Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διαγωνισμός: Οι χειροποίητες γιορτινές δημιουργίες της Δέσποινας

Τη Δέσποινα την γνωρίσαμε μετά τον 2ο διαγωνισμό μας. Είναι μια από τις νικήτριες του βιβλίου "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015". Συνομιλώντας μαζί της στο facebook, μάθαμε πως της αρέσει να "ποιεί με τα χέρια" και διαθέτει τα δικά της Χειρο-ποιήματα.

Λίγα λόγια από την ίδια για τη μαγεία του χειροποίητου:

Μεγάλωσα με μια γιαγιά που με το βελονάκι της έφτιαχνε ονειρεμένα δαντελένια σύννεφα και μια μαμά που με το κέντημά της έπαιρνε χρώματα από το ουράνιο τόξο και στόλιζε τη ζωή μου. Έτσι, έμαθα από μικρή την ομορφιά και τη μαγεία του χειροποίητου, που κρύβει μέσα του κάτι από την ψυχή του δημιουργού του. Ξεκίνησα δειλά φτιάχνοντας τα δικά μου κοσμήματα κι η περιπλάνησή μου στα κάθε λογής υλικά, χρώματα και σχήματα, μου έδωσε την αφορμή που έψαχνα για να εκφραστώ δημιουργικά, πειραματιζόμενη με διάφορες κατασκευές. Στη σελίδα μου θα δείτε κάποιες από τις δημιουργίες μου, τις οποίες προσπαθώ να εμπλουτίζω δοκιμάζοντας νέες τεχνικές και συνδυασμούς.

Τα τελευταία της έργα είναι οι εορταστικές της δημιουργίες, γούρια, στεφανάκια, κεράκια... έργα στο πνεύμα των ημερών.

despina-diy-1

despina-diy-2 

Από τη στιγμή που παρέλαβε το νέο της ημερολόγιο, ένιωσε πως η τύχη της αυξήθηκε τόσο πολύ που θέλησε να μοιραστεί ένα μέρος της μαζί μας. Πώς; Μα χαρίζοντας δύο από τα γούρια της σε δύο τυχερούς που θα κάνουν like και share στις σχετικές φωτογραφίες που θα ανεβάσουμε στη σελίδα μας στο facebook.

despina-diy-4

Όπως καταλαβαίνετε, ένας ακόμα διαγωνισμός ξεκινά. Δηλώστε συμμετοχή και προσθέστε ένα ακόμα δώρο κάτω από το δέντρο!

Όροι - Προϋποθέσεις Διαγωνισμού:

Ο διαδικτυακός τόπος maresei.gr και η ιστοσελίδα Χειροποιήματα διοργανώνουν διαγωνισμό, στον οποίο προσφέρουν δύο γιορτινές χειροποίητες δημιουργίες (γούρια) της Δέσποινας Κουλαξίζη - Γκιόγκεζα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μέσω της σελίδας facebook.com/masaresei που αντιστοιχεί στο διαδικτυακό τόπο maresei.gr.
Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να κάνει
1. Like ση σελίδα μας στο facebook, η οποία είναι facebook.com/masaresei
2. Like σε μια από τις αναρτήσεις που αφορούν στον διαγωνισμό και θα δημοσιευτούν στη σελίδα facebook.com/masaresei
3. Share (κοινοποίηση) σε μια από τις αναρτήσεις που αφορούν στον διαγωνισμό και θα δημοσιευτούν στη σελίδα facebook.com/masaresei.
4. Ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 23η Δεκεμβρίου, ενώ ημερομηνία λήξης η 28η Δεκεμβρίου, ώρα 19:00.
5. Όλες οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και μετά από κλήρωση θα βγουν οι δύο νικητές, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στον διαδικτυακό τόπο maresei.gr και στη σελίδα facebook.com/masaresei. Οι δύο τυχεροί θα ενημερωθούν και με προσωπικό μήνυμα μέσω facebook.
6. Σε περίπτωση που κάποιος από τους τυχερούς δεν ανταποκριθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών από τη λήξη του διαγωνισμού και δε στείλει στοιχεία επικοινωνίας για να διευθετήσουμε το πώς θα παραλάβει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη επιλαχόντα νικητή.
7. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στον διαγωνισμό.
8. Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Καλή τύχη σε όλους!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
02.11.2014

Vance Joy - Riptide

Vance Joy - Riptide

Ένα από τα κομμάτια που μου φτιάχνει τη διάθεση τον τελευταίο καιρό!

Περισσότερα...
10.04.2013

Οι καρδούλες είναι γλυκές από μόνες τους...

Οι καρδούλες είναι γλυκές από μόνες τους...

οπότε τι τη θέλουν τη ζάχαρη; Έτσι είπε η μαμά και έκανε πάλι μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη σε σχήμα καρδούλας αυτή τη φορά.. Και έτσι τα ονόμασε Καρδούλες για να έχουν και ταυτότητα.

