Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Καλοκαιρινή διακόσμηση

Λευκό, γαλάζιο, φυσικό χρώμα ξύλου, καλάμια, ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, κοχύλια, αστερίες, βότσαλα και οτιδήποτε άλλο χωράει η φαντασία μας και μας θυμίζει καλοκαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ντύσουμε το σπίτι μας με την καλοκαιρινή στολή του.

Ψάθες, καλάθια, ψάθινα καπέλα, κεριά ανοιχτόχρωμα, φωτογραφίες καλοκαιρινών διακοπών, καρτ-ποστάλ από μέρη που έχουμε επισκεφτεί, αρωματικά χώρου με μυρωδιά καλοκαιριού και θάλασσας και η κατάλληλη μουσική μπορούν να μας μεταφέρουν στις πιο ονειρικές μας διακοπές. Μένει να το πάρουμε απόφαση και με την πρώτη ευκαιρία να φέρουμε το καλοκαίρι στο σπίτι μας.

ΥΓ. Για να φέρουμε το καλοκαίρι στον υπολογιστή μας, αρκεί να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το maresei wallpaper του Ιουνίου!

Φωτογραφία: pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
09.11.2012
Μια χούφτα!

Η φωτογραφία είναι πρόσφατη και μου άρεσε πολύ! Ένα νεογέννητο ορτυκάκι! Τόσο μικρό!

26.02.2014
Μια κορνίζα στην κουζίνα

Πόσο μ' αρέσει όταν συναντώ μικρά αντικείμενα σε απρόβλεπτα μέρη του σπιτιού! Για μια ανατρεπτική διακόσμηση! Για έμπνευση και πρωτοτυπία!

Περισσότερα...
11.07.2016

Νέος καλοκαιρινός διαγωνισμός για την "Ουρανόεσσα" (ΕΛΗΞΕ)

Νέος καλοκαιρινός διαγωνισμός για την "Ουρανόεσσα" (ΕΛΗΞΕ)

Και αφού στην Παυλίνα άρεσε τόσο πολύ, θέλουμε να δώσουμε και σε έναν ακόμη βιβλιοφάγο την ευκαιρία να χαρεί ένα καλό βιβλίο αυτό το καλοκαίρι.

Νέος διαγωνισμός λοιπόν για ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ουρανόεσσα" μέσα από το maresei σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Περισσότερα...
30.11.2014

Μαγειρεύοντας Ινδικό "με τον Άκη"

Μαγειρεύοντας Ινδικό "με τον Άκη"

Πολύ θα ήθελα να το είχα ετοιμάσει παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη βέβαια... αλλά έστω και η πνευματική παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του ήταν αρκετή!

Περισσότερα...
10.02.2014
Το τανγκό της Παλιάς Φρουράς

Όταν στα παιδικά μου χρόνια πατέρας και αδερφός προσπαθούσαν να μου μάθουν σκάκι...

και όταν χρόνια αργότερα ο φίλος ο Β. κόλλησε με το χορό και ιδιαίτερα με το τανγκό και προσπαθούσε να μας μυήσει στα μυστικά του...

Περισσότερα...
13.01.2013
Γλυκάκι θα φάμε σήμερα;

Γλυκάκι θα φάμε σήμερα;

Περισσότερα...
11.01.2013
Serendipity

Μα πόσο χαριτωμένη λέξη! Την προφέρεις και χαμογελάς!

Περισσότερα...
27.03.2013

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην Άφυτο

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην Άφυτο

Είναι κάποιες φορές που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο ωραιότερο μέρος του κόσμου. Ότι είσαι τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Αισθάνεσαι απέραντη γαλήνη, ηρεμία, νιώθεις πως το μυαλό αδειάζει, πως οι μπαταρίες σου γεμίζουν. Ξέρεις τότε ότι έχεις κάνει τη σωστή απόδραση, το διάλειμμα από την καθημερινότητα που σε γεμίζει με δύναμη για να αντιμετωπίζεις με υπομονή και αισιοδοξία το άγχος και τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Περισσότερα...
27.01.2016

Χαλί πάνω στο χαλί

Χαλί πάνω στο χαλί

Μια ιδέα για την ανανέωση του σπιτιού που έχω δει εδώ και καιρό και μου άρεσε πολύ. Και όσο ακόμα ο χειμώνας καλά κρατεί, είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε φλοκάτες, κιλίμια και άλλα παραδοσιακά χαλιά που πιάνουν χώρο στη ντουλάπα και στενοχωρούν τη γιαγιά μας που μένουν στο ...ράφι.

