Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η Δέσποινα και η πρότασή της για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - DIY massage oil

Έχεις μια φίλη, φίλη καρδιακή, φίλη που την κοιτάς και σε κοιτά και δε χρειάζεται να πεις πολλά. Φίλη που μαζί της έμαθες να μοιράζεσαι τα "μυστικά" της εφηβείας, τα καλά και τα άσχημα, το φοιτητικό χαρτζιλίκι, που το μεγαλύτερο μέρος του το έδινες στον ΟΤΕ για τις δεκάδες κλήσεις που κατόρθωναν να καλύψουν τα 504 χλμ. που σας χώριζαν. Φίλη από αυτές που δε συναντάς συχνά, φίλη που κι αν δεν της μιλάς συχνά, ξέρεις ότι χαίρεται ειλικρινά με τη χαρά σου και στενοχωριέται με τη λύπη σου.

Και έρχεται αυτή η φίλη και από αναγνώστρια, παίρνει πια ενεργό ρόλο και μπαίνει στη συγγραφική παρέα του maresei.

Η Δέσπι (κατά κόσμον Δέσποινα Κοψαχείλη) το 'χε πάντα με τα θέματα υγείας! Από την εφηβεία ακόμα αγόραζε αιθερια έλαια και πειραματιζόταν με μάσκες ομορφιάς. Πολύ πριν γίνει "μόδα", λοιπόν, αν θεωρήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια συζητιέται πιο πολύ ό,τι αφορά σε υγεία και ευεξία, εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις έννοιες αυτές, μελετώντας και δοκιμάζοντας διάφορες τεχνικές. Άλλες αποδεικνυόταν ευεργετικές, άλλες όχι. Άλλες της έφτιαχναν διάθεση, πρόσωπο και σώμα, άλλες την έκαναν και κοκκίνιζε σαν παντζαράκι, δίνοντας σε μας την ευχαρίστηση να την πειράζουμε! Πάντα με αγάπη!

Ωστόσο, το ενδιαφέρον και η αγάπη της για θέματα υγείας και ευεξίας, έγινε τρόπος ζωής και στη συνέχεια ο τρόπος ζωής επάγγελμα, δουλεύοντας στο Μακεδονία TV ως editor ευεξίας και παρουσιάστρια ιατρικής εκπομπής!

Και φυσικά, δε γίνεται να μην καμαρώνεις για την επιτυχία της φίλης σου! Και όχι επειδή βγήκε στην τηλεόραση. Σίγουρα όχι! Αλλά επειδή ξέρεις ότι κάνει όνειρα, τα κυνηγά, βάζει στόχους, τους πραγματοποιεί και ζει όπως αυτή αγαπά! Αυτό θαυμάζω σε αυτή! Το ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα της, το ότι δεν υποτάσσεται αναλαμβάνοντας κάθε φορά το ρίσκο, ότι τολμά.

Θα την έχουμε λοιπόν στην παρέα μας! Μαζί μας θα μοιράζεται εμπειρίες, συμβουλές και εξελίξεις που αφορούν στην υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.

Για αρχή, επέλεξε να μπει στο πνεύμα των ημερών και να μας βάλει στον κόσμο της αρωματοθεραπείας, φτιάχνοντας ένα λαδάκι ειδικό για μασάζ, για σας και τον βαλεντίνο σας!

Για να δούμε τι μας προτείνει...

"Ο Φεβρουάριος θεωρείται ο μήνας του έρωτα και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία να μοιραστούμε όμορφες στιγμές με τον σύντροφο μας. Η αρωματοθεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε αυτή τη μέρα αξέχαστη, ετοιμάζοντας το δικό μας αφροδισιακό λαδάκι για μασάζ.

Θα χρειαστούμε τα αιθέρια έλαια ylang –ylang και πορτοκάλι και ως έλαιο βάσης αμυγδαλέλαιο.

Εκτός όμως από αφροδοσιακές ιδιότητες, τα παραπάνω αιθέρια έλαια έχουν και άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

Το ylang ylang εκτός από το υπέροχο άρωμά του, μας χαρίζει και αντικαταθλιπτικές, αντισμηγματορροϊκές, αντισηπτικές, υποτασικές, κατευναστικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Επίσης το αιθέριο έλαιο πορτοκάλι μας προσφέρει αντικαταθλιπτικές , τονωτικές, αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες.

