Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TEDx Athens 2013

TEDx Athens 2013

Ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Μέρα πρώτη.

Η πρώτη αυτή περιπλάνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 22.00. Πέντε ώρες με επίκεντρο τον άνθρωπο. Πέντε ώρες που σε κάνουν να χαμογελάς όταν συνειδητοποιείς πόσοι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας που δρουν με άξονά τους την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Και σε κάνουν να θέλεις και εσύ άμεσα να συνεισφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς. 

Το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών της πρώτης ημέρας λοιπόν αφορούσε την παρουσίαση ιδεών, πρωτοβουλιών, οργανώσεων, δράσεων και εφαρμογών από ανθρώπους που βρέθηκαν σε αχαρτογράφητα νερά όταν αποφάσισαν να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν, να περιθάλψουν, να στηρίξουν, να εκπαιδεύσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μεταξύ αυτών, ο "εξωσκελετός" του 18χρονου Χάρη Ιωάννου και η εφαρμογή "ΜyPharmacy" των 17χρονων Γ.Μπάστα και Μ.Ταλιάκη, η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS που ξεκίνησε ο Τζανέτος Αντύπας, η "Αποστολή Άνθρωπος" που δημιούργησε η Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου, το περιοδικό δρόμου "Σχεδία" μια πρωτοβουλία του Χρήστου Αλεφάντη, η αθλητική εκπαίδευση παιδιών μεταναστών από τον Σπύρο Βελληνιάτη, αλλά και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Keys of Change" που ίδρυσε ο Πάνος Καράν. 

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις παρουσιάσεις του φιλοσόφου Roman Krznaric για την "ενσυναίσθηση", των αρχιτεκτόνων του ReThink Athens Γιάννη Τσιώμη και Παναγιώτη Τουρνικιώτη, του γλωσσολόγου Alistair Knot, του ωκεανογράφου-ερευνητή Κώστα Συνολάκη και την αφήγηση των συγκλονιστικών εμπειριών του James Castrission στη θάλασσα της Ταζμανίας και στην Ανταρκτική. Αλλά και τα ακροβατικά των "Αrial Acrobats", τον μουσικό αυτοσχεδιασμό της Έλλης Πασπαλά και την προσπάθεια του Δημήτρη Βασιλάκη να μας υπενθυμίσει τους κανόνες της δημοκρατίας με οδηγό τη jazz μουσική.

Kαι το ταξίδι συνεχίζεται σήμερα. Οι ομιλίες της δεύτερης ημέρας έχουν ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του TEDxAthens2013.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο με πολλές νέες εμπειρίες!

Υ.γ. Συγχαρητήρια στους εθελοντές της διοργάνωσης!

Μ' αρέσει | 2012