Χαλί πάνω στο χαλί λοιπόν, το χοντρό πάνω στο λεπτό, για άποψη, για στιλ, για ζεστασιά, για ανανέωση.

Περισσότερα...
23.11.2012

Μην ξεχάσετε το Open House!

Μην ξεχάσετε το Open House!

Παρασκευή μεσημέρι... λίγες ώρες πριν το πολυπόθητο σαββατοκύριακο!

Όπως σας έχουμε πει σε προηγούμενο post, αν είστε στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια από τις γειτονικές πόλεις μην ξεχάσετε το Open House Thessaloniki.

Περισσότερα...
19.02.2015

New York Fashion Week 2015

New York Fashion Week 2015

H εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ολοκληρώνεται σήμερα και οι fashion editors ήδη έχουν ξεχωρίσει τις νέες τάσεις βασιζόμενοι όχι μόνο σε ό,τι είδαν στις πασαρέλες, αλλά και από τις εμφανίσεις των φίλων της μόδας στους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Περισσότερα...
17.04.2013
Ακόμα ένα πρωτότυπο κομοδίνο

Χθες δεν ήταν που είδαμε μερικές εναλλακτικές ιδέες για ένα κομοδίνο διαφορετικό με άποψη και στιλ; Σήμερα σας έχουμε άλλη μια ωραία ιδέα που συνδυάζεται και με την αξιοποίηση ξύλινων παλετών, στην οποία έχουμε αναφερθεί πριν λίγο καιρό.

Περισσότερα...
29.04.2015

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

Ναι, ήρθε το έναυσμα για την 1η μου απόπειρα στην αρθρογραφία. Και αν αρέσει στην ομάδα του maresei, θα είναι ο λόγος να φτάσουν όσα γράφω στην οθόνη σας :). Δεν είναι άλλο, παρά η επιθυμία μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με μια διαφορετική ταινία που έφτασε στα χέρια μου και με συγκίνησε απρόσμενα. Περισσότερο ντοκιμαντέρ θα τη χαρακτήριζα, αλλά σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ντοκιμαντέρ όχι εκπαιδευτικό, αλλά βιογραφικό. Και μόλις τώρα, που την είδα, ανακαλύπτω την ιστορία και τα διάφορα κινήματα γύρω από τη μορφή του ατόμου που αφορά.

Περισσότερα...
06.03.2015

Τα μαχαιροπίρουνα στην πόρτα μας

Τα μαχαιροπίρουνα στην πόρτα μας

Ο φίλος μας ξαναχτύπησε, ναι αυτός ο φίλος που μετά το Μιλάνο είπε "Δεν πετάγομαι και μια βόλτα στην Αθήνα;"... Και μπορεί να βρέθηκε στην πρωτεύουσα για επαγγελματικούς λόγους αλλά βρήκε τον χρόνο να τριγυρίσει λίγο και να μας στέλνει κάθε τόσο ανταπόκριση.

Περισσότερα...
06.12.2012

Paolo Conte - Via con me

Paolo Conte - Via con me

Μα πόσο μ'αρέσει αυτό το κομμάτι. Κάθε φορά που το ακούω μου φτιάχνει τη διάθεση.

It's wonderful! Έτσι δεν είναι;

Περισσότερα...
12.12.2012
Μικρές αλλαγές για μεγαλύτερες χαρές

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και εξαιρετικά οικονομική ιδέα για ανανέωση σε κάποια γωνιά του σπιτού.

