Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτικά Cookies

Σπιτικά Cookies

H φίλη μας που σας λέγαμε ότι ξέρει από μουσική, ξέρει και από μαγειρική και ζαχαροπλαστική..

Μεταξύ άλλων λοιπόν, εν όψει των "Christmastreestas Days 2012", ετοίμασε σπιτικά Cookies για να δώσουν ενέργεια στην ομάδα δράσης που συμμετείχε στο στολισμό του σπιτιού της και μας έστειλε φωτογραφίες για να τις μοιραστούμε μαζί σας.

cookies-by-cousin

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα έφτιαχνε, αλλά για άλλη μια φορά ήταν πεντανόστιμα και φυσικά έγιναν ανάρπαστα. Δεν έλειπαν φυσικά και ποικίλα άλλα γλυκίσματα, γιατί ως γνωστό έχουμε αδυναμία στα γλυκά.

cookies-by-cousin2

Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα της δράσης των Christmastreestas και στο δικό της δέντρο..

Μέχρι τότε, σας παραθέτουμε τη συνταγή που ακολούθησε, μήπως και θελήσετε να φτιάξετε τα δικά σας cookies!

Cookies με 2 είδη σοκολάτας

Συνταγή

Υλικά:
225 γρμ. βούτυρο
225 γρμ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
250 γρμ. αλεύρι
Μισό κουταλάκι σόδα μαγειρική
125 γρμ. πικρή σοκολάτα σε νιφάδες
125 γρμ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη, μετά βάζουμε τον κρόκο αυγού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη σόδα και τη βανίλια. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Μετά πλάθουμε 2 με 3 μακρόστενα σχήματα σαν μπαστουνάκια και τα τυλίγουμε σε σελοφάν ένα ένα και τα βάζουμε ψυγείο για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Μετά τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα ξετυλίγουμε και τα κόβουμε ροδέλες. Βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα, την τοποθετούμε στο ταψί και πάνω σε αυτή τα κουλουράκια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στον αέρα ή σε αντίσταση λίγο παραπάνω.
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά, μην τα φοβάστε σκληραίνουν αμέσως μόλις κρυώνουν.

Υγ.: Η συνταγή είναι από το site Συνταγές της παρέας και την είδαν στην εκπομπή "Καφές με την Ελένη".

Kείμενο: Σίσσυ Κ. - Φωτογραφίες: Κώστας Κ.

Μ' αρέσει | 2012