Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Τελευταία αυτή η ιδέα μας βασάννισε αρκετά. Τι να κάνουμε με το παιδικό δωμάτιο; Να βάψουμε έναν τοίχο; Γαλάζιο; Θαλασσί; Οινοπνευματί; Μπλε; Πολύ αγορίστικο... Κάτι πιο ουδέτερο και συνάμα φωτεινό και συνάμα ευκολοσυνδύαστο και συνάμα δροσερό...; Όλα τα θέλαμε και αφού ψάξαμε στα χρωματοπωλεία όλης της πόλης για το τέλειο χρώμα, καταλήξαμε σε ένα μπλε-πράσινο, το χρώμα του νερού στο Ιόνιο. Ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε τιρκουάζ... το χρώμα των υπέροχων νερών σε κάποια σημεία του Ιονίου. 

Και λίγο πριν ξεκινήσουμε για το χρωματοπωλείο με το δείγμα στο χέρι για να προμηθευτούμε το χρώμα, έρχεται και η άλλη σκέψη στο μυαλό μας. Μήπως να βάλουμε ταπετσαρία; Στα άλλα δωμάτια του σπιτιού, η ταπετσαρία δένει υπέροχα και σχεδόν 4 χρόνια μετά το πέρασμά της, εξακολουθεί να μας αρέσει πολύ. Ψάχνουμε λοιπόν για ταπετσαρία στο διαδίκτυο, βρίσκουμε το κατάστημα που είχαμε πάρει και τις προηγούμενες, κάνουμε λεπτομερή αναζήτηση σε όλες τις παιδικές ταπετσαρίες (και ήταν και πολλές) και λίγες ώρες μετά καταλήξαμε. Θα βάλουμε ταπετσαρία. Το θέμα της; Το γαϊτάνακι. Λευκό φόντο, χρώματα πάνω της και γεμάτη μηνύματα... "Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια...". Και ουδέτερη, μια χαρά και για αγόρια και για κορίτσια!

Να την παραγγείλουμε; Ετοιμαζόμαστε να την παραγγείλουμε αλλά κάτι μας κρατάει. Θα χωρέσουν τα έπιπλα που θέλουμε στο παιδικό δωμάτιο; Μήπως κρύβεται η ταπετσαρία από τα έπιπλα; Αποφασίζουμε λοιπόν να τοποθετήσουμε τα έπιπλα όλα όπως τα θέλουμε και εν συνεχεία να δούμε τι θα κάνουμε με τους τοίχους.

Και κάπου εκεί έρχεται το αγαπημένο πλέον pinterest να μας δώσει μια σειρά από ιδέες που εύκολα, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος προσαρμόζονται σε κάθε παιδικό δωμάτιο. Να ποιες ξεχωρίσαμε:

- Λευκό φόντο, το μόνο μάλλον τόσο φωτεινό, με βούλες! Ένα δωμάτιο σχεδόν πουά! Χρωματιστές βούλες μοιρασμένες ακανόνιστα στον τοίχο, δίνουν ζωντάνια και χρώμα και αναδεικνύουν τον πάντα διαχρονικό λευκό τοίχο. Ανεξαρτήτως φύλου, ο τοίχος αυτός μπορεί να είναι παιχνιδιάρικος και να βοηθάει στο δέσιμο όλων των χρωμάτων του δωματίου.

wall-dots-decoration 
Φωτογραφία: Pinterest

wall-dots-decoration-b
Φωτογραφία: Pinterest

- Ένας τοίχος μια ζωγραφιά, σε ρομαντική ή όχι διάθεση, ανάλογα με το φύλο του παιδιού και κυρίως με την προσωπικότητα των γονιών. Από την οροφή του δωματίου και μπροστά από τη ζωγραφιά μπορούν να κρέμονται αντικείμενα σχετικά με τη ζωγραφιά και για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

wall-painting-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

wall-painting-decoration-2
Φωτογραφία: Pinterest

- Ένας μοιρασμένος τοίχος με δύο χρώματα σε διάφορα σχέδια αφηρημένα. Έτσι μπορεί και η φαντασία του παιδιού να εξάπτεται και ανάλογα με τη φάση που περνά να πλάθει μια διαφορετική ιστορία. Είναι βουνά; Είναι νησιά; Είναι κτίρια; Ό,τι κατεβάζει ο νους του...

wall-2-colors-decoration
Φωτογραφία: Pinterest 

wall-2-colors-decoration-b
Φωτογραφία: Pinterest

- Σε πιο κλασική γραμμή, ένας τοίχος μονόχρωμος σε ανοιχτή ή σκούρα απόχρωση. Σειρές από καδράκια, ζωγραφιές, γιρλάντες και φωτάκια μπορούν να σπάνε τη μονοτονία ευχάριστα. Ειδικά τα φωτάκια δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα το βράδυ που τα άλλα φώτα σβήνουν.

wall-1-color-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

wall-blackwhite-decoration
Φωτογραφία: Pinterest 

- Ένας τοίχος μονόχρωμος αποκτά προσωπικότητα χάρη σε έναν μεγάλο καμβά κρεμασμένο. Όποια εικόνα θέλουμε μπορεί να συντροφεύει το παιδί μας. 

wall-kamva-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

- Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα! Παιδικό δωμάτιο είναι, μπορεί να αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και ιδεών. Ειδικά αν βοηθούν το παιδί να καλλιεργεί και να εκδηλώνει τη δική του δημιουργικότητα. 

wall-2-ideas-decoration
Φωτογραφία: Pinterest

wall-2-ideas-decoration-2
Φωτογραφία: Pinterest

wall-2-ideas-decoration-3
Φωτογραφία: Pinterest 

Θυμηθείτε και άλλες ιδέες και λύσεις για το παιδικό δωμάτιο.

Μ' αρέσει | 2012