Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

In The Summertime

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε τη μέρα μας μουσικά και άκρως καλοκαιρινά; In the Summertime!

Το τραγούδι το γνωρίζουμε όλοι, το έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές, το έχουμε χορέψει, το έχουμε συνδυάσει με τα καλοκαίρια.. Ας το ακούσουμε άλλη μια φορά κι ας αφήσουμε να μας ανεβάσει τη διάθεση και να μας ταξιδέψει στις καλοκαιρινές μας διακοπές!

Το "In The Summertime" ηχογραφήθηκε πρώτη φορά το 1970 από τη βρετανική μπάντα Mungo Jerry. Γράφτηκε από τον αρχηγό του γκρουπ, το Ray Dorset και μας θυμίζει πάντα τις ξένοιαστες μέρες του καλοκαιριού. Έφτασε στην πρώτη θέση στα charts σε διάφορες χώρες και θεωρείται ένα από τα singles με τις υψηλότερες πωλήσεις συνολικά στον κόσμο. Ακόμα και σήμερα θεωρείται το πιο πετυχημένο και το σήμα κατατεθέν της μπάντας.

Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε και στην καμπάνια ενάντια στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκόολ στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του στίχου "have a drink, have a drive, go out and see what you can find". Αυτά ενημερωτικά, για να είστε σε θέση να απαντήσετε μια - δυο ερωτήσεις ακόμα στα επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων ;)

Στίχοι:

In the summertime when the weather's high,
you can stretch right up and touch the sky,
when the weather's fine,
you got women, you got women on your mind.
Have a drink, have a drive,
go out and see what you can find.

If her daddy's rich, take her out for a meal.
If her daddy's poor, just do as you feel.
Speed along the lane,
Do a ton, or a ton and twenty-five.
When the sun goes down, you can make it,
make it good in a lay-by.

We're not grey people, we're not dirty, we're not mean.
We love everybody, but we do as we think.
When the weather's fine
we go fishing or go swimming in the sea.
We're always happy,
life's for living, yeah, that's our philosophy.

Sing along with us, dee-dee-dee-dee-dee.
Da-da-da-da-da...Yeah, we're happy happy,
da-da-da-da-dah.

When the winter's here, then it's party time.
Bring a bottle, wear your bright clothes.
It'll soon be summertime, and we'll sing again,
we'll go drivin' or maybe we'll settle down.
If she's rich, if she's nice,
bring you're friends and we'll all go into town. 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
28.11.2013

Ματούλα Ζαμάνη - Aamononoke

Ματούλα Ζαμάνη - Aamononoke

Μια διαφορετική μουσική πρόταση!

Περισσότερα...
09.01.2013

Θα 'ρθει ξανά...

Θα 'ρθει ξανά...

σαν το χιόνι που πέφτει τη νύχτα απρόσμενα και σιωπηλά...

Περισσότερα...
07.04.2013
Τι να φορέσω αύριο;

Το "τι να φάμε αύριο" σε κάθε πιθανή παραλλαγή (βλ. "τι να μαγειρέψω αύριο", "τι να φτιάξω αύριο", "τι να ετοιμάσω αύριο" κτλ..) και το "τι να φορέσω αύριο" νομίζω πως είναι τα δύο ερωτήματα που μας βασανίζουν πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο.. Κάθε μέρα αυτές οι ερωτήσεις, κάθε μέρα οι ίδιες σκέψεις, κάθε μέρα το ίδιο μικρό άγχος για να δώσουμε απάντηση...

Περισσότερα...
03.12.2012
Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Δε στολίσαμε μόνο εμείς! Τα περισσότερα καταστήματα έχουν ήδη μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων! Έχουν προσθέσει φωτάκια και διάφορα άλλα στολίδια στη διακόσμηση τους δημιουργώντας ένα πιο ζεστό κ εορταστικό περιβάλλον που πολύ μας αρέσει..

Περισσότερα...
28.06.2013
Αποθηκεύστε τις χάρτινες θήκες των cupcakes

Την αγάπη μας για τα cupcakes σίγουρα την έχετε καταλάβει! Και εκτός από τα cupcakes μας αρέσουν πολύ και οι πολύχρωμες χάρτινες θήκες τους!

