Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

1ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ξάνθης: Ήμασταν εκεί!

Η περίοδος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα έλεγε κανείς πως είναι η περίοδος που κινούμαστε στο πνεύμα των εορτών. Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά πέφτουν, εμείς κουκουλωνόμαστε, μένουμε λίγο περισσότερο στο σπίτι, στολίζουμε, φτιάχνουμε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, τρώμε περισσότερο, βλέπουμε φίλους...

Και όμως... Αυτή είναι η μία όψη των χαρών της ζωής. Η άλλη έρχεται όταν αποχωριζόμαστε τον καναπέ, βγαίνουμε από το σπίτι, αθλούμαστε και συμμετέχουμε...

Έτσι λοιπόν, για τους απανταχού δρομείς, οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους και ειδικά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας των αγώνων. Ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας και άλλοι μικρότεροι σε μήκος και φήμη αγώνες δρόμου σε άσφαλτο ή σε βουνό διοργανώνονται αυτήν την περίοδο και προσελκύουν αμέτρητους λάτρεις του τρεξίματος.

Σε έναν από αυτούς τους αγώνες, τον 1ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Ξάνθης σε ασφάλτινη διαδρομή είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε κι εμείς. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τους δρομείς της πόλης (Xanthi Runners) και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014. Εκτός από τα 21 χιλιόμετρα, διεξήχθησαν άλλοι δυο αγώνες 5 χιλιομέτρων στους δρόμους της πόλης και 1000 μέτρων για παιδιά.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν τόσο μεγάλη που "ξεχασμένοι" δρομείς δεν μπορούσαν εύκολα να δηλώσουν συμμετοχή την τελευταία στιγμή. Αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς και διάφοροι λάτρεις τέτοιων εκδηλώσεων από πολλά μέρη της Ελλάδας μαζί με τους ντόπιους, έτρεξαν, περπάτησαν, τερμάτισαν και έδωσαν στην πόλη ζωντάνια και παλμό που θύμιζε το καρναβάλι της.

Κυριακή πρωί λοιπόν, η κεντρική πλατεία γέμισε κόσμο και χρώματα. Οι συμμετέχοντες έκαναν το σχετικό ζέσταμα. Πρώτα ξεκίνησε ο ημιμαραθώνιος, μετά ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων και τελευταίος ο αγώνας για τα παιδιά. Ο καιρός υγρός και ελαφρώς βροχερός σε γενικές γραμμές στάθηκε σύμμαχος στην προσπάθειά μας. Οι διαδρομές ήταν όλες ασφάλτινες. Στον ημιμαραθώνιο το εύρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγάλο. από 20 ως και ... 79 ετών και ναι, τερμάτισαν και οι δρομείς της κατηγορίας 70-79 ετών. Στο δε αγώνα των παιδιών, όπου συμμετείχαν περί τα 400 παιδιά, πήραν μέρος και παιδιά με κινητικά προβλήματα μαζί με τους συνοδούς τους και φυσικά εισέπραξαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους! Άξια επαίνου και μεγάλου χειροκροτήματος ήταν και η συμμετοχή εντός απίθανου πατέρα που έτρεξε 21 χιλιόμετρα σέρνοντας το καροτσάκι του μικρού του παιδιού.

DSC07001

DSC07022

DSC07031

DSC07033

DSC07045

DSC07047

DSC07055

DSC07098

Γενικά, η διοργάνωση ήταν άψογη. Την κούραση των αθλητών στον τερματισμό διαδεχόταν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που συνέβαλε στο να βλέπεις να τερματίζουν πρόσωπα ιδρωμένα αλλά χαμογελαστά, γεμάτα ικανοποίηση. Οι απονομές έγιναν λιτά με τον κόσμο να χειροκροτεί επίσης, δίνοντας την αίσθηση της γιορτής.

DSC06997

DSC07113

DSC07120

DSC07127

DSC07131

DSC07136

DSC07138

Για μας, η συμμετοχή στον αγώνα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που προέκυψε σχεδόν από το πουθενά. Αλλά ως συνήθως, από εκεί που δεν το περιμένεις, έρχονται τα καλύτερα κι έτσι ζήσαμε αυτήν την ημέρα, που έκανε το σαββατοκύριακό μας στην Ξάνθη διαφορετικό από τα άλλα.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες! Καλή συνέχεια στους μελλοντικούς αγώνες. Ραντεβού του χρόνου στην Ξάνθη και πού ξέρετε; Μέχρι τότε, μπορεί να βρεθούμε σε κάποιον άλλο αγώνα, σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας.

Μ' αρέσει | 2012