Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Στιλιστικές προτάσεις - Κλασικές επιλογές (Μέρος Ι)

Αφορμή γι αυτό το post στάθηκε μια πρόσφατη συζήτηση με μια φίλη μας, υπέρμαχο του κλασικού στιλ και των ασφαλών εμφανίσεων. Δεν της αρέσει να τολμάει πολλά, θέλοντας πάνω από όλα να νιώθει άνετα μέσα στα ρούχα της, να τα φοράει και να μην τη φοράνε, αγαπάει τα κοσμήματα και τα παντός τύπου αξεσουάρ και προσπαθεί πάντα οι εμφανίσεις της να συνάδουν με το σωματότυπο (σχετικά μικρόσωμη) και με την ηλικία της (50+).

Ωστόσο, δηλώνει ότι ενώ οι ντουλάπες της είναι ασφυκτικά γεμάτες, πολλές φορές νιώθει ότι "εγκλωβίζεται" συνέχεια στα ίδια κομμάτια και συχνά αναζητά νέους τρόπους να συνδυάσει τα διαθέσιμα ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ.

Με σκοπό να βοηθήσουμε τις δικές της αναζητήσεις, εντοπίσαμε μερικές εμφανίσεις που μας άρεσαν και που εναρμονίζονται - θεωρούμε - ιδανικά με το κλασικό της στιλ, προσθέτοντας συχνά και μερικές πιο νεανικές και χρωματιστές πινελιές. Ελπίζουμε φυσικά, οι προτάσεις μας να ταιριάζουν και σε άλλες επισκέπτριες - φίλες του κλασικού στιλ.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με μια σταθερή επιλογή που μπορεί να συνοδεύσει έξοχα φορέματα, φούστες - πουκάμισα, φούστες - μπλούζες, παντελόνια - τοπ και δεν είναι άλλη από το σακάκι. Σακάκια σε διάφορα χρώματα και όχι μόνο μαύρο - καφέ - γκρι ή στην καλύτερη περίπτωση ασπρόμαυρο (Ακούς μαμά; Αυτό το σχόλιο αφορά και στην αγαπημένη μου μαμά), μπορούν να αναδείξουν εξαιρετικά ακόμα και το πιο απλό φόρεμα. 

Πιο ιδιαίτερο μπορεί να θεωρηθεί ένα σακάκι με μανίκι 3/4 και διαφορετικά κουμπιά (όχι τόσο κλασικά), που να δένει χρωματικά με τη φούστα ή το παντελόνι και να δίνει την εντύπωση ταγιέρ ή κοστουμιού. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φορεθεί ακόμα και κουμπωμένο, έναντι πουκάμισου, φορώντας από κάτω ένα πολύ λεπτό τοπ.

Φυσικά, όσο πιο κλασικό είναι το στιλ, τόσο δεν πρέπει να παραλειφθεί ένα διακριτικό κρεμαστό στο λαιμό και ένα ίσως πιο έντονο βραχιόλι ή ρολόι ή ακόμα και ένας συνδυασμός κοσμημάτων στο χέρι.

blazer 1 

Ένα σακάκι με χρώμα, πχ. κόκκινο, μπορεί να συνοδεύσει μια κλασική μαύρη φούστα με ένα ασπρόμαυρο καρό πουκάμισο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πιο κλασικές κυρίες, επιλέγουν ένα μαύρο σακάκι γι αυτή την εμφάνιση. Ωστόσο, με την προσθήκη ενός πιο έντονου και φωτεινού χρώματος, το αποτέλεσμα αλλάζει σημαντικά.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μια σειρά μαργαριτάρια ή πέρλες με τα αντίστοιχα σκουλαρίκια και δαχτυλίδια μπορεί να δώσει έξτρα φως και στιλ. Προσοχή μόνο να μη φτάσουμε σε σημείο υπερβολής. Η εμφάνιση είναι κλασική, οπότε τα πάρα πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια που βλέπουμε σε πιο ροκ και νενανικές εμφανίσεις είναι περιττά.

blazer 2

Να και το ασπρόμαυρο σακάκι συνδυασμένο με ένα στενό μαύρο φόρεμα. Απόλυτα ασφαλής επιλογή αν και αρκετά συνηθισμένη, αν εξαιρέσουμε το μήκος του σακακιού. Και σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να μην παραλείψουμε το κρεμαστό στο λαιμό, προσθέτοντας περισσότερο στιλ και κάνοντας το αποτέλεσμα περισσότερο "δικό μας". Εκτός όμως του κοσμήματος, μπορεί να προστεθεί και μια ταιριαστή ζώνη, αρκεί να μην είναι πολύ έντονος ο συνδυασμός κρεμαστού - ζώνης. Δυο διακριτικά κομμάτια μπορούν να φορεθούν μαζί, ενώ αν πρόκειται για πιο έντονες επιλογές, καλύτερα να προτιμηθεί ένα από τα δυο αξεσουάρ.

