Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Το γραφείο κάτω από τη σκάλα

Σπίτια σε επίπεδα.. Σπίτια διώροφα.. Εσωτερική σκάλα.. Γοητευτικά χαρακτηριστικά για κάθε σπίτι. Κρεβατοκάμαρες πάνω, σαλόνι - κουζίνα κάτω, εσωτερική σκάλα και ο τοίχος πλάι της γεμάτος οικογενειακές φωτογραφίες.., ό,τι και να σκεφτώ μ' αρέσει. Τώρα για το αν είναι βολικά ή όχι αυτά τα σπίτια, τι να πω; Όσοι τα έχουν συχνά διαμαρτύρονται ότι αυτό το πάνω-κάτω όλη μέρα, συχνά τους κουράζει. Προσωπικά μ' αρέσουν τα διώροφα σπίτια αλλά φαντάζομαι ότι όσο τα χρόνια περνούν και τα πόδια μπορεί να βαραίνουν, ίσως να μην είναι τόσο ευχάριστο το "ανέβα - κατέβα".

Εφόσον τα έχουμε όμως, καλό είναι να τα χαιρόμαστε και να εκμεταλλευόμαστε κάθε γωνιά τους. Για πολλούς, για παράδειγμα, ο χώρος της σκάλας είναι κάπως χαμένος. Ωστόσο, με σωστό σχεδιασμό μπορεί να αξιοποιηθεί. Κάποιες λύσεις γι αυτόν τον σκοπό έχουμε δει, όταν σας προτείναμε να αυξήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού, αξιοποιώντας την περιοχή της σκάλας.

Σήμερα θα δούμε μερικές ακόμα ιδέες για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον χώρο κάτω από τη σκάλα για να φτιάξουμε ένα μικρό ή μεγάλο γραφείο στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς όταν μιλάμε για καθημερινά συνηθισμένα σπίτια, ο χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός. Επομένως, όσο πιο εφευρετικοί φανούμε, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να χωρέσουμε στα διαθέσιμα τετραγωνικά.

- Μια επιλογή λοιπόν είναι να στήσουμε το γραφείο μας στον ανοιχτό χώρο κάτω από τη σκάλα. Ένα γραφείο, μια συρταριέρα και μια - δυο καρέκλες, ανάλαγα με τις απαιτήσεις μας, μπορούν να συνθέσουν ένα πρακτικό γραφείο στο σπίτι, εξυπηρετώντας τις καθημερινές μας ανάγκες για χαλάρωση, σερφάρισμα ή ακόμα και δουλειά από το σπίτι.

home office under the stairs 1

Φωτογραφία: Pinterest

- Εναλλακτικά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και ράφια πάνω από το γραφείο. Μάλιστα αν θέλουμε, για ακόμα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να επενδύσουμε τον τοίχο με ξύλο. Ειδικά όταν και η σκάλα είναι ξύλινη και ανοιχτόχρωμη, τότε το αποτέλεσμα είναι μια ενιαία εικόνα πολύ φωτεινή.

home office under the stairs 2

Φωτογραφία: Pinterest

- Αν ο χώρος μας είναι ενιαίος με το σαλόνι, τότε μπορούμε να δώσουμε μια πιο σύγχρονη και επίσημη εικόνα στο γραφείο. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να εστιάσουμε σε μια πιο ιδιαίτερη καρέκλα.

home office under the stairs 3 a

Φωτογραφία: Pinterest

- Αν έχουμε και περισσότερα τετραγωνικά στη διάθεσή μας και ο χώρος μας είναι ενιαίος με το σαλόνι, μπορούμε ακόμα και να διαμορφώσουμε έναν οργανωμένο χώρο εργασίας αν δουλεύουμε από το σπίτι. Μια πιο "γεμάτη" επιφάνεια και μια κατάλληλη καρέκλα στα χρώματα των υπόλοιπων επίπλων, μερικές κορνίζες, μια μικρή ή μεγάλη ραφιέρα στον τοίχο, μπορούν να συνθέσουν έναν πλήρες χώρο εργασίας χωρίς να φαίνονται παράταιρα σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι.

