Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Στιλιστικές προτάσεις - Κλασικές επιλογές (Μέρος Ι)

Αφορμή γι αυτό το post στάθηκε μια πρόσφατη συζήτηση με μια φίλη μας, υπέρμαχο του κλασικού στιλ και των ασφαλών εμφανίσεων. Δεν της αρέσει να τολμάει πολλά, θέλοντας πάνω από όλα να νιώθει άνετα μέσα στα ρούχα της, να τα φοράει και να μην τη φοράνε, αγαπάει τα κοσμήματα και τα παντός τύπου αξεσουάρ και προσπαθεί πάντα οι εμφανίσεις της να συνάδουν με το σωματότυπο (σχετικά μικρόσωμη) και με την ηλικία της (50+).

Ωστόσο, δηλώνει ότι ενώ οι ντουλάπες της είναι ασφυκτικά γεμάτες, πολλές φορές νιώθει ότι "εγκλωβίζεται" συνέχεια στα ίδια κομμάτια και συχνά αναζητά νέους τρόπους να συνδυάσει τα διαθέσιμα ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ.

Με σκοπό να βοηθήσουμε τις δικές της αναζητήσεις, εντοπίσαμε μερικές εμφανίσεις που μας άρεσαν και που εναρμονίζονται - θεωρούμε - ιδανικά με το κλασικό της στιλ, προσθέτοντας συχνά και μερικές πιο νεανικές και χρωματιστές πινελιές. Ελπίζουμε φυσικά, οι προτάσεις μας να ταιριάζουν και σε άλλες επισκέπτριες - φίλες του κλασικού στιλ.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με μια σταθερή επιλογή που μπορεί να συνοδεύσει έξοχα φορέματα, φούστες - πουκάμισα, φούστες - μπλούζες, παντελόνια - τοπ και δεν είναι άλλη από το σακάκι. Σακάκια σε διάφορα χρώματα και όχι μόνο μαύρο - καφέ - γκρι ή στην καλύτερη περίπτωση ασπρόμαυρο (Ακούς μαμά; Αυτό το σχόλιο αφορά και στην αγαπημένη μου μαμά), μπορούν να αναδείξουν εξαιρετικά ακόμα και το πιο απλό φόρεμα. 

Πιο ιδιαίτερο μπορεί να θεωρηθεί ένα σακάκι με μανίκι 3/4 και διαφορετικά κουμπιά (όχι τόσο κλασικά), που να δένει χρωματικά με τη φούστα ή το παντελόνι και να δίνει την εντύπωση ταγιέρ ή κοστουμιού. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φορεθεί ακόμα και κουμπωμένο, έναντι πουκάμισου, φορώντας από κάτω ένα πολύ λεπτό τοπ.

Φυσικά, όσο πιο κλασικό είναι το στιλ, τόσο δεν πρέπει να παραλειφθεί ένα διακριτικό κρεμαστό στο λαιμό και ένα ίσως πιο έντονο βραχιόλι ή ρολόι ή ακόμα και ένας συνδυασμός κοσμημάτων στο χέρι.

blazer 1 

Ένα σακάκι με χρώμα, πχ. κόκκινο, μπορεί να συνοδεύσει μια κλασική μαύρη φούστα με ένα ασπρόμαυρο καρό πουκάμισο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πιο κλασικές κυρίες, επιλέγουν ένα μαύρο σακάκι γι αυτή την εμφάνιση. Ωστόσο, με την προσθήκη ενός πιο έντονου και φωτεινού χρώματος, το αποτέλεσμα αλλάζει σημαντικά.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μια σειρά μαργαριτάρια ή πέρλες με τα αντίστοιχα σκουλαρίκια και δαχτυλίδια μπορεί να δώσει έξτρα φως και στιλ. Προσοχή μόνο να μη φτάσουμε σε σημείο υπερβολής. Η εμφάνιση είναι κλασική, οπότε τα πάρα πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια που βλέπουμε σε πιο ροκ και νενανικές εμφανίσεις είναι περιττά.

