Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Αυτά τα ζωάκια μας έγιναν ανάρπαστα στο πάρτι του Φίλιππου! Είναι από τις κλασικές συνταγές της οικογένειας που τελευταία άρχισαν λίγο να αλλάζουν για να προσαρμοστούν σε πιο πολλά γούστα, κυρίως παιδικά.

Κι έτσι από εκεί που ήταν τα παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που έκανε η μαμά μου πάντα ως μικρές πλεξουδίτσες, περνώντας από πολλές δοκμασίες με κουπάτ, έγιναν αστεράκια, φεγγαράκια, δεντράκια και άλλα πολλά, και κατέληξαν να γίνουν ζωάκια σε δυο νέες εκδοχές, βανίλια και κακάο.

Δείτε την αρχική συνταγή εδώ.

Η παραλλαγή στην αρχική συνταγή είναι η εξής: Δεν πρόσθεσα κανέλα και γαρύφαλλο στο μίγμα. Έβαλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζύμωσα, χώρισα το μγίμα στα 2 και έβαλα στο μισό 2 βανίλιες (ή μια κουταλιά σούπας υγρή βανίλια) και στο άλλο μισό 2 κουταλιές σούπας κακάο. Ξαναζύμωσα καλά το κάθε ζυμαράκι και ξεκίνησα με τα κουπάτ να κάνω μπισκοτάκια, έχοντας βοηθό τον Φίλιππο φυσικά που έφτιαχνε δικά του μπισκότα με μεγάλη μαεστρία (και φαντασία).

Επειδή τα ζωάκια-κουπάτ μου είναι από αυτά με το ελατήριο που το πατάς και βγαίνουν τα σχήματα με λεπτομέρεια (όχι μόνο το περίγραμμα), άπλωνα το ζυμάρι έτσι ώστε να έχει μεγάλο πάχος. Έτσι δε βγαίνουν πάρα πολλά κομμάτια (γύρω στα 45). Τα έψησα στους 170oC για 11-12 λεπτά στον αέρα σε προθεσμασμένο φούρνο. Αν όμως χρησιμοποιήσουμε τα κλασικά μεταλλικά κουπάτ που μας δίνουν μόνο το περίγραμμα, μπορεί το ζυμάρι να απλωθεί σε πολύ πιο λεπτό στρώμα, οπότε βγαίνουν πολύ περισσότερα κομμάτια. Σχεδόν τα διπλά. Τότε θέλουν λιγότερο ψήσιμο. Γενικά παίζει ρόλο το πόσο τραγανά ή μαλακά τα θέλουμε, οπότε βλέπουμε πότε ροδίζουν και τα αφαιρούμε από τον φούρνο.

Επιπλέον, μπορούμε να συνδυάσουμε τη ζύμη με τη βανίλια με τη ζύμη με το κακάο για ανάμκτα μπισκοτάκια. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να είναι (με βανίλια, κακάο ή κανέλα), θα φαγωθούν άμεσα.

Δοκιμάστε τα! 

3nd birthday 13 of 38

Βασιλική

Μ' αρέσει | 2012