Περισσότερα...
26.05.2013

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Συνδυάζει όσα τόσο μας αρέσουν! Βιβλία, παλιές καρέκλες και την αγαπημένη μου υδρόγειο σφαίρα ως διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.

Περισσότερα...
27.02.2013
Για τους λάτρεις της φωτογραφίας

Το Photo District News είναι ένα περιοδικό που απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους και φυσικά "κυκλοφορεί" και σε ηλεκτρονική μορφή εδώ. Εκτός όμως από τα άρθρα που δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στήλη του "Η φωτογραφία της ημέρας".

Περισσότερα...
27.02.2013
Ονειρέψου για πάντα αλλά ζήσε το σήμερα

Και αυτό είναι τρόπος ζωής που χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας.

Βέβαια μπορεί κανείς να ζει χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, χωρίς αγωνία για το αύριο και για όσα πρόκειται να έρθουν; Προφανώς και όχι!

Περισσότερα...
23.02.2017

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και λαχανικά

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και λαχανικά

Θέλεις να κάνεις ομελέτα για πολλά άτομα και δε χωράει στο τηγάνι; Να μην χρειαστεί να την αναποδογυρίσεις με ότι ρίσκο αυτό εμπεριέχει; Η λύση είναι μία, ομελέτα φούρνου. Πολύ πιο νόστιμη, ωραία πλούσια υφή τύπου σουφλέ, και πάντα πετυχημένη.

Περισσότερα...
25.06.2013

Η ξύλινη σκάλα αλλιώς

Η ξύλινη σκάλα αλλιώς

Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα για τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας..

Περισσότερα...
18.05.2015

Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο

Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο

Έχω καιρό τώρα που ζορίζομαι στην ιδέα ότι το πάντα περιποιημένο, σουλουπωμένο, τακτοποιημένο, όμορφο, χωρίς ριχτάρια, χωρίς περιττά πράγματα σαλόνι - καθιστικό μου τείνει να γίνει παιδότοπος σε μόνιμη κατάσταση πανικού. Και δεν είναι μόνο η ιδέα, είναι και η θέα. Κάθε που φορά που βλέπω το σαλόνι τόσο ανάστατο και τόσο... πολύχρωμο, κάτι με πιάνει.

Και σκεφτείτε ότι ήμουν από αυτούς που έλεγα ότι το παιδί θα παίζει στο δικό του δωμάτιο και δε θα κουβαλάει τα παιχνίδια του στο σαλόνι αλλά στην πράξη δεν το βρήκα τόσο εύκολο (και αν εσείς το κάνατε πείτε μου πώς). Το παιδί θέλει παρέα και θέλεις και εσύ και παράλληλα πρέπει να μαγειρέψεις, να πλύνεις πιάτα, να ζεστάνεις νερό και ένα σωρό άλλες δουλειές που καλώς ή κακώς γίνονται παράλληλα με το παιχνίδι τουλάχιστον όσο το παιδί είναι μικρό και ακόμα δεν πολυπαίζει μόνο του ή όταν είναι σε αυτή την τόσο χαριτωμένη μα συνάμα τόσο κουραστική φάση που η λέξη ΜΑΜΑ βγαίνει από το στόμα του κάθε λεπτό.

Περισσότερα...
16.04.2013
Today's tip

Η ευτυχία είναι επιλογή και κατάκτηση. Θέλει προσπάθεια, θέλει τόλμη, θέλει δύναμη, θέλει στόχο κι εμπειρίες. Να μερικές σκέψεις ακόμα...

Περισσότερα...
31.12.2012

Η Βασιλόπιτα

Η Βασιλόπιτα

Έτοιμη η βασιλόπιτα! Φέτος είπα τουλάχιστον γι αυτό το γλυκό, να κάνω μία παύση με τους πειραματισμούς και να κάνω την κλασική συνταγή της μαμάς, που τόσα χρόνια ξέρουμε και αγαπάμε!

Περισσότερα...
13.07.2014
Robin Schulz - Willst du

Άλλη μια μουσική πρόταση που έφτασε στο inbox μας από μέλος της παρέας του maresei, πολύ καλοκαιρινή, πολύ "ξαπλώστρα - καφές - ακούς το κύμα να σκάει"... 

