Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Οι Απόκριες έφτασαν και μαζί τους πλησιάζει το πολυπόθητο τριήμερο. Πάρτι, εκδηλώσεις, παρέλαση, ξέφρενος χορός, οικογενειακές στιγμές... όλα θα χωρέσουν μέσα στο προσεχές τριήμερο.

Σας έχουμε μερικές προτάσεις για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά ή για εμπνευσμένες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους οπαδούς του Καρναβαλιού. Δείτε ιδέες και αναλάβετε δράση ακόμα και για κατασκευές της τελευταίας στιγμής!

Μια σύνθεση για τον αιωρούμενο καρνάβαλο, εύκολη στην κατασκευή αρκεί να έχουμε χρωματιστά χαρτόνια, μολύβι για να κάνουμε τα σχέδια, ψαλίδι για να τα κόψουμε και πετονιά για να κρεμάσουμε. Για να στερεώσουμε την πετονιά στο χαρτόνι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε συρραπτικό ή να κάνουμε μικρές τρυπούλες πχ. με ένα βελόνι.

Ο καρνάβαλός μας μπορεί να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο ή να υποδεχεται τους φίλους στην είσοδο του σπιτιού τις ημέρες των Αποκριών.

carnival craft 1
Φωτογραφία: Pinterest

Πιάτα μιας χρήσης σε νέα ... χρήση! Πολύ ωραία ιδέα και εύκολη στην υλοποίηση! Να πώς μπορώ να αξιοποιήσω μερικά χάρτινα πιάτα που μένουν σε αχρηστία στο ντουλάπι μου εδώ και χρόνια. Για τη διακόσμησή τους χρειαζόμαστε μαρκαδόρους, κλωστές, κουμπιά, κόλλα, ψαλίδι για να κόψουμε τα μάτια και ό,τι άλλο θεωρούμε πως μπορεί να στολίζει έναν καρνάβαλο.

Τα πιάτια αυτά εκτός από μάσκες που μπορούν να γίνουν αν στερεώσουμε ένα λαστιχάκι στα δύο άκρα τους με συρραπτικό, μπορούν να αποτελέσουν και την αποκριάτικη διακόσμηση σε έναν τοίχο στο σπίτι μας ή σε μια σχολική αίθουσα.

carnival craft 2
Φωτογραφία: Pinterest

carnival craft 2b
Φωτογραφία: Pinterest

Διάφορα αποκριάτικα αξεσουάρ από χαρτόνι σε έντονα χρώματα και σχέδια μπορούν να διακοσμήσουν έναν χώρο, το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο, το χολ ή την αίσθουσα στο σχολείο αλλά μπορούν επίσης να γίνουν και το αξεσουάρ των καλεσμένων σε ένα πάρτι ή μια φιλική μάζωξη ενηλίκων κατά την περίοδο του καρναβαλιού. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσουν πολύ γέλιο και θα αποτέλεσουν την αφορμή για πολλές πολλές φωτογραφίες.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές έχει καθιερωθεί σε παιδικά πάρτι γενεθλίων να μοιράζει δωράκια η οικοδέσποινα μαμά στους μικρούς καλεσμένους, οπότε τέτοιες κατασκευές θα μπορούσαν να αποτελούν τα αναμνηστικά δώρα από το πάρτι, εφόσον αυτό συμπίπτει με την ευρύτερη περίοδο των Αποκριών.

Χρωματιστά χαρτόνια, κορδέλες, κουμπιά, ψαλίδι και κόλλα είναι τα απαραίτητα εργαλεία για τις χειροτεχνίες, ενώ ως ραβδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξυλάκια για σουβλάκια, για παγωτό ή αυτά τα απαίσια ξυλάκια που μας έβαζε ο παιδίατρος στο στόμα για να δει μήπως είναι ερεθισμένος ο λαιμός.

carnival craft 3
Φωτογραφία: Pinterest

carnival craft 3b
Φωτογραφία: Pinterest

carnival craft 5
Φωτογραφία: Pinterest

Να και ένας μικρός οδηγός για να φτιάξετε μια πολύχρωμη μάσκα όπως αυτή της φωτογραφίας. Και με καμπύλες, όχι επίπεδη!

carnival craft 4
Φωτογραφία: Pinterest

Κύρια Φωτογραφία: Pinterest

Μ' αρέσει | 2012