όσο περισσότερο χρώμα δίνουν τόσο καλύτερα.

christmat-decor-maresei 2 of 6

Και φυσικά μπορούμε να τοποθετήσουμε διακοσμητικά που μοιάζουν σαν να βγήκαν μόλις από το μπαούλο της γιαγιάς.

christmat-decor-maresei 5 of 6

Να μην αφήσουμε όμως παραπονεμένα και μικρά στολίδια, αναμνηστικά ταξιδιών ή δώρα φίλων.

christmat-decor-maresei 19 of 19

Για να μην είναι παραφορτωμένος ο χώρος, καλό είναι τα αντικείμενα που φιλοξενούν τα συγκεκριμένα ράφια συνήθως (εκτός εορτών), να μαζευτούν και να κλειστούν σε ένα ντουλάπι. Όσο και αν οι γιορτές επιτρέπουν, αν όχι επιβάλλουν, ένα όχι και τόσο minimal στιλ, καλό είναι να μην περάσουμε στο εντελώς αντίθετο άκρο και δεν έχουμε πού να ακουμπήσουμε ακόμα και μια κούπα καφέ.

Και αφού τελειώσαμε με τον τοίχο και τα ράφια πάνω από την τηλεόραση, ας περάσουμε στο σύνθετο. Αν έχουμε κλειστά ντουλάπια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλες, κόκκινες ή και σε άλλο χρώμα, να τις δέσουμε γύρω από την πόρτα του ντουλαπιού και να στερεώσουμε πάνω τους στολίδια με μανταλάκια. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο ελαφριά στολίδια μας.

christmat-decor-maresei 4 of 8

christmat-decor-maresei 5 of 8

christmat-decor-maresei 5 of 8-2

christmat-decor-maresei 3 of 8-3

christmat-decor-maresei 4 of 8-3

Μικρά στολίδια στο πνεύμα των εορτών, μπορούν να τοποθετηθούν και μπροστά από αντικείμενα που βρίσκονται μόνιμα στο σύνθετο. Ειδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα με μακριά ιστορία και πολλές αναμνήσεις, σαν αυτά τα στολιδάκια που πριν πολλά πολλά χρόνια μπήκαν σε όλα τα σπίτια ως δώρο με κάποιο απορρυπαντικό; Θυμάται κανείς; Για μένα πάντως είναι τα στολίδια που κρεμούσα σε ένα πολύ μικρό δεντράκι που στόλιζα στο δωμάτιο μου όταν ήμουν μικρή. Ε βέβαια, από τότε ήθελα και δικό μου δέντρο, δεν μου έφτανε το οικογενειακό στο σαλόνι...

christmat-decor-maresei 1 of 7

Ακόμα και μικρά μανταλάκια με εορταστικές φιγούρες μπορούν να στερεωθούν πάνω στις κορδέλες.

christmat-decor-maresei 3 of 7

Ακόμα και ένα καλάθι με αναμνηστικά, μπορεί να μπει στο πνεύμα των εορτών.

christmat-decor-maresei 1 of 4

Το ίδιο και η κλασική πιατέλα - σύνθεση με κεριά και ποτ πουρί που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Κουκουνάρες και άλλα φυσικά διακοσμητικά απευθείας από το δάσος, μπορούν να υπάρχουν όλο το χειμώνα γύρω από ένα κερί. Τώρα όμως μπορούν να μπουν και άλλα γιορτινά στοιχεία και τα κλασικά παιδικά γλειφιτζούρια - μπαστούνια.

christmat-decor-maresei 11 of 13

Τέλος, τα στολίδια που δε θα βάλουμε στο δέντρο, αν δε στολίσουμε δέντρο ή αν δε θέλουμε να το παραφορτώσουμε, μπορούν να μπουν σε έναν δίσκο πάνω στην τραπεζαρία. Έτσι στη δική μου τραπεζαρία, εδώ και λίγες μέρες έχουν κάνει κατάληψη αγιο-βασίληδες, χιονάνθρωποι και ξωτικά.

christmat-decor-maresei 5 of 19

christmat-decor-maresei 1 of 1

Ιδέες υπάρχουν πολλές και όσο το μυαλό μας δουλεύει, τόσο περισσότερες λύσεις σκεφτόμαστε. Αν έχετε ιδέες που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, θα χαρούμε να λάβουμε τα μηνύματά σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Μ' αρέσει | 2012