Η νοστιμότερη μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις!

Είναι κέικ και είναι πεντανόστιμο! Είναι μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές της μητέρας και είναι απόλυτα εγγυημένη πάντα! Βγαίνει πετυχημένη κάθε φορά που την φτιάχνουμε και δεν μπορείς να της αντισταθείς. Αυτή τη φορά φόρεσε τα καλά της, απέκτησε γιορτινή διάθεση και έγινε μια ...χιονισμένη μηλόπιτα γενεθλίων!  

apple cake-17

Τα υλικά για τη συνταγή είναι (για μια στρόγγυλη φόρμα κέικ ή ένα ταψί Νο 30):

- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- μισό φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 1 κουτ. σούπ. κανέλα και λίγη ακόμα για να ανακατέψουμε τα κομμάτια μήλων
- 3 κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια (μπορούμε να βάλουμε και άλλο τύπο μήλων της αρεσκείας μας αρκεί να είναι σχετικά γλυκά)
- μισό φλιτζάνι σταφίδες ή κράνμπερι
- λίγη κουβερτούρα τριμμένη ή ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κουτ. σούπ. ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
- άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Για την εκτέλεση της συνταγής ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα.

2. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.

3. Τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κομμάτια μήλου τα συγκεντρώνουμε σε ένα βαθύ μπολ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα. Ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα.

4. Τελευταία προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου τα οποία έχουμε ανακατέψει με λίγη κανέλα ακόμα. Ανακατεύουμε ελάχιστα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα τα μήλα σε όλο το μίγμα του κέικ.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, όπως το κέικ. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα ψήθηκε στους 150οC στον αέρα για 45 λεπτά και μετά το σβήσιμο του φούρνου έμεινε άλλα 15 λεπτά μέσα στον ζεστό φούρνο. Ωστόσο, σε άλλο φούρνο μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος ή πιο υψηλή θερμοκρασία. Γι αυτό καλό είναι να προσαρμόσουμε τη θερμοκρασία και τον χρόνο ψησίματος στις συνήθεις συνθήκες που ψήνουμε το κέικ.

6. Όταν η μηλόπιτα κρυώσει καλά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη.

apple cake-2

 Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε ;)

ΥΓ. Εδώ μπορείτε να δείτε και τη νηστίσιμη εκδοχή της μηλόπιτας.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
04.10.2016

Μ for Magda ή αλλιώς "Η βάπτιση της Μάγδας"

Μ for Magda ή αλλιώς "Η βάπτιση της Μάγδας"

ή αλλιώς ο λόγος που χάθηκα τον τελευταίο καιρό. Ετοιμασίες για τη βάπτιση της μικρής μας!

Βασικός μας άξονας οι παστέλ αποχρώσεις σε ροζ, λιλά, κίτρινο και βεραμάν. Και παρόλο που ήταν μια βάπτιση σε οικογενειακό κύκλο, η λόξα της μαμάς δεν την αφήνει σε ησυχία :) Έπρεπε να απαρνηθώ τον (έτσι κι αλλιώς λιγοστό) ύπνο μου για μερικές νύχτες και να απορρίψω οποιαδήποτε πιθανότητα χαλάρωσης μέσα στη μέρα για να είναι όλα όπως τα είχα φανταστεί. Φυσικά ήθελα να επιμεληθώ προσωπικά πολλά από τα στοιχεία της βάπτισης! Όλα αν ήταν δυνατόν... που δεν ήταν.

Έτσι, πολύτιμη  ήταν η συμβολή του V. που σχεδίασε το "Μ" μας και της αγαπημένης artmania που μεγαλούργησε με τις ξύλινες δημιουργίες της. Εντάξει έκανα κι εγώ μερικά πράγματα, βρήκα τα χρώματα, πήρα κορδέλες, αν και πιο πολλές φρόντισε να προμηθευτούμε η κουμπαρούλα και νονά του Φίλιππου, παρήγγειλα του πουγκιά, τα κουφέτα και γενικώς έκανα τη ...συναρμολόγηση. Κι έκανα και πολλές εκπτώσεις στις αρχικές μου προσδοκίες :(

Μια γεύση από όσα ετοίμασα...

Περισσότερα...
16.12.2014

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015"

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015"

Ο δεύτερος διαγωνισμός μας έληξε.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και αναδείχθηκαν οι δυο τυχερές νικήτριες που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015".