Περισσότερα...
12.10.2015

Τραχανότο άγριων μανιταριών

Τραχανότο άγριων μανιταριών

Εκεί που με ρωτάει ο μανιταροσυλλέκτης πατέρας πότε θα μαγειρέψω τα άγρια μανιτάρια με νέο τρόπο, εμφανίζεται μπροστά μου η φωτογραφία της φίλης Ανθής για ένα λαχταριστό τραχανότο άγριων μανιταριών. Και μαζί έρχεται και η συνταγή!

Περισσότερα...
15.10.2015

Με αέρα γαλλικής εξοχής και άρωμα λεβάντας

Με αέρα γαλλικής εξοχής και άρωμα λεβάντας

Αυτό είναι... έχεις φίλους που ταξιδεύουν και σε ξεσηκώνουν, και μάλιστα πηγαίνουν εκεί που πάντα ήθελες να πας και ακόμα δεν τα έχεις καταφέρει. Στη νότια Γαλλία.  Και έρχονται μετά με έναν αέρα γαλλικό και σου παραδίδουν μαθήματα στιλ!

Ε λοιπόν, εμένα μ' αρέσει αυτό το στιλ! Μ' αρέσουν τα χρώματα και τ' αρώματα που κουβάλησαν μαζί τους! Μ' αρέσει ο ρομαντισμός που αποπνέουν οι φωτογραφίες...

Περισσότερα...
27.05.2014
Lana Del Rey - Shades Of Cool

Ολοκαίνουριο κομμάτι από τη μοναδική Lana Del Rey!

Περισσότερα...
25.12.2012
Καλά Χριστούγεννα!

Ξημέρωσε Χριστούγεννα!

Περισσότερα...
19.02.2013

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..

..που κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!

Περισσότερα...
29.09.2013

Sundayman - Now That I Found You

Sundayman - Now That I Found You

Γνωστό τραγούδι με ιδιαίτερο βίντεο κλιπ!

Περισσότερα...
11.09.2014

Με έμφαση στο περιτύλιγμα

Με έμφαση στο περιτύλιγμα

Ένα δώρο μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο, ακριβό ή φθηνό αποκτά περισσότερο χαρακτήρα όταν μπαίνει και το προσωπικό στοιχείο, έστω στο περιτύλιγμα. 

Περισσότερα...
23.09.2014

Race for the cure 2014

Race for the cure 2014

Μια δράση που αξίζει τη στήριξή μας! Όσοι βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και αύριο. Το ραντεβού έχει δοθεί για αυτή την Κυριακή 28/09 στο Ζάππειο στις 10.00 π.μ. και είναι για καλό σκοπό!

Περισσότερα...
04.06.2015

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling που μου δίνουν έξτρα κίνητρο για να οργανώνω μαζώξεις φίλων στο σπίτι.

Γιατί να περιοριζόμαστε στα τετριμμένα; Σερβίτσια, πιατέλες, μπολ και άλλα καθημερινά ή επίσημα μα εντελώς συνηθισμένα; Η έμπνευση έρχεται από μερικές φωτογραφίες που κάνουν τις λιχουδιές μας να δείχνουν ακόμα πιο λαχταριστές και πολύ πολύ όμορφες!

Περισσότερα...
28.09.2014

Τα πιο συνηθισμένα εκφραστικά λάθη που επαναλαμβάνουμε όλοι μας

Τα πιο συνηθισμένα εκφραστικά λάθη που επαναλαμβάνουμε όλοι μας

Είτε στον προφορικό είτε στον γραπτό λόγο κάποια λάθη τα κάνουμε. Όλοι μας ή έστω σχεδόν όλοι. Κάποια από τα λάθη προφανώς κάνουμε και εμείς και να μας συγχωρείτε! Προσπαθούμε πάντα να μιλάμε και να γράφουμε σωστά, θα θέλαμε να είμαστε αλάνθαστοι αλλά άνθρωποι είμαστε, όλο και κάποια λάθη θα κάνουμε είτε στην ορθογραφία είτε στη γραμματική είτε στη σύνταξη είτε στην έκφραση. 

Περισσότερα...
27.06.2013
Meet the world in Greece

Στις 24 Ιουνίου 2013 έκανε την εμφάνισή της στο facebook μια νέα σελίδα που έχει ως στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδας. Με σλόγκαν "Η Ελλάδα είναι περισσότερα από μια χώρα. Συναντήστε τον κόσμο στην Ελλάδα", συγκεντρώνει φωτογραφίες από το Google και από διάφορους φωτογράφους, οι οποίες συνδυάζονται με πολύ έξυπνο τρόπο σε concept του Άρη Καλογερόπουλου και αποτελούν την καλύτερη ίσως διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Περισσότερα...
04.04.2017

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανά

Και μόνο από τον τίτλο θα μπορούσα να επιλέξω αυτό το βιβλίο. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι χωρίς όνειρα δε ζεις, κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή. Διαβάζοντας την περιγραφή στο οπισθόφυλλο, βρήκα έναν ακόμη λόγο για να το προτιμήσω. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, μέρες που έρχονται, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού. Στην εξοχή για πρωινή ανάγνωση στη δροσιά κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ένα ήσυχο καφέ, στο κρεβάτι για ανάγνωση πριν τον ύπνο, στην παραλία. Παντού! 

Είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Παρόλο όμως που διαβάζεται εύκολα, θίγει ζητήματα πολύ σοβαρά.

Περισσότερα...
17.12.2013

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνονται; Δεν γίνονται!

Έτσι, μετά τα μελομακάρονα της Σοφίας και τα κουλουράκια κανέλας, ήρθε η ώρα για τους κουραμπιέδες της μητέρας! Το είχα υποσχεθεί άλλωστε, έναν χρόνο πριν ότι φέτος θα είμαι δίπλα της κατά την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
16.12.2013

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Αυτά τα κουλουράκια, συνήθως σε σχήμα πλεξούδας, έκαναν πάντα όλο το σπίτι να μυρίζει κανέλα. Τα θυμάμαι να υπάρχουν σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Ήταν τα αγαπημένα της μαμάς και τα έφτιαχνε συνέχεια. Και λέω ήταν, γιατί τώρα πια τα φτιάχνει σε πιο light εκδοχή, χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης. Και ακόμα και τώρα, αυτά τα ελαφριά μπισκοτάκια κανέλας είναι τα αγαπημένα όσων αποφεύγουν τη ζάχαρη εντός πολυκατοικίας και εντός παρέας.

Περισσότερα...
20.02.2015

Ένα βαρέλι σε νέο ρόλο

Ένα βαρέλι σε νέο ρόλο

Σε μια παλιά αποθήκη υπάρχει ένα ξύλινο βαρέλι, στο οποίο κάποτε οι αγαπημένοι σου πρόγονοι έβαζαν κρασί. Τώρα κανείς δεν του δίνει σημασία, ρημάζει μόνο του στη γωνιά του και τα χρόνια περνούν. Αυτό όμως δεν το βάζει κάτω. Ελπίζει σε μια αναπαλαίωση και σε επαναχρησιμοποίηση. Εκλιπαρεί για ένα σου βλέμμα και μια θέση στο σαλόνι σου. Και εσύ αρνείσαι πεισματικά, περνάς δίπλα του και δεν το βλέπεις καν...

Περισσότερα...
07.02.2013

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Μαρία Παπαγεωργίου - Μπαλώνω Κενά

Νέο χαρούμενο τραγούδι από τη Μαρία Παπαγεωργίου!

Περισσότερα...
22.01.2013
Armin van Buuren vs Sophie Ellis Bextor - Not Giving Up On Love

Παίζοντας με το σλόγκαν της ημέρας που είναι το "Not giving up", ας ακούσουμε ένα μουσικό κομμάτι λίγο διαφορετικό από ό,τι σας έχουμε συνηθίσει.. 

Περισσότερα...
04.04.2015

Λαμπάδες maresei

Λαμπάδες maresei

Όπως ήδη αναφέραμε, φέτος ήταν η πρώτη φορά που τα κορίτσια του maresei.gr αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνες μας τις λαμπάδες για τα πνευματικά μας παιδιά αλλά και για αγαπημένους φίλους!

Μας αρέσει πολύ να δημιουργούμε άλλωστε και μετά την εμπειρία των βαπτιστικών πακέτων, η δημιουργία των χειροποίητων λαμπάδων ήταν σχεδόν δεδομένη. Δεν χρειάστηκε 2η σκέψη. Προμηθευτήκαμε τα κεριά και κάποια συμπληρωματικά υλικά και λάβαμε δράση.

Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει την πρώτη maresei λαμπάδα για τη βαπτιστήρα μιας φίλης μας. Σειρά σήμερα έχουν οι λαμπάδες που δημιουργήθηκαν για ένα ζευγάρι φίλων μας. Στόχος μας, πέρα από το να τους χαρίσουμε χαμόγελα, ήταν να τους θυμίσουμε το γαμήλιο ταξίδι τους στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Νέα Υόρκη. Είχαμε άλλωστε τα υλικά από τη δημιουργία της λαμπάδας που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη ροκ μικρή κυρία που ακούει στο όνομα Μαργαρίτα.

Περισσότερα...
22.05.2013
Michael Bublé - It's A Beautiful Day

Καλημέρα όλη μέρα! Ό,τι και αν συμβαίνει μη ξεχνάτε ότι και η σημερινή μέρα μπορεί να είναι μια όμορφη μέρα! Ας την ξεκινήσουμε λοιπόν με μουσική και συγκεκριμένα με το ομώνυμο κομμάτι του Michael Bublé και ένα πλατύ χαμόγελο..

Περισσότερα...
08.04.2013

Κίτρινο με φυστικί και πάλι!

Κίτρινο με φυστικί και πάλι!

Να τα πάλι τα δύο χρώματα που σας έλεγα πριν λίγες μέρες.. εμφανίστηκαν μπροστά μου έτσι ξαφνικά στο Pinterest και φυσικά τράβηξαν την προσοχή μου.

Περισσότερα...
08.12.2012
Art de la table - Κυριακάτικη πρόταση

Η δική μας πρόταση για την αυριανή Κυριακή!

Περισσότερα...