home office under the stairs 3

 Φωτογραφία: Pinterest

- Αν ο χώρος είναι πολύ μικρός, τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα πολύ μικρό γραφείο και μια καρέκλα, περισσότερο ως κονσόλα, παρά σαν πάγκο εργασίας. Επιπλέον, βάζοντας φωτογραφίες, post cards, αγαπημένα μηνύματα και ρητά στον τοίχο, προσθέτουμε χρώμα και το προσωπικό μας στιλ, διαμορφώντας μια πολύ όμορφη γωνιά. Σε αυτήν την περίπτωση και για να μην αφήνουμε συνέχεια σημάδια στον τοίχο, μπορούμε να τον επενδύσουμε με ένα στρώμα φελλό, όμοιο με αυτόν που περιέχουν οι συνηθισμένοι πίνακες ανακοινώσεων. Επίσης και σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι την προσοχή να τραβάει η καρέκλα, οπότε η επιλογή μιας καρέκλας σε έντονο χρώμα μπορεί να αναδείξει περισσότερο τη γωνιά μας.

home office under the stairs 4

Φωτογραφία: Pinterest

home office under the stairs 4 a

Φωτογραφία: Pinterest

- Ένας ακόμα τρόπος για να δώσουμε πιο ιδιαίτερο και νεανικό στιλ στον χώρο αυτό, είναι να κολλήσουμε μια ταπετσαρία στον τοίχο και να επιλέξουμε έπιπλα (γραφείο, καρέκλα) και διακοσμητικά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Σε αυτήν την περίπτωση όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η σύνθεση τόσο πιο φωτεινό και ανάλαφρο θα είναι το αποτέλεσμα.

 home office under the stairs 5

Φωτογραφία: Pinterest

- Σε περίπτωση που το σπίτι μας είναι πιο κλασικό ή θυμίζει περισσότερο εξοχική κατοικία, μπορούμε να επιλέξουμε ένα πιο κλασικό χρώμα ξύλου και να κινηθούμε σε πιο "μαμαδίστικες" επιλογές.

home office under the stairs 6

Φωτογραφία: Pinterest

home office under the stairs 7

Φωτογραφία: Pinterest

- Τέλος, αν κάτω από τη σκάλα σχηματίζεται ένα μικρό δωμάτιο, που δε χρειάζεται να κάνουμε αποθήκη, κι αν δεν πάσχουμε από κλειστοφοβία, μπορούμε να έχουμε ένα γραφείο, που όποτε θέλουμε οι πόρτες του κλείνουν. Έτσι δε μας ενδιαφέρει αν είναι ή όχι τακτοποιημένο κάθε φορά που κάποιος μας επισκέπτεται, ενώ παράλληλα είναι πιο εύκολο να εξασφαλίζουμε την ησυχία μας όταν έχουμε δουλειά αλλά δεν είμαστε μόνοι στο σπίτι.

home office under the stairs 8

Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
24.05.2013

Odette - little rabbit

Odette - little rabbit

Ας κλείσουμε την ημέρα μας μελωδικά.. με ένα νέο κομμάτι από την Άντα Λιβιτσάνου που μας εξέπληξε ευχάριστα ως "Odette"!

Περισσότερα...
30.10.2016

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυτή τη φορά όχι με την κλασική συνταγή της γιαγιάς, που λέει "Τι να βάζει άραγε η γιαγιά, ας βάλω κι εγώ" αλλά με την επίσημη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Περισσότερα...
21.06.2016

Lemon pie αγάπη μου (Δύο πανεύκολες συνταγές)

Lemon pie αγάπη μου (Δύο πανεύκολες συνταγές)

Είχα ζουμερά και μυρωδάτα λεμόνια στο ψυγείο. Τα λεμόνια του γείτονα! Και γινόταν ολοένα και περισσότερα. Και μύριζε όλο το ψυγείο τόσο όμορφα!

Κάτι έπρεπε να φτιάξω, κάτι λεμονάτο και ευωδιαστό. Κι έτσι άρχισα να ψάχνω συνταγές για λεμονόπιτες. Lemon pies!