Περισσότερα...
28.12.2012

Τι νούμερο παπούτσι λέτε να φοράει η... αρκούδα;

Τι νούμερο παπούτσι λέτε να φοράει η... αρκούδα;

Μια βόλτα στη φύση μπορεί να κρύβει δεκάδες εκπλήξεις!

Περισσότερα...
16.12.2013

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Αυτά τα κουλουράκια, συνήθως σε σχήμα πλεξούδας, έκαναν πάντα όλο το σπίτι να μυρίζει κανέλα. Τα θυμάμαι να υπάρχουν σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Ήταν τα αγαπημένα της μαμάς και τα έφτιαχνε συνέχεια. Και λέω ήταν, γιατί τώρα πια τα φτιάχνει σε πιο light εκδοχή, χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης. Και ακόμα και τώρα, αυτά τα ελαφριά μπισκοτάκια κανέλας είναι τα αγαπημένα όσων αποφεύγουν τη ζάχαρη εντός πολυκατοικίας και εντός παρέας.

Περισσότερα...
26.07.2014
Εκεί που το πράσινο συναντά το κύμα

Εκεί που τα δέντρα φτάνουν στη θάλασσα και σχεδόν αγγίζουν το νερό, σε μικρούς κολπίσκους, χωρίς πολύ κόσμο και βαβούρα, εκεί που το μάτι χάνεται στον ορίζοντα ρεμβάζοντας, εκεί ξεκινά η απόλυτη χαλάρωση...

Περισσότερα...
18.12.2012

Christmas scrabble

Christmas scrabble

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια βδομάδα μακριά! Τι καλά!

Περισσότερα...
22.05.2014

Σπιτική τούρτα μπισκότου για μικρά και μεγάλα παιδιά...

Σπιτική τούρτα μπισκότου για μικρά και μεγάλα παιδιά...

Βλέπεις αυτή την τούρτα και δεν πιστεύεις ότι είναι σπιτική. Την δοκιμάζεις και πάλι δεν πείθεσαι. Ξέρεις βέβαια πόσο ταλέντο έχει η φίλη σου στην κουζίνα και σε πολλών ειδών χειροποίητες κατασκευές αλλά πάλι.. αυτή η τούρτα σπιτική; Πότε πρόλαβε... πόσο να της πήρε... Μα τι αντοχές έχει... Και έπρεπε να ετοιμάσει ολόκληρο το πάρτι του γιου της... 

Για να μας πείσει λοιπόν, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή... Η (χρυσοχέρα που θα ΄λεγε και η γιαγιά μου) Αγγελική ξαναχτυπά και μας γράφει τα παρακάτω:

Περισσότερα...
15.03.2013
Μας αρέσει!

Μας αρέσει... το πώς μας βρίσκετε. Μας αρέσει το τι ψάχνετε όταν καταλήγετε στο maresei. Και μας αρέσει γιατί μας βρίσκετε ψάχνοντας πράγματα που - τι άλλο; - μας αρέσουν! Μας θυμίζουν πόσο ωραία είναι η ζωή αρκεί να μπορούμε να το δούμε, πόσο μαγικές είναι οι μικρές καθημερινές απολαύσεις της, πόσο δημιουργικές οι μικρές καθημερινές έγνοιες της. Ιδού μερικά παραδείγματα αναζήτησης που οδηγούν σε μας...

Περισσότερα...
15.10.2012

Joe Dassin - Les Champs-Élysées

Joe Dassin - Les Champs-Élysées

Είναι τόσο χαριτωμένο και σε ταξιδεύει στο Παρίσι..για μια νοητή βόλτα aux Champs-Élysées..

Η φωτογραφία είναι του Stefano Brivio.

08.04.2013

Κίτρινο με φυστικί και πάλι!

Κίτρινο με φυστικί και πάλι!

Να τα πάλι τα δύο χρώματα που σας έλεγα πριν λίγες μέρες.. εμφανίστηκαν μπροστά μου έτσι ξαφνικά στο Pinterest και φυσικά τράβηξαν την προσοχή μου.

Περισσότερα...