blazer 2

Να και το ασπρόμαυρο σακάκι συνδυασμένο με ένα στενό μαύρο φόρεμα. Απόλυτα ασφαλής επιλογή αν και αρκετά συνηθισμένη, αν εξαιρέσουμε το μήκος του σακακιού. Και σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να μην παραλείψουμε το κρεμαστό στο λαιμό, προσθέτοντας περισσότερο στιλ και κάνοντας το αποτέλεσμα περισσότερο "δικό μας". Εκτός όμως του κοσμήματος, μπορεί να προστεθεί και μια ταιριαστή ζώνη, αρκεί να μην είναι πολύ έντονος ο συνδυασμός κρεμαστού - ζώνης. Δυο διακριτικά κομμάτια μπορούν να φορεθούν μαζί, ενώ αν πρόκειται για πιο έντονες επιλογές, καλύτερα να προτιμηθεί ένα από τα δυο αξεσουάρ.

blazer 3

Να και πάλι το ασπρόμαυρο σακάκι, σε διαφορετική εκδοχή, μια που στην περίπτωση αυτή κυριαρχεί το λευκό έναντι του μαύρου στο μοτίβο. Βέβαια επειδή για πολλές κλασικές γυναίκες το λευκό παντελόνι μπορεί να συγκαταλέγεται στα απαγορευμένα ρούχα, το ίδιο σύνολο θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό και με μαύρο παντελόνι, αρκεί στο πάνω μέρος να υπερισχύει το λευκό χρώμα.

blazer 4

Άλλη μια ενδιαφέρουσα στιλιστική επιλογή είναι ο συνδυασμός παλ αποχρώσεων στη φούστα και τη μπλούζα ή το πουκάμισο με ένα σακάκι πιο σκούρας απόχρωσης. Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον τα ρούχα δε "φωνάζουν", μια μπουτονιέρα και ένα πιο έντονο κολιέ μπορούν να δώσουν περισσότερο στιλ αναβαθμίζοντας σημαντικά το σύνολο.

Επιπλέον, όταν επιλέγεται ένα σακάκι τόσο κλασικό και παράλληλα αρκετά ιδιαίτερο, όπως το παρακάτω, μπορεί η κλασική εκδοχή να σπάσει κάπως με περισσότερα αξεσουάρ στα χέρια (βραχιόλια και δαχτυλίδια), αρκεί να μην έχουν πολύ όγκο το καθένα από μόνο του.

blazer 5

Και για να μη μείνουμε στα ρούχα και τα αξεσουάρ, για κάθε μια από τις παραπάνω προτάσεις, μπορούν να επιλεγούν οι σωστές γόβες (ασφαλές χρώμα και μέσο τακούνι) για ένα απόλυτα διαχρονικό και κομψό αποτέλεσμα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα καλοχτενισμένα μαλλιά, όπως επίσης και ένα ελαφρύ μακιγιάζ που θα αναδείξει καλύτερα ένα χαμογελαστό πρόσωπο!

(Συνεχίζεται...)

Φωτογραφίες: pinterest

 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
06.02.2013
Εσείς μας δίνετε ιδέες και εμείς τις υλοποιούμε..

Η φίλη μας που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της σχετικά με το kick boxing, μας έστειλε και το ακόλουθο μήνυμα ... 

Περισσότερα...
20.09.2012

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Gorgeous and Greek as well! 

H 23χρονη Θωμαή Απέργη με το πρώτο της single "Μια Βραδιά" μας εντυπωσιάζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε στο ρυθμό του. 

Περισσότερα...
14.10.2012

Μια εικόνα...χίλιες σταγόνες

Μια εικόνα...χίλιες σταγόνες

Ένα από τα ωραιότερα μέρη στα οποία έχω βρεθεί ποτέ είναι ο καταρράκτης του Ρήνου κοντά στην πόλη Schaffhausen στη Βόρεια Ελβετία.

Περισσότερα...
03.02.2017

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Αυτά τα ζωάκια μας έγιναν ανάρπαστα στο πάρτι του Φίλιππου! Είναι από τις κλασικές συνταγές της οικογένειας που τελευταία άρχισαν λίγο να αλλάζουν για να προσαρμοστούν σε πιο πολλά γούστα, κυρίως παιδικά.