blazer 3

Να και πάλι το ασπρόμαυρο σακάκι, σε διαφορετική εκδοχή, μια που στην περίπτωση αυτή κυριαρχεί το λευκό έναντι του μαύρου στο μοτίβο. Βέβαια επειδή για πολλές κλασικές γυναίκες το λευκό παντελόνι μπορεί να συγκαταλέγεται στα απαγορευμένα ρούχα, το ίδιο σύνολο θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό και με μαύρο παντελόνι, αρκεί στο πάνω μέρος να υπερισχύει το λευκό χρώμα.

blazer 4

Άλλη μια ενδιαφέρουσα στιλιστική επιλογή είναι ο συνδυασμός παλ αποχρώσεων στη φούστα και τη μπλούζα ή το πουκάμισο με ένα σακάκι πιο σκούρας απόχρωσης. Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον τα ρούχα δε "φωνάζουν", μια μπουτονιέρα και ένα πιο έντονο κολιέ μπορούν να δώσουν περισσότερο στιλ αναβαθμίζοντας σημαντικά το σύνολο.

Επιπλέον, όταν επιλέγεται ένα σακάκι τόσο κλασικό και παράλληλα αρκετά ιδιαίτερο, όπως το παρακάτω, μπορεί η κλασική εκδοχή να σπάσει κάπως με περισσότερα αξεσουάρ στα χέρια (βραχιόλια και δαχτυλίδια), αρκεί να μην έχουν πολύ όγκο το καθένα από μόνο του.

blazer 5

Και για να μη μείνουμε στα ρούχα και τα αξεσουάρ, για κάθε μια από τις παραπάνω προτάσεις, μπορούν να επιλεγούν οι σωστές γόβες (ασφαλές χρώμα και μέσο τακούνι) για ένα απόλυτα διαχρονικό και κομψό αποτέλεσμα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα καλοχτενισμένα μαλλιά, όπως επίσης και ένα ελαφρύ μακιγιάζ που θα αναδείξει καλύτερα ένα χαμογελαστό πρόσωπο!

(Συνεχίζεται...)

Φωτογραφίες: pinterest

 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
10.05.2013

Το βιβλίο των ευχών

Το βιβλίο των ευχών

Οι ευχές είναι αναπόσταστο κομμάτι της ύπαρξής και της καθημερινότητάς μας... Είναι σημαντικό να προσδιορίζουμε τις ευχές μας και να παίρνουμε το σωστό δρόμο προς την επίτευξη τους. Θυμηθείτε και το Δωμάτιο των Ευχών στο TedxThessaloniki.

Περισσότερα...
15.01.2016

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Τι βραχιόλια είναι αυτά; Από τι υλικά φτιαγμένα;

Άλλη μια δραστηριότητα για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Η ώρα περνάει ευχάριστα, τα παιδιά μαθαίνουν να αξιοποιούν και τα πιο απλά και "άχρηστα" υλικά, η φαντασία τους καλλιεργείται και όλοι μαζί χαιρόμαστε!

Περισσότερα...
11.12.2016

Νέος διαγωνισμός για μια χειροποίητη φάτνη (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Νέος διαγωνισμός για μια χειροποίητη φάτνη (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Από παιδάκι είχα να βάλω φάτνη κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι. Και μιλάμε για μια φάτνη που μπορεί να ήταν φτιαγμένη και από χαρτόνι. Από τότε δε μου πολυάρεσαν οι φάτνες. Προτιμούσα να έχω δώρα κάτω από το δέντρο αληθινά... ή καμιά φορά και ψεύτικα. Οι φάτνες μου φαινόταν πολύ υπερβολικές, πολύ φορτωμένες, πολύ αδιάφορες, πολύ "γιαγιαδίστικες".

Μέχρι που είδα αυτή τη φάτνη της Artmania. Διαφορετική και minimal, μου άρεσε πολύ! Άρεσε και στην κολώνα του σπιτιού μας ;)

Περισσότερα...
26.11.2012
Μαύρο - Γκρι - Κόκκινο Βαθύ

Πολλά like στην τριχρωμία μαύρο - γκρι - βαθύ κόκκινο! Νομίζω πως θα είναι η αυριανή μου επιλογή για το γραφείο...

Περισσότερα...
30.11.2012

2012 World Press Photos

2012 World Press Photos

Μπαίνοντας το καλοκαίρι στον κεντρικό σταθμό της Στουργκάρδης στη Γερμανία, με μεγάλη έκπληξη αντικρίσαμε μια έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο το 2011.

