Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

Η περίοδος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα έλεγε κανείς πως είναι η περίοδος που κινούμαστε στο πνεύμα των εορτών. Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά πέφτουν, εμείς κουκουλωνόμαστε, μένουμε λίγο περισσότερο στο σπίτι, στολίζουμε, φτιάχνουμε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, τρώμε περισσότερο, βλέπουμε φίλους...

Και όμως... Αυτή είναι η μία όψη των χαρών της ζωής. Η άλλη έρχεται όταν αποχωριζόμαστε τον καναπέ, βγαίνουμε από το σπίτι, αθλούμαστε και συμμετέχουμε...

Έτσι λοιπόν, για τους απανταχού δρομείς, οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους και ειδικά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των αγώνων. Ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας και άλλοι μικρότεροι σε μήκος και φήμη αγώνες δρόμου σε άσφαλτο ή σε βουνό διοργανώνονται αυτήν την περίοδο και προσελκύουν αμέτρητους λάτρεις του τρεξίματος.

Σε έναν από αυτούς τους αγώνες, τον 1ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Ξάνθης σε ασφάλτινη διαδρομή είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε κι εμείς. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τους δρομείς της πόλης (Xanthi Runners) και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014. Εκτός από τα 21 χιλιόμετρα, διεξήχθησαν άλλοι δυο αγώνες 5 χιλιομέτρων στους δρόμους της πόλης και 1000 μέτρων για παιδιά.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν τόσο μεγάλη που "ξεχασμένοι" δρομείς δεν μπορούσαν εύκολα να δηλώσουν συμμετοχή την τελευταία στιγμή. Αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς και διάφοροι λάτρεις τέτοιων εκδηλώσεων από πολλά μέρη της Ελλάδας μαζί με τους ντόπιους, έτρεξαν, περπάτησαν, τερμάτισαν και έδωσαν στην πόλη ζωντάνια και παλμό που θύμιζε το καρναβάλι της.

Κυριακή πρωί λοιπόν, η κεντρική πλατεία γέμισε κόσμο και χρώματα. Οι συμμετέχοντες έκαναν το σχετικό ζέσταμα. Πρώτα ξεκίνησε ο ημιμαραθώνιος, μετά ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων και τελευταίος ο αγώνας για τα παιδιά. Ο καιρός υγρός και ελαφρώς βροχερός σε γενικές γραμμές στάθηκε σύμμαχος στην προσπάθειά μας. Οι διαδρομές ήταν όλες ασφάλτινες. Στον ημιμαραθώνιο το εύρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγάλο. από 20 ως και ... 79 ετών και ναι, τερμάτισαν και οι δρομείς της κατηγορίας 70-79 ετών. Στο δε αγώνα των παιδιών, όπου συμμετείχαν περί τα 400 παιδιά, πήραν μέρος και παιδιά με κινητικά προβλήματα μαζί με τους συνοδούς τους και φυσικά εισέπραξαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους! Άξια επαίνου και μεγάλου χειροκροτήματος ήταν και η συμμετοχή εντός απίθανου πατέρα που έτρεξε 21 χιλιόμετρα σέρνοντας το καροτσάκι του μικρού του παιδιού.

DSC07001

DSC07022

DSC07031

DSC07033

DSC07045

DSC07047

DSC07055

DSC07098

Γενικά, η διοργάνωση ήταν άψογη. Την κούραση των αθλητών στον τερματισμό διαδεχόταν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που συνέβαλε στο να βλέπεις να τερματίζουν πρόσωπα ιδρωμένα αλλά χαμογελαστά, γεμάτα ικανοποίηση. Οι απονομές έγιναν λιτά με τον κόσμο να χειροκροτεί επίσης, δίνοντας την αίσθηση της γιορτής.

DSC06997

DSC07113

DSC07120

DSC07127

DSC07131

DSC07136

DSC07138

Για μας, η συμμετοχή στον αγώνα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που προέκυψε σχεδόν από το πουθενά. Αλλά ως συνήθως, από εκεί που δεν το περιμένεις, έρχονται τα καλύτερα κι έτσι ζήσαμε αυτήν την ημέρα, που έκανε το σαββατοκύριακό μας στην Ξάνθη διαφορετικό από τα άλλα.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες! Καλή συνέχεια στους μελλοντικούς αγώνες. Ραντεβού του χρόνου στην Ξάνθη και πού ξέρετε; Μέχρι τότε, μπορεί να βρεθούμε σε κάποιον άλλο αγώνα, σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
25.04.2013
Jessie Ware - Wildest Moments

Σήμερα έχουμε διάθεση για άγριες στιγμές μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι.

