Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Ζούμε σε μια πόλη με λάθη

Όλοι ζούμε σε μια πόλη με λάθη.. όποια κι αν είναι αυτή η πόλη, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται κάποια κακώς κείμενα υπάρχουν. Κι αν αυτή η πόλη βρίσκεται στην Ελλάδα, τότε μάλλον τα κακώς κείμενα είναι πολλά, όπως πολλά είναι κι αυτά που δε μας αρέσουν. Τα λάθη ή έστω αυτά που κάποιοι θεωρούμε λάθη μας πληγώνουν και θα θέλαμε να τα αλλάξουμε. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα λάθη οφείλονται κυρίως στην αμέλεια ή την αδιαφορία των πολιτών, στην έλλειψη ενδιαφέροντος για το κοινό καλό, για το καλό του συμπολίτη μας, για το περιβάλλον, για όσους έχουν ανάγκη, για όσα θεωρούμε δεδομένα και τα περιφρονούμε.

Η λίστα με τα λάθη είναι σίγουρα τεράστια και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα σκουπίδια στους δρόμους, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, τους γραμμένους με συνθήματα και ακαταλαβίστικα ονόματα τοίχους, τα εγκαταλελειμένα πάρκα, τα "τραυματισμένα" παγκάκια, τους ανύπαρκτους ή στην καλύτερη περίπτωση τους απεριποίητους χώρους αναψυχής, τα καμένα δέντρα, τα μαραμένα λουλούδια σε κοινόχρηστα παρτέρια... τους δρόμους με τις μεγάλες λακκούβες, τις ανύπαρκτες ή τις κλεισμένες με κάδους και αυτοκίνητα ράμπες... Μπορούμε να κατονομάζουμε σειρά από ανάλογα λάθη για ώρες...

Είναι ωστόσο σαφές πως δεν αρκεί να εντοπίσουμε τα λάθη... Είναι βέβαια μια καλή αρχή αλλά ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και η συντονισμένη προσπάθεια για διόρθωση ακόμα και αν αυτό σημαίνει εθελοντική συμμετοχή και προσωπική ή συλλογική δουλειά και μερικά "χαμένα" σαββατοκύριακα, που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου χαμένα, απεναντίας είναι άκρως δημιουργικά. 

Μια αντίστοιχη σειρά από λάθη εντοπίζει, προσπαθώντας να αποτέλεσει πηγή αφύπνισης και ευαισθητοποίσης η νέα διαδραστική πλατφόρμα "City of Errors" που με μια σειρά από βίντεο, φέρνει στην επιφάνεια όλα όλα συμβαίνουν στις πόλεις μας και θα έπρεπε να μας απασχολούν και να μας ωθούν να τα αντιμετωπίσουμε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πλοηγηθείτε στην πλατφόρμα και να παρακολουθήσετε τα βίντεο, ενώ αν θέλετε μπορείτε να μοιραστείτε και δικές σας εμπειρίες σχετικά με όσα νιώθετε ότι σας πνίγουν και θα θέλατε να αντιμετωπίσετε στο αστικό και φυσικό σας περιβάλλον.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
01.10.2014

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Γιατί και το φθινόπωρο είναι ερωτεύσιμο! Ευκαιρία λοιπόν να σχεδιάσουμε εκδρομές και κοντινές εξορμήσεις για να απολαύσουμε τα υπέροχα χρώματα της φύσης.

Περισσότερα...
24.10.2016

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα.

Αύριο ο ουρανός ια είναι διαφορετικός, αγάπη μου. Περίμενε και θα δεις.

Περισσότερα...
09.08.2013

Ανθοδέσμη για το γάμο σας διαλέξατε;

Ανθοδέσμη για το γάμο σας διαλέξατε;

Να μία διαφορετική ανθοδέσμη που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν όλα τα νυφικά και να κλέψει τις εντυπώσεις προσθέτοντας πράσινες πινελιές στη νυφική σας εμφάνιση.

Περισσότερα...
18.02.2015

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Οι Απόκριες έφτασαν και μαζί τους πλησιάζει το πολυπόθητο τριήμερο. Πάρτι, εκδηλώσεις, παρέλαση, ξέφρενος χορός, οικογενειακές στιγμές... όλα θα χωρέσουν μέσα στο προσεχές τριήμερο.