Περισσότερα...
31.01.2014
Πολύχρωμο πρωινό για όλους

Αυτό το σαββατοκύριακο αφιερώστε χρόνο σε εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας! Στρώστε τραπέζι διαρκείας και απολαύστε ένα νόστιμο και πολύχρωμο πρωινό!

Περισσότερα...
03.05.2013

Food styling με τα βαμμένα κόκκινα αυγά

Food styling με τα βαμμένα κόκκινα αυγά

Κάθε χρόνο βάφουμε αυγά.. βάψαμε και φέτος, κάθε χρόνο τσουγκρίζουμε και τρώμε αυγά μετά την Ανάσταση, τρώμε και στο πασχαλινό τραπέζι, θα φάμε και φέτος... και μετά κανείς δεν τιμάει τα υπόλοιπα βαμμένα αυγά.. Μένουν στη γυάλα, πάνω στο τραπέζι, περνάνε οι μέρες, μπαίνουν στο ψυγείο και μένουν εκεί... τρώμε από κανένα αλλά τα τελευταία συνήθως καταλήγουν στον κάδο απορριμάτων..

Περισσότερα...
28.02.2016

Φασκόμηλο: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Φασκόμηλο: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Σπίτι μου σπιτάκι μου... Σαν το σπίτι μου πουθενά... Εκφράσεις χιλιοειπωμένες που δηλώνουν το δέσιμό μας με το σπίτι μας, τον προσωπικό μας χώρο. Και προφανώς όχι άδικα!

Συνήθως το σπίτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με στιγμές χαλάρωσης και θαλπωρής, αποτελεί την εστία μας, έναν χώρο γαλήνης και αρμονίας. Ωστόσο πολλές φορές επηρεαζόμαστε από τα προβλήματα, τα νεύρα και την πίεση στη δουλειά και μεταφέρουμε αυτή την αρνητική ενέργεια στον προσωπικό μας χώρο. Άλλες πάλι φορές είναι οι ίδιες οι εντάσεις στο σπίτι που κάνουν την ενέργεια του κάπως πιο βαριά. Πώς θα μπορούσαμε όμως να καθαρίσουμε όλη αυτή τη συσσωρευμένη ενέργεια; Η φύση έχει φροντίσει να μας εφοδιάσει με ένα θεραπευτικό βότανο που πολλές παραδόσεις χρησιμοποιούν ώστε να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια που ρέει στον χώρο μας.

Περισσότερα...
29.12.2014

Προτάσεις για δώρα: Γιορτινά καλάθια

Προτάσεις για δώρα: Γιορτινά καλάθια

Μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο στις μέρες των γιορτών και όχι μόνο είναι τα καλάθια με διάφορα τοπικά προϊόντα, βότανα, μέλι και άλλα είδη. Φέτος είχα την τύχη να παραλάβω δύο τέτοια καλάθια και πολύ το χάρηκα!

Περισσότερα...
04.06.2013
Ζούμε σε μια πόλη με λάθη

Όλοι ζούμε σε μια πόλη με λάθη.. όποια κι αν είναι αυτή η πόλη, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται κάποια κακώς κείμενα υπάρχουν. Κι αν αυτή η πόλη βρίσκεται στην Ελλάδα, τότε μάλλον τα κακώς κείμενα είναι πολλά, όπως πολλά είναι κι αυτά που δε μας αρέσουν. Τα λάθη ή έστω αυτά που κάποιοι θεωρούμε λάθη μας πληγώνουν και θα θέλαμε να τα αλλάξουμε. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα λάθη οφείλονται κυρίως στην αμέλεια ή την αδιαφορία των πολιτών, στην έλλειψη ενδιαφέροντος για το κοινό καλό, για το καλό του συμπολίτη μας, για το περιβάλλον, για όσους έχουν ανάγκη, για όσα θεωρούμε δεδομένα και τα περιφρονούμε.

Περισσότερα...
20.09.2012

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Θωμαή Απέργη - Μια Βραδιά

Gorgeous and Greek as well! 

H 23χρονη Θωμαή Απέργη με το πρώτο της single "Μια Βραδιά" μας εντυπωσιάζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε στο ρυθμό του. 

Περισσότερα...
10.10.2014

Κοτοβραχάκια σπιτικά, ζουμερά και αφράτα

Κοτοβραχάκια σπιτικά, ζουμερά και αφράτα

Σήμερα έχουμε πρόταση για ολόκληρο το γεύμα σας! Σαλάτα για ορεκτικό, πατατούλες φούρνου σαν τηγανιτές και ζουμερές κοτομπουκιές παναρισμένες και μαγειρεμένες στο φούρνο. Δεν ξέρω αν πρόκειται για φαγητό σαββατοκύριακου αλλά είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να φάμε καλά στο σπίτι, ικανοποιώντας την ανάγκη μας για το λατρεμένο fast food, χωρίς να παίρνουμε τις αμέτρητες θερμίδες και τα λιπαρά του (αν και αυτά χρειάζονται κάθε τόσο).