Παρασκευή: Σε 200ml αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε 10 σταγόνες ylang ylang και 10 σταγόνες πορτοκάλι. Φροντίστε το δοχείο που θα αποθηκεύσετε το μίγμα να είναι από γυαλί για την καλύτερη διατήρησή του. Ανακατεύουμε καλά και το αφροδισιακό μας λαδάκι είναι έτοιμο! Συνοδεύουμε με κατάλληλη μουσική και αναμμένα κεράκια!"

aromatherapyA 1

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
26.12.2015

DIY με φελλούς

DIY με φελλούς

Κουμπαρούλα τι λες... θα τους αξιοποιήσουμε φέτος τους φελλούς;

Περισσότερα...
16.09.2014

Τα χειροποίητα κοσμήματα της Καλλιόπης

Τα χειροποίητα κοσμήματα της Καλλιόπης

Σήμερα θα σας συστήσω την Καλλιόπη, μια φίλη που θα μπορούσε να κατέχει επάξια τον τίτλο του "Clothes & Colors Matching". Τι εννοώ; Είναι αυτή που μπορεί να συνδυάσει τα πάντα, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ υπέροχα. Δε χρειάζεται να είναι ακριβά, δε χρειάζεται να είναι σεταρισμένα, χρειάζεται απλώς να μπουν στη ντουλάπα της. Τα βλέπεις και απορείς για το πώς μπορεί μια τόσο απλή φούστα, μια απόλυτα ουδέτερη μπλούζα και κάποια αξεσουάρ να δείχνουν τόσο μοναδικά! Αυτά τα τελευταία, τα αξεσουάρ είναι και η μεγάλη της αδυναμία. 

Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί στην τελευταία μας συνάντηση, ήρθε με μεγάλη χαρά και με μια χαρτοσακούλα γεμάτη κολιέ και άλλα μπιζού, φτιαγμένα με τα χεράκια της. Αυτή τη δραστηριότητα διάλεξε για να εκτονώσει την καταπιεσμένη της δημιουργικότητα. Και απ' ότι φαίνεται, η νέα της ενασχόληση είναι ένα αγχολυτικό γι αυτή. Πόσο όμορφο είναι οι άνθρωποι να ασχολούμαστε με πράγματα που μας αρέσουν, μας χαλαρώνουν, μας γεμίζουν και μας κάνουν να ξεχνάμε τις έγνοιες της καθημερινότητας!

Περισσότερα...
20.12.2013
Αγαπημένη μου Παρασκευή

Αγαπημένη μου Παρασκευή, 

Σε περίμενα... με ανυπομονησία! Μου φάνηκε ότι άργησες. Γιατί;

Περισσότερα...
26.09.2014

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Πόσες προειδοποιητικές πινακίδες βλέπουμε στο δρόμο όταν οδηγούμε; Να μην υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, να κρατάμε ασφαλή απόσταση, να μη μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε... Πόσες φορές ακούμε για ατυχήματα που προκλήθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην προσπάθειά του να πιάσει το κινητό, να στείλει ένα μήνυμα, να αλλάξει CD κτλ; Και πόσο τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά και δε δίνουμε την πρέπουσα προσοχή;

Περισσότερα...
25.05.2014
Τι να φορέσω;

Ενδυματολογική πρόταση για στιλάτες ποδηλατικές βόλτες από την αγαπημένη μας style blogger Blair Eadie.

Περισσότερα...
13.10.2013
Τα φύλλα στο τραπέζι σας

Σκεφτήκατε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το στολισμό του τραπεζιού σας σύμφωνα με την εποχή που διανύουμε;

Περισσότερα...
11.10.2012
Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes and having fun.

Mary Loo Cook

23.11.2012
Επιτέλους...

Επιτέλους Παρασκευή απόγευμα!! Yeah!

Περισσότερα...
16.01.2015

Λαχταριστά αφράτα ψωμάκια για σπιτικά hot dogs

Λαχταριστά αφράτα ψωμάκια για σπιτικά hot dogs

Αυτά τα ψωμάκια είναι τόσο αφράτα και τόσο λαχταριστά όσο φαίνονται! Είναι πεντανόστιμα και είναι ιδανικά για hot dog. Είναι εξαιρετική επιλογή για μια βραδιά με finger food. 

Περισσότερα...
26.02.2013
Κάθε μέρα και μια νέα ευκαιρία για χαρά

Κάθε μέρα έχουμε μια νέα ευκαιρία να χαρούμε και απολαύσουμε όσα έχουμε είτε είναι πολλά είτε λίγα, να περάσουμε χρόνο με αγαπημένους ανθρώπους, να ασχοληθούμε με ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλά!

Περισσότερα...
27.07.2013
Για υγιεινά καλοκαιρινά snack με νιφάδες βρώμης και μέλι

Μπορεί να ψηνόμαστε από τη ζέστη άλλα μια που ξεμείναμε σπίτι αυτό το σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να ψήσουμε και τα αγαπημένα μπισκότα βρώμης. Έτσι θα εξασφαλίσουμε και υγιεινό κολατσιό κατά τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.

Περισσότερα...
22.03.2013

Minor Project - Great

Minor Project - Great

Τους Minor Project πλέον τους γνωρίζουμε όλοι. Έχουν καταφέρει να μας συντροφεύουν μουσικά σε πολλές καθημερινές μας στιγμές ακούγοντας μερικά από τα τραγούδια τους πολύ συχνά στο ραδιόφωνο.