Περισσότερα...
19.01.2015
Sia - Chandelier

Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον αυτό ήταν το αγαπημένο κομμάτι της μικρής μου φίλης, που ακούει στο όνομα Μελίνα. Το άκουσα νωρίτερα, τη σκέφτηκα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Ανεβάστε την ένταση, πατήστε play και...1,2,3...αφεθείτε στον ρυθμό του. Προσοχή όμως, γιατί είναι εθιστικό ;-)

Περισσότερα...
11.11.2012

Maraveyas Ilegal - Κυριακή Εκδρομή

Maraveyas Ilegal - Κυριακή Εκδρομή

Από τα πρώτα τραγούδια που μου έρχονται στο μυαλό τις Κυριακές.

Περισσότερα...
25.12.2012
Κανελάδα στη Φλώρινα

Δεν έχει μόνο στη Βουδαπέστη ωραία ζεστά ποτά.. στη Φλώρινα η ζεστή κανελάδα με ρακί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

Περισσότερα...
12.12.2012

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Ας αφήσουμε στην άκρη τα τρέχοντα θέματα και ας διώξουμε για λίγο την ένταση ακούγοντας ένα αγαπημένο τραγούδι, με ωραία μελωδία και χαλαρή διάθεση.

09.11.2012

Jason Mraz - Life is Wonderful

Jason Mraz - Life is Wonderful

Γνωστό κι αγαπημένο! Η ζωή είναι υπέροχη και είναι και πολύ μικρή για να μην τη ζούμε όπως μας αρέσει!

Περισσότερα...
11.03.2015

Milan Fashion Week 2015

Milan Fashion Week 2015

Οι εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο χαρακτηρίστηκαν δικαίως από τις πιο ενδιαφέρουσες. Έπαιζε άλλωστε εντός έδρας. 

Αναφερόμαστε στη Candela Novembre, μοντέλο και style icon από την Αργεντινή, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει έδρα της το Μιλάνο, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο (Ιταλό αρχιτέκτονα) Fabio Novembre και τις 2 κόρες τους.

Το συνολικό της στιλ μας αρέσει ιδιαίτερα και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το στιλ των μαλλιών της.

Περισσότερα...
23.04.2013

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Μπορεί τώρα να φαίνεται περίεργο αλλά κάποτε η συλλογή χαρτοπετσετών ήταν παιδική συνήθεια για μεγάλη μερίδα κοριτσιών. Μέσα σε αυτή τη μερίδα ήμουν και εγώ! Εκτός από χαρτοπετσέτες μαζεύαμε αλληλογραφίες, τα αγόρια μάζευαν στρατιωτάκια, όλοι μαζί μαζεύαμε αυτοκόλλητα χαρτάκια με τα σήματα αθλητικών ομάδων ή με τα πρόσωπα αγαπημένων αθλητών ή ακόμα και με φιγούρες παιδικών ηρώων... Αυτές οι συλλογές υπάρχουν ακόμα στο παιδικό μου γραφείο για να θυμίζουν την παιδική αθωότητα, τα παιδικά πάρτι, από τα οποία συγκεντρώναμε και τις περισσότερες χαρτοπετσέτες, τότε που τα πάρτι γινόταν στο σπίτι και όχι σε παιδότοπους.

Περισσότερα...
19.01.2013

Nicola Conte - Like leaves in the wind

Nicola Conte - Like leaves in the wind

Υποδεχόμαστε το απόγευμα του Σαββάτου με lounge-jazz διάθεση απολαμβάνοντας το εξαιρετικό αυτό κομμάτι του Nicola Conte, ο οποίος απόψε βρίσκεται στην Αθήνα..

Περισσότερα...
12.12.2012
Μικρές αλλαγές για μεγαλύτερες χαρές

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και εξαιρετικά οικονομική ιδέα για ανανέωση σε κάποια γωνιά του σπιτού.

Περισσότερα...
24.10.2012

Μια διαφορετική σαλάτα

Μια διαφορετική σαλάτα

Για αυτήν την προσπάθεια αφορμή στάθηκε η φωτογραφία μιας ομολογουμένως πολύ εμφανίσιμης σαλάτας, για την οποία τα σχόλια ήταν απόλυτα θετικά! Δροσερή, νόστιμη, ελαφριά, θρεπτική, πρωτότυπη! Τόσα σχόλια για μία σαλάτα και να μην τη δοκιμάσω; Ε όχι!

