Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαχταριστά σοκολατάκια καρύδας με τρία υλικά

Λαχταριστά σοκολατάκια καρύδας με τρία υλικά

Σας τα έταξα αυτά τα σοκολατάκια από την ανάρτηση για το πάρτι γενεθλίων του Φίλιππου. Τα δοκίμασε κόσμος πολύς και όποιος αγαπά την καρύδα, τα αγάπησε και αυτά! Έρωτας με την πρώτη μπουκιά!

Το καλύτερο βέβαια είναι τα λιγοστά υλικά και η πολύ εύκολη εκτέλεση.

Θα χρειαστείτε λοιπόν:

1 ζαχαρούχο γάλα

2 συσκευασίες ινδοκάρυδο (100 γρ. η συσκευασία, άρα 200 γρ. σε περίπτωση που προμηθευτείτε χύμα ινδοκάρυδο από κάποιο κατάστημα)

2-3 κουβερτούρες, εγώ προτιμώ κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα κακάου.

 

Η εκτέλεση γίνεται σε τρία βήματα.

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ζαχαρούχο με το ινδοκάρυδο. Το μίγμα θα καταλήξει αρκετά σφιχτό και θα ανακατεύετε δύσκολα. Αφήνετε για λίγο στο ψυγείο.

2. Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο, παίρνετε λίγο - λίγο με ένα κουτάλι και πλάθετε μπαλάκια. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να αφήσετε τα μπαλάκια για λίγο στο ψυγείο, αν και είναι ήδη αρκετά σφιχτά.

chocococonutbites 2763

3. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα και βουτάτε ένα-ένα μπαλάκι μέσα, έτσι ώστε να καλύψει η σοκολάτα την επιφάνειά του. Αφαιρείτε προσεχτικά και τοποθετείτε πάνω σε σχάρα, έτσι ώστε να ρέει η περίσσεια ποσότητα σοκολάτας. Μόλις στεγνώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα σοκολατάκια σε χαρτάκια μιας χρήσης και να σερβίρετε.

chocococonutbites 2762

birthday party 6

Μ' αρέσει | 2012