Περισσότερα...
23.11.2012

ORIGAMI

ORIGAMI

Έργο του Δημήτρη Δάλα, ομιλητή στην εκδήλωση

Η παρακολούθηση μιας απογευματινής εκδήλωσης πριν λίγες εβδομάδες στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω την τεχνική ORIGAMI. Πρόκειται για μια τεχνική διπλώματος χαρτιού με διάφορους τρόπους, με στόχο να παίρνει σχήματα και να αποκτά μορφές.

Περισσότερα...
18.02.2016

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει

Από τη στιγμή που άνοιξα τις συσκευασίες μύρισε τριαντάφυλλο! Μύρισε φύση! Και η αλήθεια είναι ότι ήρθε η κρητική φύση στο σπίτι μου, στο μπάνιο μου! Και δεν μπορούσα να περιμένω, ήθελα να δοκιμάσω αμέσως τα προϊόντα που είχα μπροστά μου. Περίμενα όμως να βραδιάσει, να επικρατήσει ησυχία στο σπίτι και να έχω το περιθώριο να ανάψω τα κεράκια μου στο μπάνιο και να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου.

Περισσότερα...
18.02.2015

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Οι Απόκριες έφτασαν και μαζί τους πλησιάζει το πολυπόθητο τριήμερο. Πάρτι, εκδηλώσεις, παρέλαση, ξέφρενος χορός, οικογενειακές στιγμές... όλα θα χωρέσουν μέσα στο προσεχές τριήμερο.

Σας έχουμε μερικές προτάσεις για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά ή για εμπνευσμένες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους οπαδούς του Καρναβαλιού. Δείτε ιδέες και αναλάβετε δράση ακόμα και για κατασκευές της τελευταίας στιγμής!

Περισσότερα...
06.02.2013
Bob Marley

Ένα σχόλιο που άκουσα σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο για τα "σαν σήμερα" περιστατικά στάθηκε η αφορμή για αυτή την αναφορά στον Bob Marley.

Περισσότερα...
10.02.2013
Ένας πρωτότυπος πίνακας ανακοινώσεων

Ένας πίνακας ανακοινώσεων είτε από φελλό είτε μαγνητικός υπάρχει στα περισσότερα σπίτια (ή έστω στα περισσότερα σπίτια που έχω επισκεφτεί).

Περισσότερα...
13.03.2013
Βαγγέλης Παπαθανασίου - pinta, nina, santa maria

Όνειρα, εξερευνήσεις, ταξίδια, μοναδικές εμπειρίες.. Διάθεση για μια ζωή γεμάτη έντονες στιγμές, μεγάλες συγκινήσεις, πολλές αναμνήσεις. 

Περισσότερα...
09.08.2013

Ραχήλ Τσελεπίδου - Εσύ αν το θες

Ραχήλ Τσελεπίδου - Εσύ αν το θες

Ρομαντικό, νεανικό, αισιόδοξο... Και με στίχους τόσο ταιριαστούς με τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής μας! Όλα όσα μας εκφράζουν συγκεντρωμένα σε ένα τραγούδι. Σαν να γράφτηκε για μας.

Περισσότερα...
21.03.2013

Perhaps, Perhaps, Perhaps

Perhaps, Perhaps, Perhaps

Όπως ήδη σας είπα από χθες το "Quizás, Quizás, Quizás" είναι από τα τραγούδια που πάντα απολαμβάνω, που ποτέ δε χορταίνω να ακούω, που πάντα με ταξιδεύουν και ευτυχώς τα ταξίδια δεν είναι ποτέ αρκετά. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη μουσική.

Περισσότερα...
04.06.2015

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling που μου δίνουν έξτρα κίνητρο για να οργανώνω μαζώξεις φίλων στο σπίτι.

Γιατί να περιοριζόμαστε στα τετριμμένα; Σερβίτσια, πιατέλες, μπολ και άλλα καθημερινά ή επίσημα μα εντελώς συνηθισμένα; Η έμπνευση έρχεται από μερικές φωτογραφίες που κάνουν τις λιχουδιές μας να δείχνουν ακόμα πιο λαχταριστές και πολύ πολύ όμορφες!

Περισσότερα...
06.04.2014

Open House Athens

Open House Athens

Μετά την επιτυχία του στη Θεσσαλονίκη, το Open House ήρθε και στην Αθήνα! Όσοι λοιπόν είστε στην πρωτεύουσα έχετε την ευκαιρία και σήμερα να γνωρίσετε από κοντά την αρχιτεκτονικής της, να δείτε με διαφορετική ματιά την πόλη και να οραματιστείτε τις δυνατότητες της.

Περισσότερα...
01.12.2012

Minor Project - In colors

Minor Project - In colors

Ας αυξήσουμε την ένταση για να το απολαύσουμε και ας ακολουθήσουμε την προτροπή των Minor Project:

"..I want you cool,
I want you to live your life in colors.."

Περισσότερα...