Περισσότερα...
28.02.2014

Αντιθέσεις...

Αντιθέσεις...

Τοπίο άγριο, έρημο, μελαγχολικό για αυτοσυγκέντρωση και περισυλλογή στη Βελίκα... ή χρωματιστό, ζωντανό και ξένοιαστο καλοκαιρινό τοπίο;

Περισσότερα...
14.04.2013

Μα τι έκπληξη!

Μα τι έκπληξη!

Είσαι στο αυτοκίνητο κάπου στη Φλώρινα, στην άκρη της πόλης και εκεί που οδηγείς αμέριμνος... δεν πιστεύεις στα μάτια σου... Λες δεν μπορεί, δεν βλέπω καλά... Δεν τολμάς ούτε καν να πεις στο συνοδηγό σου τι βλέπεις, δεν τολμάς να το ξεστομίσεις... Είναι που δε βλέπεις και πολύ καλά μακριά αλλά τι να πεις "Α να ένας ελέφαντας!"; 

Περισσότερα...
21.02.2013

Νίκος Μπιτζένης - Chemical

Νίκος Μπιτζένης - Chemical

Μας αρέσει που η ομάδα του maresei.gr μεγαλώνει. Μας αρέσει που μοιράζεστε τις ιδέες, τις δημιουργίες και τις προτάσεις σας μαζί μας. Μας βοηθάτε να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας, να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, να βρίσκουμε περισσότερους συνοδοιπόρους στο εγχείρημά μας. Μας αρέσει και αυτή η διαφορετική μουσική πρόταση! Για δείτε τη:

Περισσότερα...
15.10.2012

Joe Dassin - Les Champs-Élysées

Joe Dassin - Les Champs-Élysées

Είναι τόσο χαριτωμένο και σε ταξιδεύει στο Παρίσι..για μια νοητή βόλτα aux Champs-Élysées..

Η φωτογραφία είναι του Stefano Brivio.

16.07.2014

Cherry Smoothie

Cherry Smoothie

Ένα smoothie την ημέρα.. είναι ένας ωραίος τρόπος να πάρουμε τις απαραίτητες βιταμίνες!

Περισσότερα...
30.09.2013

Ένα μπουκάλι σε ρόλο κηροπήγιου

Ένα μπουκάλι σε ρόλο κηροπήγιου

Έχετε άδεια γυάλινα μπουκάλια από χυμούς ή άλλα ποτά; Μήπως έχετε και τα κλασικά ψηλά μακρόστενα κεριά μέσα στο ντουλάπι;

Περισσότερα...
02.05.2014
Tomorrow..tomorrow..

... ξημερώνει άλλωστε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο...

Περισσότερα...
07.12.2012
Πόσο maresei η Παρασκευή

Επιτέλους Παρασκευή απόγευμα! Τι καλά! Ώρα για χαλάρωση, ξεκούραση και να ασχοληθούμε με όσα μας αρέσουν...

Περισσότερα...
30.11.2015

Αποτελέσματα Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω 2"

Αποτελέσματα Διαγωνισμού "Μ' αρέσει να πλέκω 2"

Ο διαγωνισμός μας για δύο τεύχη του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω 2" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μύρτος ολοκληρώθηκε. Με μεγάλη μου χαρά (πόσο θα χαρεί και η γιαγιά μου δε λέγεται!) βλέπω από τον αριθμό των συμμετοχών, πως το πλέξιμο αποκτά όλο και ισχυρότερη θέση στον ελεύθερο χρόνο μας.

Λένε άλλωστε πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να απομονώσεις για λίγο το μυαλό σου, να μη σκέφτεσαι όσα σε απασχολούν ή από την άλλη, να εστιάσεις σε ένα μόνο θέμα και να μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό αναζητώντας λύση.

Περισσότερα...
14.03.2013
Keep Shelly in Athens - Our Own Dream

Το δικό μας όνειρο. Και το δικό τους όνειρο. Ταυτίζονται άραγε; Ποιοι είναι οι Keep Shelly in Athens;

Περισσότερα...
10.02.2013
FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Περισσότερα...
10.04.2013
Side Effects

 Οι Side Effects τραγουδούν Caro Emerald... και μας αρέσουν, όπως μας αρέσει κάθε νέα αξιόλογη προσπάθεια.

Περισσότερα...