Περισσότερα...
23.10.2012

Constance - Tender fools

Constance - Tender fools

Την ανακαλύψαμε πρόσφατα και πολύ μας αρέσει!

Περισσότερα...
05.10.2014

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Η σάλτσα μανιταριών εξελίσσεται

Μήπως τελικά το μαγείρεμα των άγριων μανιταριών είναι αντρική υπόθεση; Η διάσημη πλέον σάλτσα μανιταριών του οικογενειακού μας μανιταροσυλλέκτη αποτελεί πρόκληση και μυεί άλλον έναν άντρα στην κουζίνα. Η δική του εκτέλεση οδηγεί σε μια πιο πικάντικη αίσθηση που για τους άμαθους - σαν και μένα - στα καυτερά είναι δυναμίτης!

Περισσότερα...
08.03.2013
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκτός από τους 8 λόγους για να έχουμε καλή διάθεση σήμερα, οι γυναίκες έχουμε έναν επιπλέον λόγο, τη Γιορτή της Γυναίκας ή αλλιώς την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Περισσότερα...
17.12.2012

The Baseballs - Jingle Bell Rock

The Baseballs - Jingle Bell Rock

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε..

Περισσότερα...
15.05.2014

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?

Εσείς θέλετε να ξέρετε;

Περισσότερα...
30.12.2012
Σπέσιαλ πρωινό

Eίναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου, ας κακομάθουμε τον εαυτό μας με ένα περιποιημένο πρωινό. Μια σπέσιαλ ομελέτα είναι ό,τι πρέπει..

Περισσότερα...
05.03.2013

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

Αλμυρά μπισκοτάκια (Μπατόν σαλέ)

ή αλλιώς Μπατόν Σαλέ σε στρόγγυλη εκδοχή. Δεν μπορείς με τίποτα να φας μόνο ένα!

Περισσότερα...
12.06.2014

Εκατό Χρόνια Μοναξιά

Εκατό Χρόνια Μοναξιά

Καιρό τώρα ήθελα να διαβάσω το κλασικό μυθιστόρημα "Εκατό χρόνια μοναξιά" του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Το είχα μόνιμα στη λίστα με "τα επόμενα βιβλία που θέλω και πρέπει να διαβάσω". Μεγάλο βιβλίο, παγκόσμια φήμη, πολλές κριτικές, οι περισσότερες καλές, λίγες κακές... Ήθελα να έχω τη δική μου άποψη, διαβάζοντας ένα από τα κατά κοινή ομολογία πιο κλασικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Και το διάβασα πριν λίγο καιρό.

Περισσότερα...
28.09.2013
Τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου

Καλημέρα & καλό μας σαββατοκύριακο!

Περισσότερα...
14.02.2013
The sun will rise again

Ακόμα και αν η μέρα σας σήμερα δεν πήγε τόσο καλά, όσο θα θέλατε, να θυμάστε ότι ...

Περισσότερα...
30.10.2015

Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

Πανελλήνια εκδήλωση για τις μαμάδες που θηλάζουν

Για τις απανταχού μαμάδες που θηλάζουν τα μωράκια τους την Κυριακή 1 Νοεμβρίιου θα πραγματοποιηθεί ο 6ος πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός. Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στην πανελλήνια εβδομάδα μητρικού θηλασμού. Η συγκεκριμένη εβδομάδα γιορτάζεται στη χώρα μας από 1 ως 7 Νοεμβρίου, ενώ παγκοσμίως τιμάται από 1 ως 7 Αυγούστου (World Breastfeeding Week). Κάθε ενδιαφερόμενη μανούλα μπορεί να αναζητήσει τη σχετική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στην περιοχή της.

Περισσότερα...
02.04.2015
James Bay - Hold Back The River

Για μια μουσική καλημέρα!

Αυτή η πρόταση έφτασε στο inbox μας πριν λίγες μέρες! Σήμερα επιτέλους άνοιξα το link, πάτησα play, πάτησα replay και κόλλησα!

Περισσότερα...
06.11.2014
Hugo - 99 Problems

Γιατί μ'αρέσει ο ρυθμός του και με κάνει να χαμογελάω.

Περισσότερα...
23.06.2015

Σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει!

Σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει!