Σας έχουμε μερικές προτάσεις για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά ή για εμπνευσμένες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους οπαδούς του Καρναβαλιού. Δείτε ιδέες και αναλάβετε δράση ακόμα και για κατασκευές της τελευταίας στιγμής!

Περισσότερα...
14.05.2013
Μια χειροποίητη κάρτα γενεθλίων

Οι κάρτες γενεθλίων που πωλούνται στα καταστήματα έχουν πια διάφορα χρώματα, σχέδια, μεγέθη, άλλες περιέχουν μηνύματα και στιχάκια με χιούμορ, άλλες πιο σοβαρά, άλλες είναι κενές και περιμένουν τις δικές μας μοναδικές ευχές.

Περισσότερα...
13.04.2017

Το Πασχαλινό παλάτι των αναμνήσεων με τουλίπες, χρώματα και γέλια

Το Πασχαλινό παλάτι των αναμνήσεων με τουλίπες, χρώματα και γέλια

Η μνήμη είναι ένας πολυμήχανος υπέροχος οργανισμός που τρέφεται από εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, μουσικές και συναισθήματα. Και σιγά σιγά χτίζει ένα παλάτι αναμνήσεων και εμπειριών, πυροδοτώντας κάθε τόσο σκέψεις και νοητικά ταξίδια. Σαν πρίγκιπες λοιπόν και εμείς στο δικό μας παλάτι ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αληθινή βόλτα στο βασίλειο μας και να συλλέξουμε λίγες εικόνες ακόμα.

Φέτος θα είναι το τριακοστό πρώτο (γκουχ..γκουχ) Πάσχα της ζωής μου που θα περάσω στα Γρεβενά και στο χωριό του μπαμπά και το οικοδόμημα της μνήμης έχει αρχίσει να διαχέει αναμνήσεις και συναισθήματα. Για μένα λοιπόν το Πάσχα είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που αναπαράγονται κάθε φορά και εμπλουτίζονται ή αποδυναμώνονται όσο μεγαλώνουμε ή όσο αλλάζουμε. Δεν έχει να κάνει ίσως καθόλου με το θρησκευτικό χαρακτήρα της γιορτής παρά μόνο με όλες αυτές τις συνήθειες που μοιάζουν με μικρές ιεροτελεστίες και ακολουθούμε ευλαβικά επιστρέφοντας έτσι στις ρίζες μας. Σαν μωρό που ψάχνει την αγκαλιά της μαμάς του.

Περισσότερα...
09.01.2014
Το λεοπάρ πανωφόρι

Άλλη μια εμφάνιση της Blair Eadie που τράβηξε την προσοχή μας στο pinterest.

Περισσότερα...
18.12.2012

Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale

Τραγουδάκι σήμερα βάλαμε; Δε βάλαμε! Οπότε ας κλείσουμε μουσικά την ημέρα μας με τον Μichael Kiwanuka να μας ζητάει να του πούμε μια ιστορία..

Περισσότερα...
02.07.2015

Αγναντεύοντας το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους με τη συντροφιά των θεών

Αγναντεύοντας το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους με τη συντροφιά των θεών

Πανσέληνος: Σεληνιακή φάση κατά την οποία ο δορυφόρος της Γης, η Σελήνη, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή όλο το ημισφαίριό της, το στραμμένο προς τη Γη φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος... η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης από ότι ο Ήλιος, και τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό. (Πλήρης ορισμός εδώ)

Πανσέληνος: Χιλιοφωτογραφημένη, χιλιοτραγουδισμένη, ρομαντική... Μια αφορμή για να επισκεφτούμε ένα μέρος με όμορφη θέα, με θέα στο φεγγάρι. Κι αν η πανσέληνος είναι του Αυγούστου, έχουμε μια εξαιρετική αφορμή να παρευρεθούμε σε μια από τις δεκάδες εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμή του πιο μεγάλου φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, σε παραλίες... παντού!

