Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

19ος Μπιζάνιος δρόμος 2016

19ος Μπιζάνιος δρόμος 2016

Έκτακτη ανάρτηση η σημερινή, γιατί ο δρομέας της maresei παρέας μας πήρε πάλι τους δρόμους για να συμμετέχει στον 19ο Μπιζάνιο αγώνα τρεξίματος. Οπότε έχουμε αναλυτικό φωτορεπορτάζ καθώς οι φίλοι δρομείς αναμένουν φωτογραφίες!

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων».

Ο αγώνας περιελάμβανε τρέξιμο για 11.500 μ. σε δημόσιο δρόμο για άντρες και γυναίκες, 1.000 μ. για μαθητές/τριες δημοτικού (Δ', Ε' και ΣΤ' Τάξη), 1.900 μ. για μαθητές/τριες Γυμνασίου και 2.700 μ. για μαθητές/τριες Λυκείου.

Για την ιστορία, λέγεται Μπιζάνιος δρόμος στο πλαίσιο της επετείου της μάχης του Μπιζανίου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που βρήκαμε εδώ, υπήρξε η σημαντικότερη σύγκρουση κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού στο μέτωπο της Ηπείρου. Η τοποθεσία Μπιζάνι με τις γειτονικές τοποθεσίες νότια των Ιωαννίνων, αποτέλεσε σημαντικό φυσικό σημείο άμυνας και το επέλεξαν οι Τούρκοι για να καθηλώσουν τον ελληνικό στρατό. Με τον κυκλωτικό ελιγμό όμως, που τελικά κατάφεραν οι Έλληνες, ανάγκασαν τον αντίπαλο σε άμεση παράδοση. Η νίκη στο Μπιζάνι αποτέλεσε το κλειδί για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, καθώς και ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου. Στην περιοχή δόθηκε επίσης μάχη στις 14 Οκτωβρίου 1944 μεταξύ Γερμανών και ΕΔΕΣ.

Στο Μπιζάνι λοιπόν ήταν η αφετηρία του αγώνα και ο τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων.

Η παρέα των δρομέων μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί το ταξίδι για τα Ιωάννινα.

bizani race 1

bizani race 3

Φτάσαμε στο κέντρο των Ιωαννίνων, όπου αφήσαμε τα αυτοκίνητα και περιμέναμε τα λεωφορεία να μας παραλάβουν για να μας μεταφέρουν στο Μπιζάνι για την έναρξη του αγώνα. Από την άνετη μεταφορά μας πήραμε και τα πρώτα δείγματα της άρτιας διοργάνωσης.

bizani race 4

Φτάσαμε στο Μπιζάνι και μετά το ζέσταμα, συγκεντρωθήκαμε στο σημείο εκκίνησης. Εγώ βέβαια παρέκκλινα λίγο για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

bizani race 8

bizani race 9

bizani race 10

Και όσο εμείς ετοιμαζόμασταν για την εκκίνηση, ο φωτογράφος της παρέας μας βόλταρε στα συννεφιασμένα Ιωάννινα. Και πέτυχε τι άλλο; Τους γλάρους να συμπάσχουν μαζί μας στη λίμνη. Περιμένουν και αυτοί για την εκκίνηση του δικού τους αγώνα άραγε;

bizani race 5

bizani race 6

bizani race 7

Ο αγώνας ξεκίνησε. Αποχαιρετούμε το ένδοξο Μπιζάνι.

bizani race 11

Και λίγη ώρα αργότερα μπαίνουμε στην πόλη των Ιωαννίνων. Ευτυχώς ο καιρός αν και απειλητικός στάθηκε τελικά σύμμαχός μας. Το ίδιο και ο αέρας.

bizani race 11a 1

Στο μεταξύ οι εθελόντριες περιμένουν τους αθλητές στον τερματισμό.

bizani race 13

bizani race 14

Οι πρώτες ψιχάλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους αλλά ο αγώνας τελειώνει, οπότε οι δρομείς δεν ενοχλούνται.

Ο πρώτος δρομέας τερματίζει στον καταπληκτικό χρόνο των 40 λεπτών.

bizani race 15

bizani race 16

Ο δεύτερος.

bizani race 17

3ος και 4ος μαζί.

bizani race 18

Φτάνει η σχεδόν μόνιμα στους αγώνες των τελευταίων χρόνων πρώτη γυναίκα.

bizani race 19 1

bizani race 19

Ένας τετράποδος φίλος - προφανώς λάτρης των σπορ - υποδέχεται τους δρομείς.

bizani race 20

Η δεύτερη αθλήτρια τερμάτισε ήδη.

bizani race 19a 1

Η τρίτη φτάνει στο σημείο τερματισμού.

bizani race 21

Μερικοί ακόμα τερματισμοί.

bizani race 22

bizani race 23

bizani race 24

bizani race 25

bizani race 26

bizani race 27

bizani race 28

Κάποιος τερματίζει δεύτερη φορά (χωρίς νούμερο φυσικά!) έτσι απλά για προπόνηση!

bizani race 29

Αναμνηστικές φωτογραφίες στον τερματισμό και από διεθνείς συμμετοχές.

bizani race 31

bizani race 32

Με ομπρέλες πια ο κόσμος περιμένει τις απονομές. Κι εμείς ιδρωμένοι και πεινασμένοι, μα πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας σε έναν πολύ καλά οργανωμένο αγώνα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, ανανεώνοντας - καλά να 'μαστε - το ραντεβού μας για του χρόνου.

bizani race 30

Μ' αρέσει | 2012