Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς!!!

Οι πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς!!!

Σίγουρα δεν μπορείς να φας μόνο έναν. Σίγουρα δε χρειάζεται να περιμένεις να βρεθείς σε ταβέρνα για να φας κολοκυθοκεφτέδες! Σίγουρα είναι ο ιδανικός τσιπουρο-ουζο-μεζές. Σίγουρα είναι εξαιρετικό ορεκτικό... κάπως έτσι το τρώμε εμείς σχεδόν μια φορά την εβδομάδα. Σίγουρα αν τους φτιάξετε μία φορά, θα τους ξαναφτιάξετε και άλλες.. πολλές..

Ορίστε και η συνταγή.

Τα υλικά που χρειάζεστε κατά προσέγγιση είναι:

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. τυρί φέτα ή και λίγο παραπάνω
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Μαύρο πιπέρι, αλάτι
  • 1 χούφτα μαϊδανό λεπτοκομμένο
  • Δυόσμο
  • Ρίγανη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Αν τα κολοκυθάκια είναι μεγάλα, μπορεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Αν είναι πολύ ζουμερά, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι ή φρυγανιά. 

Ανακατεύετε καλά τα κολοκυθάκια με το λάδι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και εν συνεχεία, προσθέτετε το τυρί.

kolok 1

Προσθέτετε και τα αυγά και ανακατεύετε.

kolok 2

Προσθέτετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και τη φρυγανιά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια αφήνετε για 20-30 λεπτά το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει καλύτερα.

Μόλις περάσει το μισάωρο, ανάβεις την εστία της κουζίνας, βάζεις πάνω το τηγάνι με το λάδι και μόλις το λάδι κάψει, ρίχνεις με κουτάλι μπαλάκια - μπαλάκια από το μείγμα για να σχηματιστούν οι κεφτέδες.

kolok 3

Οι μπαλίτσες του μείγματος μέσα στο τηγάνι δεν πρέπει να κολλάνε μεταξύ τους.

kolok 4

Σε ελάχιστα λεπτά η κάτω μεριά είναι έτοιμη, γυρνάμε από την άλλη, αφήνουμε για λίγο ακόμα και αρχίσουμε να βγάζουμε τους πρώτους κολοκυθοκεφτέδες. Βγάζοντάς τους τους αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

kolok 5

Εδώ δεν υπάρχει χρόνος για food styling.. Είμαστε από την παραγωγή στην κατανάλωση! Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στους λαχαριστούς κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς; 

Μ' αρέσει | 2012