Περισσότερα...
23.11.2012

Βelle & Sebastian - I want the world to stop

Βelle & Sebastian - I want the world to stop

Κι επειδή είναι Παρασκευή απόγευμα και θέλουμε να παγώσει ο χρόνος και να σταματήσει να γυρίζει ο κόσμος... ας απολαύσουμε τους Βelle & Sebastian.

22.02.2015
Πατρινό Καρναβάλι 2015

Tι κάνει ένας μωβ ελέφαντας στη μέση του δρόμου;

Μα τι άλλο; Συμμετέχει στη νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών της Πάτρας συνοδεύοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Περισσότερα...
19.01.2013

Ο Βασιλιάς (2002)

Ο Βασιλιάς (2002)

Μιλώντας αρκετά περί κινηματογράφου τον τελευταίο καιρό, ας αναφερθούμε και σε μια παλαιότερη ελληνική ταινία του Νίκου Γραμματικού.

Περισσότερα...
26.12.2012

Caro Emerald - A Night Like This

Caro Emerald - A Night Like This

Ας κλείσουμε την ημέρα μας με την Caro Emerald να μας τραγουδά "A night like this"..

Περισσότερα...
23.01.2013
Something good in every day

Πράγματι! Καλημέρα και όπως έχουμε ξαναπεί..

Περισσότερα...
21.03.2013

Τα σουφλέ σοκολάτας εξελίσσονται και αποκτούν άλλη υπόσταση...

Τα σουφλέ σοκολάτας εξελίσσονται και αποκτούν άλλη υπόσταση...

Είναι πλέον το αγαπημένο μου γλυκό.

Με μια προσπάθεια, έναν κόπο, και μάλιστα μικρό, φτιάχνουμε δύο υπέροχα γλυκά! Τόσο υπέροχα! Τόσο νόστιμα! Τόσο μεγάλοι πειρασμοί! Μπορώ να σας μιλάω ώρες γι αυτά τα γλυκά!

Περισσότερα...
26.03.2013
Let's Do It Greece

Πόσο συχνά περπατάμε στο δρόμο και βλέπουμε κάτω χαρτιά μικρά και μεγάλα, πακέτα από τσιγάρα και τσίχλες, γόπες και παντός τύπου σκουπίδια;

  •  Συνέχεια!
Περισσότερα...
24.01.2016

Μια διαφορετική ιδέα για παιδικά δώρα

Μια διαφορετική ιδέα για παιδικά δώρα

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας μια ιδέα που μου άρεσε πολύ και αν είναι δικής μου εκτέλεσης, ξεκίνησε από τη μαμά. Όταν η μαμά του παιδιού που σε καλεί στο πάρτι είναι φίλη κοντινή, πολλές φορές ρωτάς "Μήπως θέλετε κάτι συγκεκριμένο, μήπως χρειάζεστε κάτι" κ.λπ. Η απάντηση λοιπόν που μου άρεσε πολύ, την κράτησα και την εξέλιξα αφορούσε σε είδη περιποίησης για ένα παιδάκι. Και οι ιδέες είναι πολύ περισσότερες όταν το παιδάκι είναι κοριτσάκι.

Ξέρετε πόσες ανάγκες μπορεί να έχει ένα κοριτσάκι; Και δε μιλάμε για υπερβολές, μιλάμε για πράγματα που όντως χρειάζεται.

Περισσότερα...
24.08.2013
Τα κίτρινα σκαμπό

Τελικά το κίτρινο χρώμα μου αρέσει πολύ. Κι αυτά τα κίτρινα σκαμπό ακόμα περισσότερο!

Περισσότερα...
17.12.2012

The Baseballs - Jingle Bell Rock

The Baseballs - Jingle Bell Rock

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε..

Περισσότερα...
03.06.2014
Tindersticks - Can we start again?

