Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξηρολίβαδο Βερμίου - 6ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 14,5 χιλιομέτρων

Ξηρολίβαδο Βερμίου - 6ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 14,5 χιλιομέτρων

Ξηρολίβαδο; Ποιο Ξηρολίβαδο; Εδώ τα πάντα είναι καταπράσινα και η διαδρομή ανεβαίνοντας ονειρική. Το χωριό είναι ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς στην Ελλάδα και ανεβαίνοντας, αγναντεύεις τον εύφορο κάμπο της Ημαθίας. Πυκνές οξιές στη διαδρομή σχηματίζουν έναν καταπράσινο θόλο σε πάρα πολλά σημεία και όπου αραιώνουν, επιτρέπουν στο βλέμμα να ταξιδέψει μέχρι τον Θερμαϊκό.

xirolivado 7171

Την Κυριακή 17 Ιουλίου σε αυτόν τον υπέροχο τόπο πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 14,5 χιλιομέτρων. Στην εξαιρετική διοργάνωση του αγώνα συνέβαλαν ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας, το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας, ο Συνεταιρισμός Διαχείρισης Συνιδιοκτησίας Ξηρολιβάδου, ο Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικός σύλλογος Ξηρολιβάδου), ο ΠΟΠΕΣΥ (Περιβαλλοντικός Ποδηλατικός Σύλλογος Βέροιας) της ΛΕΜΟΒ και η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (παράρτημα Ημαθίας).

Νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν δρομείς από πολλές περιοχές. Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ!

Ο αγώνας άρχισε με τα παιδιά. Οι αυριανοί πρωταθλητές έτρεξαν 1500 μέτρα.

xirolivado 08993

xirolivado 7187

xirolivado 7210

xirolivado 7213

Μετά ήρθε η σειρά των μεγάλων.

Περίπου 450 αθλητές στην αφετηρία και στις 9.20π.μ.... φύγαμε! Προσωπικά στο συγκεκριμένο αγώνα έλαβα μέρος για πρώτη φορά και έμεινα τόσο ενθουσιασμένος αφενός από τη διαδρομή και αφετέρου από τη διοργάνωση που υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι όσο μπορώ, θα συμμετέχω πάντα με το ίδιο κέφι. Εκτός αυτών βέβαια είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με παλιούς φίλους που έχουν δεσμούς με την περιοχή και είχα κι εγώ τα τυχερά μου! Δωρεάν ξενάγηση σε έναν πανέμορφο τόπο! Η περιοχή προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία, motocross κ.λπ. Εμείς με την ευκαιρία παρακολουθήσαμε την εντυπωσιακή επίδειξη ενός αραβικού αλόγου.

xirolivado 7194

Πάμε στον αγώνα...

Ξεκινάει ο αγώνας με τα πρώτα 2 χιλιόμετρα στο ατέλειωτο λιβάδι υπό τους ήχους της δημοτικής μπάντας. Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ένα πολύχρωμο ποτάμι και στη συνέχεια μέσα στο κατάφυτο δάσος οξιάς και πεύκων μας υποδέχεται η εκπληκτική μπάντα των τυμπανιστών που δίνει ρυθμό αλλά οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εκεί. Στη συνέχεια άλλοι δύο καλλιτέχνες συνεχίζουν να μας διασκεδάζουν, ώσπου μπαίνουμε βαθιά στο δάσος και συναντούμε τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας, κάνουμε ένα ωραιότατο κύκλο, συναντούμε το δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας στα 10 χιλιόμετρα και συνεχίζουμε για την τελική ευθεία του τερματισμού. Άλλη έκπληξη διαφορετική αυτή τη φορά. Στον κατασκηνωτικό χώρο και εκεί που θα γίνουν οι απονομές ένα τεράστιο μπάρμπεκιου έχει στηθεί και μοσχοβολάει ο τόπος από τα σουβλάκια και τα λουκάνικα που ψήνονται για να προσφερθούν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Πω πω πω!!! Τι μας περιμένει. Τερματίσαμε με το ρυθμό  που ξαναδίναν οι τυμπανιστές και πολλοί λέγαμε "τι κρίμα που τέλειωσε...".

xirolivado 09004

xirolivado 09002

xirolivado 09010

xirolivado 09013

xirolivado 09016

xirolivado 09022

xirolivado 09029

xirolivado 09030

xirolivado 09038

xirolivado 09043

xirolivado 7184

xirolivado 7186

xirolivado 7197

xirolivado 7182

xirolivado 7206

xirolivado 7215

xirolivado 7221

Καλός αγώνας, απίστευτη διαδρομή, άρτια οργάνωση και φιλοξενία συνέθεσαν το τρίπτυχο που μας έκανε να υποσχθούμε πως και του χρόνου θα είμαστε εκεί. Συγχαρητήρια σε όλους!

Μ' αρέσει | 2012