Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Και μετά το Σκλήθρο, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Σκήτη. Ως προς τη σειρά επίσκεψης των δύο χωριών, δεν τίθεται θέμα προτίμησης. Η επιλογή έγινε βάσει του πιο εύκολου δρομολογίου για την επιστροφή στη βάση μας.

Πάμε και μια βόλτα στη Σκήτη λοιπόν...

Η Σκήτη είναι ένα ορεινό χωριό στον παλιό δρόμο Αγιάς - Αγιοκάμπου. Είναι καταπράσινο και απέχει μόλις 7 χλμ. από την παραλία του Αγιοκάμπου.

DSCN1902-2

Είναι ένας ακόμα ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την γαλήνη της φύσης και της θάλασσας. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό ορμητήριο για όσους θέλουν να διατηρούν την ησυχία τους, αποφεύγοντας την πολυκοσμία των παραλίων. Ωστόσο και στις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, το καταπράσινο τοπίο του χωριού προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Οι οπαδοί του πρωινού ξυπνήματος έχουν την τύχη να βλέπουν εκπληκτικές ανατολές ηλίου με φόντο τα παράλια της Χαλκιδικής, ενώ ενίοτε ακούν και τον ήχο που κάνουν τα βότσαλα καθώς τα χτυπά το κύμα.

DSCN1759

DSCN1761

Σε αυτό το γραφικό χωριό του Δήμου Αγιάς διοργανώθηκε την Κυριακή 19/10/2014 το 11ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, με τα "Δώρα της Γης" και την Καστανογιορτή, που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός - Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης. Ο καιρός μπορεί και πάλι μην ήταν σύμμαχος των διοργανωτών και του κόσμου, ωστόσο, δε στάθηκε ικανός να εμποδίσει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευτυχώς που αργά το μερημέρι ο ήλιος νίκησε τα σύννεφα και έκανε την παρουσία του αισθητή.

Στην πλατεία της Σκήτης λοιπόν στήθηκε ένα μικρό παζάρι με τοπικά προϊόντα, ενώ τα καζάνια για τα βραστά και η μεγάλη ψησταριά για τα ψητά κάστανα, πήραν φωτιά. Οι χοροί απ' τα χορευτικά συγκροτήματα Πλατανουλίων και του ΜΕΣ Αγιωτών Μ. Δάλλας, και τα τραγούδια της υπέροχης δημοτικής ορχήστρας ψυχαγώγησαν τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και όλοι περάσαμε όμορφα. Και του χρόνου με υγεία και μακάρι με καλύτερο καιρό!

 DSCN1911

DSCN1913

DSCN1920

DSCN1924

DSCN1929

DSCN1935

DSCN1955

DSCN1966

DSCN7796

Υγ. Δείτε και άλλα άρθρα για όμορφα μέρη της Λάρισας

Μ' αρέσει | 2012