Κι έτσι από εκεί που ήταν τα παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που έκανε η μαμά μου πάντα ως μικρές πλεξουδίτσες, περνώντας από πολλές δοκμασίες με κουπάτ, έγιναν αστεράκια, φεγγαράκια, δεντράκια και άλλα πολλά, και κατέληξαν να γίνουν ζωάκια σε δυο νέες εκδοχές, βανίλια και κακάο.

Περισσότερα...
10.01.2014

Μια υπέροχη αλμυρή πίτα με κοτόπουλο και πράσο

Μια υπέροχη αλμυρή πίτα με κοτόπουλο και πράσο

Από τη μια maresei-μαμά στην άλλη πέρασε αυτή η συνταγή, εξελίχτηκε και νάτη! Σήμερα περνάει στο μαγειρικό τεφτέρι όλων μας και μένει να μπούμε στην κουζίνα να φτιάξουμε μια υπέροχη πίτα με κοτόπουλο και πράσο!

Περισσότερα...
11.02.2013
H playlist της Δευτέρας

Καλημέρα όλη μέρα! Είναι Δευτέρα αλλά ας μην πτοηθούμε! Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά και μουσικά! Εξάλλου η μουσική δεν είναι ποτέ αρκετή!

Περισσότερα...
29.01.2016

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Τώρα που εγώ δεν πάω (σχεδόν) πουθενά
τώρα που δεν μπορώ (όπως θα 'θελα) να ντυθώ

περιμένοντας τον πελαργό,
τώρα όλο συναντώ
ωραίες εμφανίσεις
σε τυχαίες πλοηγήσεις...

Περισσότερα...
27.11.2012
Γλυκό του κουταλιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό κουταλιού μαζί με τον απογευματινό ελληνικό καφέ;

10.01.2013

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Aς ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας με τη μουσική συνεύρεση της Ειρήνης Δούκα με τον Greggy K στο remix του τραγουδιού "Mind Games" των Her Majesty's Sound.

Περισσότερα...
13.10.2014

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Downhill στο Χ.Κ. Βασιλίτσας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Downhill στο Χ.Κ. Βασιλίτσας

Η Ελληνική Οµοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία µε τον Π.Α.Ο. "ΦΟΙΝΙΚΑΣ", το Εθνικό Χιονοδροµικό Κέντρο Βασιλίτσας και τον Ε.Π.Ο. Γρεβενών, διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας 2014, στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

Περισσότερα...
19.02.2013

H Δύναμη του Συν (+)

H Δύναμη του Συν (+)

Ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα του φετινού TEDxThessaloniki και όπως σας είχαμε υποσχεθεί φροντίζουμε για την ενημέρωσή σας. Το φετινό θέμα μας αρέσει πολύ και μας εκφράζει ακόμη περισσότερο..

Περισσότερα...
09.11.2014

7 ενδυματολογικές προτάσεις για τις 7 ημέρες της επόμενης εβδομάδας

7 ενδυματολογικές προτάσεις για τις 7 ημέρες της επόμενης εβδομάδας

Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μια πλεκτή ζακέτα με κρόσσια. Οι ζακέτες γενικά μου αρέσουν πολύ και τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μου. Ζακέτες σε διάφορα χρώματα, μήκη και στιλ έχουν διεισδύσει στη ντουλάπα μου και δε λένε να βγουν. Κατ' επέκταση έχουν κάπως αυξηθεί και τα T-shirts που αποτελούν το πρώτο επίπεδο στις ενδυματολογικές επιλογές μου, από πάνω μπαίνει η ζακέτα, κάπου πιο πάνω υπάρχει η σχεδόν μόνιμη κάλυψη του λαιμού είτε πρόκειται για φουλάρι είτε για κασκόλ είτε για κάποιον πλεκτό γιακά...

Περισσότερα...
20.11.2012

Savoir Adore - Dreamers

Savoir Adore - Dreamers

Το αγαπήσαμε με το πρώτο άκουσμα! Σύγχρονο μα ατμοσφαιρικό και με πρωτότυπο βίντεο.

Περισσότερα...
22.06.2013

Πάνω απ' τα σύννεφα...

Πάνω απ' τα σύννεφα...