Τι λέτε για ένα μουσικό ταξίδι πίσω στον χρόνο με οδηγούς τους Tindersticks;

Περισσότερα...
18.07.2013

3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Tι θα λέγατε για θερινό σινεμά απόψε;

Περισσότερα...
13.05.2016

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

Τρεχαλίτσες: Υφασμάτινες, ξύλινες, ποιοτικές

 Τρεχαλίτσες που βλέπω ακόμα και στο σαλόνι, παρατημένες για μέρες και δε με ενοχλούν καθόλου. Και κάθε φορά που τις αντικρίζω θυμάμαι το άρθρο της Μαρίας για το "Παιχνίδι στο καθιστικό, ποιοτικό και ήρεμο". Γιατί αυτό είναι. Είναι παιχνίδια ποιοτικά, όμορφα που θα μπορούσαν να διοκοσμούν το ανάλαφρο σαλόνι μας!

Περισσότερα...
09.05.2013

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

Tedx Thessaloniki - Το Δωμάτιο των Ευχών

O Σπύρος Παλούκης μας παροτρύνει να βάλουμε λίγη από τη μαγεία των παραμυθιών στη ζωή μας και να φτιάξουμε το δικό μας δωμάτιο των ευχών.

Περισσότερα...
04.02.2014
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Ο πρόλογος για αυτό το βίντεο θα μπορούσε να συνοψιστεί στην παρακάτω φράση:

Ξεγνοιασιά έστω και για λίγα λεπτά; Αξία ανεκτίμητη!

Περισσότερα...
25.02.2013

And the Oscar goes to...

And the Oscar goes to...

Ενημερωθήκατε για τους νικητές των φετινών κινηματογραφικών βραβείων της γνωστής Ακαδημίας;

Η 85η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι ήδη παρελθόν και τα αποτελέσματα αυτής μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας για τους απανταχού σινεφίλ και όχι μόνο.

Περισσότερα...
18.10.2014

Η βάπτιση του Φίλιππου

Η βάπτιση του Φίλιππου

Σας είπαμε ξανά ότι αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαπτίσεων για την παρέα του maresei. Όχι μόνο γιατί γίναμε μάρτυρες σε αρκέτες βαπτίσεις, αλλά και γιατί σε τρεις από αυτές είχαμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή, είτε ως γονείς είτε ως νονοί είτε ως βοηθοί των πνευματικών γονέων. Και στις τρεις πάντως περιπτώσεις βάλαμε τα χεράκια μας για τη δημιουργία του "βαπτιστικού πακέτου".

Έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας τη βάπτιση του Αχιλλέα και σήμερα σειρά έχει αυτή του Φίλιππου που έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου. Αλλάς ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή..

Περισσότερα...
06.11.2012
Λατρεμένη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 2μ.μ, Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι και περπατώντας με βήμα ταχύ στη Λεωφόρο Νίκης, είδα με μεγάλη χαρά ότι οι πολίτες είχαν ξεχυθεί στην παραλία. Άλλοι με τα πόδια και άλλοι με ποδήλατα έκαναν βόλτα στην παραλία αγναντεύοντας τη θέα, ενώ πολλές παρέες είχαν "καταλάβει" τα πεζούλια και το γρασίδι στην περιοχή του Λευκού Πύργου για να απολαύσουν τον πρωινό τους καφέ! Τι κρίμα να μην έχω το χρόνο και φυσικά το καλάθι(*) μου για να κάνουμε και εμείς ένα πικ-νικ στην παραλία! Μόνο μερικές φωτογραφίες στα γρήγορα έβγαλα, γιατί είχα αργήσει στο ραντεβού μου!

Περισσότερα...
08.02.2013
Χρωματιστές μάλλινες γιρλάντες

Μια που σήμερα μιλήσαμε για χρώμα σκεφτείτε την παλαιότερη ιδέα μας για αιωρούμενες γιρλάντες σε μια διαφορετική εκδοχή.

Περισσότερα...
09.04.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο

Τώρα να έχεις ανέβει στον Γράμο, τον Σμόλικα και σε άλλα χαμηλότερα βουνά και να αφήνεις τον "αρχηγό" παραπονεμένο, σαν πολύ δεν πάει; Τι λέτε;

Περισσότερα...
15.12.2012

Christmastreestas IV

Christmastreestas IV

Να και το τέταρτο δέντρο που στολίστηκε στο πλαίσιο των Christmastreestas Days 2012..

Περισσότερα...