Περισσότερα...
06.06.2013
Μια όμορφη έκπληξη

Μια βόλτα στη φύση αυτή την εποχή μπορεί να κρύβει μια σειρά από πανέμορφες εκπλήξεις! Πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις, λουλούδια ανθισμένα, λιβάδια ολόκληρα... να μη σταματάς να τα κοιτάς... να μη χορταίνεις να τα περπατάς...

Περισσότερα...
30.01.2017

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

Νέος διαγωνισμός για έναν χειροποίητο κουμπαρά (by Artmania) (ΕΛΗΞΕ)

H Artmania ξαναχτυπά το 2017 με νέα κατασκευή και χαρίζει δώρο σε ένα τυχερό κορίτσι! Αυτή τη φορά εμπνεύστηκε έναν κουμπαρά, ένα πραγματικό piggy box, τη Ροζίτσα Γουρουνίτσα που μπορεί να κάνει παρέα σε όποιο κοριτσάκι θελήσει να την αποκτήσει.

Η Ροζίτσα Γουρουνίτσα είναι ξύλινη, χειροποίητη 100% και έγινε με πολλή αγάπη, πού αλλού; Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Artmania.

Περισσότερα...
14.06.2013

Πολύχρωμες Τραπεζαρίες

Πολύχρωμες Τραπεζαρίες

Είναι γεγονός ότι τα χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση! Ας μην τα περιορίσουμε λοιπόν μόνο στις εμφανίσεις μας και ας πάρουμε ιδέες για το πως μπορούμε να παίξουμε μαζί τους στο αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού, την τραπεζαρία..

Περισσότερα...
02.05.2014
Tomorrow..tomorrow..

... ξημερώνει άλλωστε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο...

Περισσότερα...
26.11.2012

Sea Wolf - Priscilla

Sea Wolf - Priscilla

Το κομμάτι που ξεχωρίσαμε από το νέο cd της μπάντας από την Καλιφόρνια, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2012 με τίτλο Old World Romance.

Περισσότερα...
06.01.2013
Διπλός ελληνικός και εφημερίδα

Αγαπημένη Κυριακάτικη συνήθεια: Ένας περιποιημένος διπλός ελληνικός και μια εφημερίδα.. 

Περισσότερα...
19.12.2015

Δώρα Χριστουγέννων

Δώρα Χριστουγέννων

Χριστούγεννα έρχονται για 23η φορά στη ζωή μου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναρωτιέμαι τι δώρα θα προσφέρω και τι δώρα θα μου πάρουν. Σίγουρα η λαχτάρα των δώρων δεν είναι ίδια χρόνο με το χρόνο. Συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα που έχουν αξία στη ζωή και τελικά ξεχνάς να στείλεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφω γράμμα, να ζητάω ό,τι παιχνίδι υπάρχει, να δίνω στους γονείς μου το γράμμα έχοντάς τους τυφλή εμπιστοσύνη ότι θα φτάσει στον προορισμό του και μετά απλά να περιμένω με αγωνία να δω αν ήμουν καλό παιδί και αν αξίζω τελικά τα δώρα που ζήτησα.

Περισσότερα...
18.08.2014

Τις έβλεπα στην αυλή και κάτι με έτρωγε...

Τις έβλεπα στην αυλή και κάτι με έτρωγε...

Καρέκλες παλιές, μεταλλικές, σκουριασμένες μα τόσο γερές... Δεν ήταν δυνατό να είναι όλα τόσο περιποιημένα και αυτές οι καρέκλες του σκηνοθέτη να μου χαλάνε την αισθητική. Μια απόφαση ήταν και ή θα πήγαιναν στα σκουπίδια ή για συντήρηση και επειδή μου φάνηκε κρίμα - είχαν και μεγάλη ιστορία, όπως επίσης και ηλικία-, επέλεξα το δεύτερο.

Περισσότερα...
02.04.2013

Cayetano - Fairy Tales

Cayetano - Fairy Tales

Μια και σήμερα τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους, ας κλείσουμε την ημέρα μας μουσικά με τα παραμύθια του Cayetano.

Περισσότερα...
23.03.2013

Gloria Jones - Tainted Love

Gloria Jones - Tainted Love

Παρ' ότι δεν μας αρέσουν οι "μολυσμένες αγάπες", το συγκέκριμένο κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα "κλασικά και αγαπημένα" και πάντα καταφέρνει μας παρασύρει στο ρυθμό του!

Περισσότερα...