Αλλά υπάρχει και άλλη ιδέα. Διαφορετική, ανατρεπτική, θέλει τρέλα και τόλμη. Αν δεν έχεις, μην προχωράς πιο κάτω. Αν πάλι σ' αρέσει το άγνωστο, το καινούριο, το διαφορετικό, συνέχισε να διαβάζεις.

Περισσότερα...
06.11.2015

Υπέροχο σοκολατένιο κέικ: Πρέπει να το δοκιμάσετε!

Υπέροχο σοκολατένιο κέικ: Πρέπει να το δοκιμάσετε!

3 φορές σε 4 μέρες! Τόσες φορές παρασκευάστηκε αυτό το κέικ στην κουζίνα μου! Βέβαια υπήρχε ειδικός λόγος, το κέικ κεράστηκε όλες τις φορές και τι χαρά για μένα, απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια και έγινε ανάρπαστο!

Τώρα θα το ξανακάνω και θα το φάμε οικογενειακώς χωρίς περιορισμούς! Εξάλλου είναι τόσο μα τόσο νόστιμο! Περνάω ευθύς αμέσως στη συνταγή για την περιμένουν αρκετοί...

Περισσότερα...
30.12.2012
Ένα διαφορετικό ημερολόγιο

Φτάνοντας στις τελευταίες ημέρες του χρόνου, όλοι λίγο ή πολύ κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, κάνοντας μια ανασκόπηση των καλών και των κακών στιγμών, των στόχων που θέσαμε στην αρχή του 2012, αυτών που πετύχαμε και αυτών που εκκρεμούν ακόμη. 

Περισσότερα...
19.01.2014

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Άλλη μια ωραία πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής για μικρά και μεγάλα παιδιά που μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
08.10.2012
Melanie Fiona - Monday Morning

Ώρα να ανέβουμε με ένα από τα κλασικά δευτεριάτικα τραγούδια!

Περισσότερα...
08.03.2017

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Μετά τη χαρά που μου έδωσε το Junior Secret Santa 2016 (η μυστική χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή για παιδικά δωράκια), δεν μπορούσα να αντισταθώ σε άλλη μία ανταλλαγή. Αυτή τη φορά ο σκοπός ήταν η ανταλλαγή γεύσης. Ναι, καλά διαβάζετε! Όλες οι συμμετέχουσες ανταλλάξαμε ή ακόμα ανταλλάσουμε - κάποια δέματα δεν έφτασαν ακόμα στον προορισμό τους - γεύσεις!

Σπιτικές λιχουδιές ή άλλα αγοραστά εδέσματα και τοπικά προϊόντα μπήκαν σε σακουλάκια και κουτάκια και ταξίδεψαν. Είτε μακριά είτε κοντά, ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους έφτασαν στα χέρια των παραληπτριών τους και τους (μας) οδήγησαν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

Περισσότερα...
19.05.2014

Pesto κι έγινε..

Pesto κι έγινε..

Δύσκολη η πρώτη εργάσιμη μέρας της εβδομάδας και όταν γύρισα σπίτι δεν είχα ετοιμάσει κάτι για φαγητό.. 

Περισσότερα...
10.02.2013
FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Περισσότερα...
20.09.2012

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Gorgeous and Greek as well! 

H 23χρονη Θωμαή Απέργη με το πρώτο της single "Μια Βραδιά" μας εντυπωσιάζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε στο ρυθμό του. 

Περισσότερα...
26.01.2013

Ζεστά ροφήματα από βότανα

Ζεστά ροφήματα από βότανα

για ζεστασιά, θαλπωρή και χουχούλιασμα...

Περισσότερα...
19.02.2013

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

..που κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!

Περισσότερα...
04.05.2014
Μετά τη βροχή έρχεται το ουράνιο τόξο

Αγαπημένη ατάκα μιας φίλης της ιστοσελίδας μας:

"Σταματήστε να γκρινιάζετε για τη βροχή εδώ στα Γιάννενα! Είμαστε πολύ τυχεροί που βλέπουμε τόσο συχνά ουράνια τόξα!!"

Περισσότερα...