Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτικό πέστο

Σπιτικό πέστο

Είδα αυτή τη φωτογραφία και ξεσηκώθηκα για pesto σήμερα! Σκόρδο, βασιλικός, ελαιόλαδο, κουκουνάρι, λατρεμένη παρμεζάνα για ασβέστιο και μαύρο πιπέρι πάνω από μια γαβάθα πένες...

Έξοχη ιδέα για βραδινό! Κι από Δευτέρα θα λιώσουμε στο διάδρομο πάλι...

Τα υλικά

  • 1 ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Η εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Κρατάμε μόνο τα φύλλα.

2. Τρίβουμε την παρμεζάνα

3. Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί.

4. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι.

5. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο.

6. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.

Tips:

  • Για την εκτέλεση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε γουδί. Ωστόσο, αν δεν έχετε γουδί ή για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδιικασία χρησιμοποιώντας μίξερ.
  • Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: aozoramizuiro, μέσω caffecongiosue

Μ' αρέσει | 2012