Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο παλιός μπουφές σε κεντρική θέση

Ο παλιός μπουφές σε κεντρική θέση

Ένας παλιός μπουφές σαν αυτόν της φωτογραφίας υπάρχει σε πολλά σπίτια. Άλλοτε περιέχει κούπες, ποτήρια, τα καλά (μόνιμα κλεισμένα) σερβίτσια και άλλοτε χρησιμεύει ακόμα και για την αποθήκευση παπουτσιών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα κομμάτι που οι περισσότεροι έχουμε βαρεθεί αφού τον βλέπουμε σε ένα μέρος του πατρικού μας σπιτιού από τότε που ήμασταν παιδιά. Ήρθε η ώρα να τον "δούμε αλλιώς" και να στήσουμε τη διακόσμηση ενός δωματίου με επίκεντρο το συγκεκριμένο έπιπλο.

Η λύση είναι η εξής:

- Επιλέγουμε έναν συνδυασμό χρωμάτων που μας αρέσει και ταιριάζει με το χρώμα του επίπλου, πχ. αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

- Πάνω από τον μπουφέ, τοποθετούμε μεγάλα ράφια - μακριά όσο και το μήκος του επίπλου. Τα ράφια μπορούμε να τα βάψουμε σε μία από τις αποχρώσεις που επιλέξαμε. Είτε για εξοικονόμηση χρόνου είτε από άποψη μπορούμε να βάψουμε μόνο το μέρος του ραφιού που φαίνεται όταν στεκόμαστε μπροστά τους. 

- Τοποθετούμε βιβλία και αγαπημένα διακοσμητικά, ακόμα και παλιές συσκευές. Ένα παλιό ραδιόφωνο, ένα σίδερο, μία παλιά συσκευή τηλεφώνου, ιδανικά χρωματιστή, ταιριάζουν υπέροχα με το concept μας. Μια-δυο κορνίζες και παλιές αγαπημένες κούπες μπορούν να δώσουν έναν ακόμα πιο προσωπικό χαρακτήρα στη σύνθεση.

- Προσθέτουμε ένα λαμπατέρ, που θα μπορούσε να φωτίζει για χρόνια το χωλ στο σπίτι της γιαγιάς και ένα σκαμπό, που θα μπορούσε να βρίσκεται πλάι στο μικρό έπιπλο που φιλοξενεί το τηλέφωνο, επίσης στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Τόσο το καπέλο του λαμπατέρ, όσο και το μαξιλάρι του σκαμπό μπορούν να ντυθούν με υφάσματα ταιριαστά με τα χρώματα που έχουμε επιλέξει.

- Κάτω από τον μπουφέ μπορούν να τοποθετηθούν παλιές δερμάτινες βαλίτσες, από αυτές που όλες οι μαμάδες - γιαγιάδες έχουν και πλέον δε χρησιμοποιούν. 

Και όταν όλα αυτά γίνουν πράξη και η σύνθεση στον τοίχο μας είναι σχεδόν έτοιμη, κάνουμε μερικά βήματα πίσω, βλέπουμε το αποτέλεσμα, κάνουμε - αν χρειάζεται, που τις περισσότερες φορές χρειάζεται - τις απαραίτητες αλλαγές σε βιβλία και διακοσμητικά, προσπαθώντας να δώσουμε περισσότερο χαρακτήρα και στιλ στο σπίτι μας... και τότε είναι όλα έτοιμα! Έχουμε τον παλιό μπουφέ σε νέα θέση και νέα χρήση!

Φωτογραφία: Pinterest

Μ' αρέσει | 2012