Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

All about my Cakes: Όλες οι συνταγές συγκεντρωμένες

All about my Cakes: Όλες οι συνταγές συγκεντρωμένες

Όπως ίσως έχετε καταλάβει, τα κέικ τα λατρεύω! Μ' αρέσουν τόσο πολύ! Και μ' αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές, να κάνω δικές μου παραλλαγές, να προσαρμόζω τα υλικά που έχω στο σπίτι, ενώ συχνά απλώς σκέφτομαι "Τι θα ήθελα να έχει μέσα το κέικ μου; Τι θα ήθελα να φάω;" και με οδηγό την απάντησή μου, τροποποιώ μια κλασική συνταγή.

Επειδή λοιπόν έχουμε πολλές συνταγές για κέικ στη σελίδα, για να  μην παιδεύεται όποιος ψάχνει, είπα να τις συγκεντρώσω σε αυτή την ανάρτηση. Βέβαια, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν και άλλες κεϊκοσυνταγές, οπότε όταν βρίσκω χρόνο θα ανανεώνω την παρούσα ανάρτηση.

Ξεκινάμε ολοταχώς λοιπόν.

Υπέροχο σοκολατένιο κέικ: Πρέπει να το δοκιμάσετε! Όσες φίλες το δοκίμασαν, το έφτιαξαν πολλές φορές... Είναι νωπό σαν να έχει γλάσο μέσα αλλά δεν έχει. Μη φοβηθείτε το μίγμα, που πριν το ψήσιμο είναι αρκετά ρευστό (πιο ρευστό από τα κλασικά κέικ) και μην το παραψήσετε! Για τη συνταγή πατήστε εδώ.

chococake 7

Κέικ μήλου, υπέροχο! Μπορείτε να το κάνετε σε φόρμα του κέικ ή σε ταψί. Η φωτογραφία είναι από την εκδοχή σε ταψί που είχε ο μπουφές με τα γλυκά και στα δύο πάρτι γενεθλίων του Φίλιππου. Δείτε τη συνταγή εδώ.

apple cake 17

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πάλι η μηλόπιτα και στο βάθος το παραπάνω σοκολατένιο κέικ στον μπουφέ των γενεθλίων.

birthday party 2

Σε εκδοχή ατομικών κέικ, τα υπέροχα cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ και βανίλιας συνοδεύουν εκπληκτικά τον καφέ σας. Ένα πείραμα που πέτυχε αφάνταστα! Τη συνταγή θα βρείτε εδώ.

vanilla coffee cupcakes

Για τις περιόδους της νηστείας, το κλασικό κέικ μήλου μεταλλάσσεται σε νηστίσιμο χωρίς να χάνει τίποτα από τη νοστιμιά του! Μια δοκιμή θα σας πείσει. Είναι αρκετά μαλακό, οπότε περιμένετε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε και το κόψετε. Δείτε τη συνταγή εδώ.

apple cake without eggs

Κέικ με ταχίνι. Το ταχίνι αφήνει μια διακριτική γεύση που το διαφοροποιεί ευχάριστα από το κλασικό κέικ. Ο καλός μου λέει πως είναι το πιο νόστιμο σχετικά κλασικό κέικ που έχω κάνει. Εξαιρεί βέβαια τα σοκολατένια και να σημειώσω ότι δεν τρώει κέικ με μήλα και ξηρούς καρπούς.

tahini cake

Λεμονάτα cupcakes με λικέρ αμαρέτο για τους πιο τολμηρούς. Η συνταγή είναι εδώ.

all about cakes 3

Για τους λάτρεις της σοκολάτας έχω άλλη μια πρόταση για λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας, κλασική συνταγή της μαμάς, πολύ αγαπημένη από τα παιδικά μας χρόνια. Γινόταν χαμός κάθε φορά που το έφτιαχνε και η συνταγή είχε διαδοθεί παντού! Μπορείτε να την μάθετε κι εσείς, πατώντας εδώ.

all about cakes 4

Για τα σουφλέ σοκολάτας τι να πω... Όποιος τα έχει δοκιμάσει ξέρει! Σε απλή ή πιο προχωρημένη εκδοχή με κρέμα από πάνω να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Κυριολεκτικά!

Συνταγή για απλά σουφλέ εδώ και για έξτρα απόλαυση εδώ. Και για πιο πολλά λιλιπούτεια κεράσματα, σουφλεδομπουκίτσες πολύ λαχταριστές, δείτε περισσότερα εδώ.

all about cakes 2

all about cakes 5

all about cakes 1

all about cakes 6

Κέικ χωρίς ζάχαρη και μάλιστα νηστίσιμο. Στα "χωρίς ζάχαρη" τα ηνία παίρνει η μητέρα και οι συνταγές της γίνονται ανάρπαστες! Το συγκεκριμένο κέικ είναι η πιο δημοφιλής συνταγή μας! Δείτε τη εδώ. Το κέικ χωρίς ζάχαρη και μάλιστα όταν περιέχουν αλεύρι ολικής άλεσης, να ξέρετε, ότι είναι λίγο πιο εύθραστα, οπότε χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή στο κόψιμο των κομματιών.

all about cakes 10

Κέικ βανίλια - κακάο, χωρίς έξτρα αρώματα. Για τους λάτρεις των κλασικών γεύσεων. Για τη συνταγή πατήστε εδώ.

all about cakes 9

Άλλο ένα κέικ χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης. Η συνταγή είναι διαθέσιμη εδώ. Αυτό το κέικ κατά καιρούς γίνεται με διάφορες παραλλαγές. Ξεχωρίζω αυτή που έχει και κομμάτια μήλου.

cake without sugar

Εξαιρετικά cupcakes και muffins λεμονιού σε τρεις παραλλαγές. Τα σκέφτομαι με νοσταλγία. Πρέπει να ξαναφτιάξω άμεσα! Δείτε τη συνταγή εδώ.

all about cakes 8

Και άλλα cupcakes λεμονιού με κομματάκια μαύρης σοκολάτας πασπαλισμένα με άχνη. Ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ σας! Πατήστε εδώ για τη συνταγή.

all about cakes 7

Το κλασικό μαμαδίστικο κέικ. Το κέικ που ανέκαθεν όλοι περίμεναν πώς και πώς να φάνε κάθε φορά που ερχόταν σπίτι μας. Νομίζω πως κάποιοι ερχόταν πιο πολύ για να γευτούν το κέικ παρά για να δουν εμάς! Η μαμαδοσυνταγή εδώ.

all about cakes 11

cake 1 3

Δοκίμασα κι άλλες, πολλές, αλλά αυτή τη βασιλόπιτα δεν την αλλάζω! Και την φτιάχνω και ως απλό κέικ εκτός γιορτών. Δείτε τη συνταγή εδώ.

vasilopita

Και τώρα που τα ξαναείδα όλα αυτά, εννοείται πως θα ΄θελα πάρα πολύ ένα κομμάτι (και δύο) σπιτικό κέικ. Οπότε ήρθε η ώρα να διαλέξω συνταγή και να μπω στην κουζίνα!

Μ' αρέσει | 2012