Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τούρτα της κόρης

Η τούρτα της κόρης

Μαθημένοι από τον γιο δεν είχαμε και ιδιαίτερο πρόβλημα στις τούρτες για τα γενέθλιά του – άντε μέχρι και τρίτη/τετάρτη Δημοτικού. Κανένας σκαντζόχοιρος (κορμός-μωσαϊκό με καθαρισμένα αμύγδαλα για αγκάθια), κανένα απλό παγωτό με γραμμένη την ομάδα του...φτάσαμε στα 11. Πλέον οι τούρτες και τα κεράκια «είναι για μωρά».

Και το κορίτσι το «ξεγελάσαμε» μέχρι τα τρίτα του γενέθλια. Πεταλούδες, πασχαλίτσες (φυσικά με κορμό-μωσαϊκό και χρωματιστή τρούφα ή/και smarties). Στα τέταρτα όμως ήταν ανένδοτη: ΘΕΛΩ ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ!!!. Ό,τι πεις πριγκιπέσσα μας... και το google πήρε φωτιά. Καταλήξαμε στην πιο εύκολη. Μην αποθαρρύνεστε από την ομορφιά της – αλήθεια είναι πολύ εύκολη!

Λοιπόν! Αποφασίζουμε αν θέλουμε να κάνουμε ένα απλό κέικ (σε ψηλή φόρμα) ή παγωτό (η κλασική πλέον συνταγή: από ένα κουτάκι μόρφατ, γάλα εβαπορέ, γάλα ζαχαρούχο, χτυπημένα όλα μαζί και αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα πακέτο γεμιστά μπισκότα σπασμένα. Το αφήνουμε να παγώσει στο μπωλ του μίξερ). Αυτή που βλέπετε στην εικόνα κάτω από τη ροζ σαντιγύ έχει παγωτό.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ ή το παγωτό και στο κέντρο τους τοποθετούμε την κούκλα (αφού της έχουμε φτιάξει τα μαλλιά) μέχρι τη μέση της περίπου. Στο παγωτό, όταν αρχίσει να παγώνει, μπορούμε να βάλουμε στο κέντρο μια ξύλινη κουτάλα ή κάτι άλλο από την κουζίνα μας ώστε η κούκλα να μπει πιο εύκολα όταν θα είναι παγωμένο.

Φτιάχνουμε όποια σαντιγύ μας αρέσει προσθέτοντας ό,τι χρώμα αρέσει στην κόρη κρατώντας και λίγη λευκή σαντιγύ στην άκρη για το στόλισμα. Ή χρωματίζουμε με δύο και παραπάνω χρώματα ισόποσες δόσεις σαντιγύ για πολυχρωμία. Με ένα κορνέ φτιάχνουμε το φόρεμα και καλύπτουμε την ένωση της κούκλας με το γλυκό καθώς και το σώμα της. Στολίζουμε το φουστάνι με άλλο χρώμα σαντιγύ ή με διάφορα καραμελωτά. Έτοιμη η πριγκίπισσα για την πριγκίπισσα!

Κείμενο - Φωτογραφία: Ζ.Λ.

Μ' αρέσει | 2012