Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spa στο σπίτι με υλικά από την κουζίνα μας

Spa στο σπίτι με υλικά από την κουζίνα μας

Κυριακή απόγευμα! Το πολυπόθητο σαββατοκύριακο έφτασε, το ζήσαμε, σχεδόν πέρασε! Στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι να ξαπλώσουμε, να αποκοιμηθούμε να ξημερώσει πάλι Δευτέρα, είναι ευκαιρία να προσφέρουμε στον εαυτό μας λίγες στιγμές χαλάρωσης και περιποίησης, ακολουθώντας τις συμβουλές της φίλης μας I., η οποία μας προτρέπει:

Ας εκμεταλλευτούμε εποικοδομητικά το χρόνο και ας χαρίσουμε στο πρόσωπο μας λίγες στιγμές spa στο σπίτι μας, εύκολα και οικονομικά. Ας κάνουμε ένα δώρο περιποίησης στον εαυτό μας που σίγουρα θα μας ευγνωμονεί!

Το πρώτο και σημαντικό βήμα για όλες (και όλους όσους θέλουν να το τολμήσουν) είναι ένας καλός καθαρισμός προσώπου, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες του δέρματος, αν είναι δηλαδή ξηρό ή λιπαρό, χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα προϊόντα ή έστω ένα απλό σαπούνι, περισσότερο ή λιγότερο ενυδατικό.

Έπειτα μπορούμε να κάνουμε ένα αναζωογονητικό πήλιγκ, για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και οτιδήποτε βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματος και φράζει τους πόρους. Μια καλή φυσική επιλογή είναι να αναμείξουμε λίγο ελαιόλαδο με καστανή ζάχαρη και με απαλές, κυκλικές κινήσεις να το εφαρμόσετε στο πρόσωπο μας. Η επιλογή αυτή βρίσκει τέλεια εφαρμογή και στο σώμα μας!

homemade spa 2

Τέλος, αφού το ξεπλύνουμε καλά, η ιεροτελεστία της περιποίησης σφραγίζεται με μια καλή μάσκα προσώπου είτε για ενυδάτωση είτε για βαθύ καθαρισμό, οποιαδήποτε δηλαδή ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Αν τώρα δε μας βρίσκεται πρόχειρη μια μάσκα προσώπου, ακόμα και λίγο γιαούρτι μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του, αν απλώσουμε μια μικρή ποσότητα πάνω στο πρόσωπο.

Και όταν όλα αυτά συνοδεύονται με αναμμένα κεριά, κλειστή τηλεόραση και χαλαρωτική μουσική, είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα νιώθουμε απόλυτα χαλαρές και αναζωογονημένες, όπως και το πρόσωπό μας!

Extra bonus: Ένα τραγούδι για να κλείσει όμορφα η μέρα μας!

Υ.γ.: Και αν τοποθετήσουμε λίγο από το μίγμα ελαιόλαδο - ζάχαρη σε ένα όμορφο βαζάκι, έχουμε και ένα υπέροχο και πάντα άμεσα διαθέσιμο δώρο για μια αγαπημένη φίλη. Εξάλλου τα χειροποίητα δώρα μας αρέσουν πολύ! 

Μ' αρέσει | 2012