Περισσότερα...
26.03.2014

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Υπάρχει μια διαδρομή στην Ελλάδα όπου ξεκινάς "απ΄τα ψηλά", ανάμεσα σε άγριες βουνοκορφές και καταλήγεις στα "χαμηλά" σε μια όμορφη παραλία με βαθιά, καταγάλανα νερά. Κατεβαίνεις απόκρημνες πλαγιές, διασχίζεις πλούσια δάση κι ακούς τρεχούμενο νερό να κελαρύζει στη μέση του πουθενά. Στέκεσαι σε σημεία με απίστευτη θέα. Ανοίγεις το βήμα σου σε άλλα για να αποφύγεις πέτρες που πέφτουν από ψηλά. Περνάς μέρη όπου ακούς φωνές θαυμασμού σχεδόν σ' όλες τις γλώσσες του κόσμου. Φτάνεις σ' άλλα όπου πινακίδες σ' ενημερώνουν να κάνεις ησυχία για το φόβο κατολισθήσεων. Συναντάς ερειπωμένα χωριά, παλιά γεφύρια και ένα είδος ζώου μοναδικού, εξωτικού, τα ίχνη του οποίου χάνονται στα βάθη της ιστορίας.

Περισσότερα...
07.03.2013
Gloria Estefan - Conga

Το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης είναι εδώ και μια που πλησιάζει η ώρα που θα βγούμε μια βόλτα... ας ανεβάσουμε τη διάθεσή μας και ας αφεθούμε στο ρυθμό του χαρακτηριστικού αυτού χορευτικού κομματιού που για τους περισσότερους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περίοδο του καρναβαλιού!

Περισσότερα...
13.06.2016

Εχθές το βράδι σ' είδα στ' όνειρό μου...

Εχθές το βράδι σ' είδα στ' όνειρό μου...

Με αυτό το κομμάτι κλείνουμε τη σημερινή μέρα. Μια μουσική πρόταση που έφτασε στο mail μου και με έκανε να βλέπω και να ξαναβλέπω το βίντεο, να ακούω και να ξανακούω το κομμάτι, που το ξέρω, το έχω ακούσει σε πάμπολες διαφορετικές εκτελέσεις αλλά σε αυτή κολλησα!

Νομίζω πως αν το ακούσετε, θα κολλήσετε κι εσείς!

Περισσότερα...
16.05.2013

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Θυμάστε ότι τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε; Είπαμε ότι μπορούμε να τις τρίψουμε, να τις βάψουμε και μετά τη μετάλλαξη να τις βάλουμε στην τραπεζαρία μας... Είπαμε επίσης ότι μπορούν να παίξουν και το ρόλο του κομοδίνου πλάι στο κρεβάτι ή να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι σε vintage εκδοχή.

Περισσότερα...
15.10.2013
Με φόντο την κορυφή της Τύμφης

Σήμερα ξυπνήσαμε με άκρως φθινοπωρινή διάθεση...

Περισσότερα...
22.11.2012
Μεσημεριανό, βραδινό, σαντουιτσάκι να 'ναι κι όποτε να 'ναι

Βάλτε φαντασία και κάντε τα πιο νόστιμα σάντουιτς!

Περισσότερα...
15.03.2013
Μας αρέσει!

Μας αρέσει... το πώς μας βρίσκετε. Μας αρέσει το τι ψάχνετε όταν καταλήγετε στο maresei. Και μας αρέσει γιατί μας βρίσκετε ψάχνοντας πράγματα που - τι άλλο; - μας αρέσουν! Μας θυμίζουν πόσο ωραία είναι η ζωή αρκεί να μπορούμε να το δούμε, πόσο μαγικές είναι οι μικρές καθημερινές απολαύσεις της, πόσο δημιουργικές οι μικρές καθημερινές έγνοιες της. Ιδού μερικά παραδείγματα αναζήτησης που οδηγούν σε μας...

Περισσότερα...
25.02.2013
Tips για τη Δευτέρα

Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί από την Κυριακή το βράδυ μελαγχολούμε με τον επικείμενο ερχομό της Δευτέρας. Ίσως επειδή η Δευτέρα είναι η μέρα που...

Περισσότερα...
26.11.2012
Μαύρο - Γκρι - Κόκκινο Βαθύ

Πολλά like στην τριχρωμία μαύρο - γκρι - βαθύ κόκκινο! Νομίζω πως θα είναι η αυριανή μου επιλογή για το γραφείο...

Περισσότερα...