Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκολατένια τάρτα με φράουλες

Σοκολατένια τάρτα με φράουλες

Τρεις φορές στη σειρά την έφτιαξα αυτή την τάρτα μέσα σε 10 περίπου μέρες! Την πρώτη την προόριζα για το πικ νικ της Πρωτομαγιάς αλλά τελικά καταναλώθηκε στο σπίτι. Τη δεύτερη την έκανα με σκοπό να τη δοκιμάσουν φίλοι και συνάδελφοι, την τρίτη την έφτιαξα και πάλι προσπαθώντας να την προσαρμόσω λίγο περισσότερο στο προσωπικό μου γούστο και την έκανα λίγο πιο bitter! Γεγονός είναι πως κέρδισε τις εντυπώσεις και στις τρεις περιπτώσεις!

Τα υλικά είναι απλά, η διαδικασία επίσης απλή. Δεν υπάρχει λάτρης της σοκολάτας που δε θα απολαύσει αυτή την τάρτα! Και για όσους δε συμπαθούν τις φράουλες, γίνεται και με μπανάνα.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

- 300 γρ. μπισκότα oreo για τη βάση
- 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (την επόμενη φορά - σίγουρα θα υπάρξει και τέταρτη - θα δοκιμάσω τη φυτική κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιώ και στο παγωτό και νομίζω ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα)
- 100 ml (περίπου) μαργαρίνη ή μαργαρίνη με βούτυρο
- 375 (3x125) γρ. μαύρη σοκολάτα (για πιο bitter αποτέλεσμα, προτιμήστε 70% κακάο)
- φράουλες ή μπανάνες
- τριμμένη λευκή σοκολάτα, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή χρωματιστή τρούφα για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.

- Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάει παντού η μαργαρίνη και στρώνουμε το μίγμα σε ένα τάπερ ή σε ένα πυρέξ (Σκεφτείτε τάπερ - αρκετά μεγάλο - σχεδόν όσο κάνουμε συνήθως γλυκά όπως μιλφέιγ, τιραμισού κ.λπ.).

- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (να μη βράσει) και τη ρίχνουμε σε θρυμματισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βγει μια ομοιογενής γκανάζ (να έχει λιώσει καλά η σοκολάτα).

- Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε ομοιόμορφα.

- Πλένουμε τις φράουλες, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε μισές φράουλες στη σειρά πάνω στη σοκολάτα. Αντί για φράουλες, μπορούμε να στρώσουμε κομμάτια μπανάνας.

- Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με νιφάδες λευκής σοκολάτας ή αν έχουμε μικρά παιδιά με χρωματιστή τρούφα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς).

- Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και στη συνέχεια η τάρτα μας είναι έτοιμη. Καλοφάγωτη!

choco strawberry cake 3

Υγ. Μπορούμε να βάλουμε πιο μικρή ποσότητα σοκολάτας, πχ. 400 ml κρέμα γάλακτος με 300 γρ. σοκολάτας. Απλώς σε αυτή την περίπτωση, η γκανάζ θα είναι λίγο πιο ρευστή αρχικά και θα χρειαστεί να μείνει λίγη περισσότερη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει, πριν κόψουμε την τάρτα.

Μ' αρέσει | 2012