Ήταν ένας καυτός Ιούλης όταν βρέθηκα για πρώτη και τελευταία δυστυχώς φορά στη Ζυρίχη. Σε έναν κατεξοχήν χειμερινό προορισμό δηλαδή όπου φαντάζεται κανείς χιόνια, Άλπεις, ζεστή σοκολάτα, ρολόγια, Χάιντι και τα συναφή. Πάντα έβρισκα συναρπαστικό το να βρεθείς σε ένα μέρος, στο οποίο έχει αποδοθεί μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, τη "λάθος" εποχή, για παράδειγμα στο Σαρακήνικο της Μήλου το χειμώνα, ή σε ένα χιονοδρομικό πχ. στη Βασιλίτσα το καλοκαίρι, είναι αυτή η γοητεία των αντιθέσεων. Δε φανταζόμουν όμως ποτέ ότι η Ζυρίχη θα με εκπλήξει έτσι.

Περισσότερα...
08.05.2013

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να περάσει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, για να σπάσει τη ρουτίνα, να νιώσει όμορφα και να χαλαρώσει; Νομίζω πως το μόνο που χρειάζεται είναι Απόφαση. Χρειάζεται να πάρει την απόφαση ότι θα αφήσει για λίγο τη βολή του, θα κουραστεί λίγο παραπάνω και θα αποδράσει, αναζητώντας ένα όμορφο μέρος, ένα τοπίο μέσα στη φύση με λίγους καλούς φίλους, μερικές λιχουδιές και άπειρη καλή διάθεση.

Περισσότερα...
21.05.2013
Προσκλητήρια γάμου με εναλλακτικό ύφος

Για όλους εσάς που σχεδιάζετε το γάμο σας και τρέχετε για εκκλησία, νυφικό, κοστούμι, προσκλητήρια, μπομπονιέρες και .... (η λίστα δεν έχει τελειωμό) ... σας έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για τα προσκλητήρια του γάμου σας.

Περισσότερα...
25.02.2013
Λουλούδια και φαντασία

Μπαλκόνια, λουλούδια, χρώματα και αρώματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την άνοιξη που έρχεται. Μπορεί βέβαια οι αλλεπάλληλες βροχές να μη συμβαδίζουν με τις ανοιξιάτικες σκέψεις μας αλλά εμείς εν αντιθέσει με τον καιρό ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να ανανεώσουν την εικόνα του μπαλκονιού ή της αυλής σας.

Περισσότερα...
12.01.2013
Change quote

Κι όπως πετυχημένα έλεγε ο Σπύρος Σούλης στην αντίστοιχη εκπομπή του "Αν δε σου αρέσει κάτι.. Άλλαξέ το!"

Περισσότερα...
16.04.2013
Μετατρέψτε παλιές καρέκλες και σκαμπό σε κομοδίνα

Έχουμε δει κατά καιρούς πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά μια παλιά καρέκλα για να δημιουργήσουμε μια όμορφη γωνιά στο σπίτι σε ρετρό εκδοχή, τόσο για τους λάτρεις των ανοιχτών και ζωηρών αποχρώσεων όσο και για όσους αγαπούν τη μονοχρωμία και τα μεταλλικά χρώματα. Έχουμε επίσης δει πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια μικρή ξύλινη σκάλα στο χώρο της κρεβατοκάμαρας, δίπλα στο κρεβάτι, δίνοντάς της το ρόλο του κομοδίνου. Μπορούμε όμως να συνδυάσουμε κάπως αυτές τις τεχνικές, έτσι ώστε να αλλάξουμε τα κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρά μας φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο μας;

Περισσότερα...
28.07.2013
Ψάρια στη σχάρα και άλλοι καλοκαιρινοί μεζέδες: Αγαπημένο γεύμα

Ένα από τα πιο γευστικά και πιο αγαπημένα γεύματα του καλοκαιριού από τότε που άρχισα να εκτιμώ την αξία των ψαριών είναι τα ψάρια είτε τηγανητά είτε στο φούρνο είτε ψημένα στη σχάρα. Ιδιαίτερα όταν ο ψήστης είναι καλός και όταν εκτός από ψήστης είναι και ψαράς και τα ψάρια είναι φρεσκότατα, τότε τι να πω... Δεν υπάρχουν λόγια.

Περισσότερα...