Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τανγκό της Παλιάς Φρουράς

Το τανγκό της Παλιάς Φρουράς

Όταν στα παιδικά μου χρόνια πατέρας και αδερφός προσπαθούσαν να μου μάθουν σκάκι...

και όταν χρόνια αργότερα ο φίλος ο Β. κόλλησε με το χορό και ιδιαίτερα με το τανγκό και προσπαθούσε να μας μυήσει στα μυστικά του...

Δε φανταζόμουν ποτέ πως όσα δεν κατάφεραν αυτοί - αφού στο σκάκι παρέμεινα μια αρχάρια παίχτρια και τανγκό δε χόρεψα ποτέ μου - θα τα κατάφερνε ο συγγραφέας Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε με το μυθιστόρημα "Το τανγκό της Παλιάς Φρουράς". 

Ένα μυθιστόρημα άκρως γοητευτικό! Με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε κερδίζει από τις πρώτες σελίδες και δε σε αφήνει να ξεφύγεις. Σε συνεπαίρνει η πλοκή, ο έρωτας, η περιπέτεια και όλα αυτά ενώ νομίζεις πως ακούς τη μελωδία του "Τανγκό της Παλιάς Φρουράς". Θες τόσο να το χορέψεις, ώρες ώρες νιώθεις να κινείσαι στο ρυθμό του,  και παράλληλα προχωρώντας στις σελίδες του βιβλίου, νιώθεις έντονη την επιθυμία να μπεις στη λογική μιας παρτίδας σκάκι, να μάθεις να παίζεις με στρατηγική, να εντρυφήσεις στη μαγεία και του παιχνιδιού. Και όλα αυτά, ενώ δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς έστω και για λίγο τις ιστορίες των ηρώων, να διαβάσεις την εξέλιξη της αγάπης τους, το τι μέλλει γενέσθαι στις ζωές τους.

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρα για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Επιλέγω, όμως, να μην πω περισσότερα για να αφήσω σε όλους τους επόμενους αναγνώστες τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα εξαιρετικό βιβλίο. 

Αγαπημένοι μου βιβλιοφάγοι σας λέω με σιγουριά... Το βιβλίο αυτό αξίζει να καταχωρηθεί σε λίστα με τα επόμενα "Books to read".

Μ' αρέσει | 2012