και πάνω απ' το Μόναχο.

Περισσότερα...
18.02.2015

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Οι Απόκριες έφτασαν και μαζί τους πλησιάζει το πολυπόθητο τριήμερο. Πάρτι, εκδηλώσεις, παρέλαση, ξέφρενος χορός, οικογενειακές στιγμές... όλα θα χωρέσουν μέσα στο προσεχές τριήμερο.

Σας έχουμε μερικές προτάσεις για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά ή για εμπνευσμένες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους οπαδούς του Καρναβαλιού. Δείτε ιδέες και αναλάβετε δράση ακόμα και για κατασκευές της τελευταίας στιγμής!

Περισσότερα...
08.05.2016

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά

Είμαι κόρη! Μοναχοκόρη! Μοναχοπαίδι! Αυτόματα ο τελευταίος χαρακτηρισμός προκαλεί σε όλους τη σκέψη «Κρίμα στη μάνα που σε κουβάλησε και έμεινε μόνη της γιατί σίγουρα εσύ έκανες κόμμα με τον πατέρα σου!».

Περισσότερα...
13.12.2012

Christmastreestas II

Christmastreestas II

Aφού σας δείξαμε πως περνάμε στις Christmastreestas Days.. ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε άλλο ένα από τα δέντρα μας, έτσι για να μη νομίζετε ότι μόνο τσιμπoλογάμε όταν βρισκόμαστε..

Περισσότερα...
14.10.2012

La Valse D’Amelie

La Valse D’Amelie

Πώς γίνεται μια μελωδία να γεννά τόσα συναισθήματα ταυτόχρονα: Νοσταλγία, τρυφερότητα, λύπη και χαρά μαζι...

Περισσότερα...
28.12.2012

Τι νούμερο παπούτσι λέτε να φοράει η... αρκούδα;

Τι νούμερο παπούτσι λέτε να φοράει η... αρκούδα;

Μια βόλτα στη φύση μπορεί να κρύβει δεκάδες εκπλήξεις!

Περισσότερα...
05.04.2013

Food Styling

Food Styling

Να ένας ωραίος τρόπος να σερβίρετε τις λιχουδιές όταν έχετε κόσμο. Τα ξύλινα πιάτα ή πλατό ή δίσκοι κοπής ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα, μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν εναλλακτικές πιατέλες σερβιρίσματος όχι μόνο σε μπυραρίες και wine bars αλλά και στο σπίτι.

Περισσότερα...
13.10.2016

Ορεινών περιπλανήσεων συνέχεια: Μεγάλα Λιβάδια Πάικου

Ορεινών περιπλανήσεων συνέχεια: Μεγάλα Λιβάδια Πάικου

Αυτό το τηλεφώνημα από τους φίλους και κουμπάρους μας στα μέσα του καλοκαιριού δεν ήταν σαν τα προηγούμενα, του στιλ τι κάνετε κ.λπ. Θες από ένστικτο, όπως θες πες το, σαν πολύ χαρούμενα χτυπούσε το τηλέφωνο. Για να δούμε... "Καλά δε ζεσταθήκατε ακόμη στη θάλασσα; Πιάστε και λίγο βουνό!"

Πράγματι η σχεδόν αφόρητη ζέστη έκανε την ιδέα να ανεβούμε στο βουνό πολύ δελεαστική. Κι έτσι η πρόσκληση να τους επισκεφθούμε στα ορεινά έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Περισσότερα...
08.12.2012

Matisse - Lucky Day

Matisse - Lucky Day

Ένα από τα αγαπημένα νέα τραγούδια των Matisse, το οποίο περιλαμβάνεται και στο τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο "Paper Door" (2012). 

Aς το ακούσουμε κι ας ακολουθήσουμε την προτροπή τους..

Περισσότερα...
03.01.2013

Περί Δημιουργικότητας

Περί Δημιουργικότητας

Πάντα θαυμάζουμε τους ανθρώπους που είναι δημιουργικοί, καινοτόμοι, παραγωγικοί, τους ανθρώπους που έχουν όνειρα, που βάζουν στόχους και τους κυνηγούν.  

Περισσότερα...