Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις για δώρα: Γιορτινά καλάθια

Προτάσεις για δώρα: Γιορτινά καλάθια

Μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο στις μέρες των γιορτών και όχι μόνο είναι τα καλάθια με διάφορα τοπικά προϊόντα, βότανα, μέλι και άλλα είδη. Φέτος είχα την τύχη να παραλάβω δύο τέτοια καλάθια και πολύ το χάρηκα!

Τι μπορούμε να βάλουμε σε ένα γιορτινό καλάθι για να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό δώρο; Σε γενικές γραμμές καλό είναι να σκεφτούμε σε ποιον απευθύνεται και να λάβουμε υπόψη διάφορες παραμέτρους όπως για παράδειγμα την ηλικία των παραληπτών, τον τρόπο ζωής τους, τις διατροφικές τους συνήθειες, το αν έχουν μικρά παιδιά. Έτσι, αν για παράδειγμα το καλάθι μπορεί να περιέχει:

1. Βαζάκια ή σακουλάκια με βότανα, μέλι ή μαρμελάδες, ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτικές, τραχανά, χυλοπίτες, αποξηραμένα φρούρα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, ειδικά αν είναι μπαχαρικά συνδυασμένα με το χειμώνα, όπως η κανέλα ή το τζίντζερ ή λίγο πιο ιδιαίτερα υλικά όπως ο κουρκουμάς ή ο κρόκος Κοζάνης

2. Μπουκάλια με κρασί και διάφορα είδη κράκερ ή παξιμαδιών, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το κρασί σε ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά

3. Σπιτικά λικέρ ή γλυκά κουταλιού

4. Μια πιο ιδιαίτερη μουστάρδα ή ένα μπουκάλι ξύδι, για παράδειγμα βαλσάμικο με μέλι ή ακόμα και το λιγότέρο δημοφιλές οξύμελι που κάνει θαύματα όταν προστίθεται σε σαλάτες και φαγητά

5. Μπισκοτάκια, χειροποίητες σοκολάτες ή άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

6. Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι ή ένα γούρι ή ακόμα και μερικά αληθινά ρόδια

Εννοείται πως η λίστα δεν τελειώνει τόσο εύκολα. Με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα με παραδοσιακά είδη ή σε ένα παντοπωλείο, μπορούν να μας έρθουν πολλές ακόμα ιδέες. Εκτός όμως από τη συγκέντρωση των προϊόντων μας, καλό θα ήταν να στολίσουμε και λίγο τα σακουλάκια ή τα βαζάκια με μια - δυο κορδέλες και να γράψουμε μια κάρτα με ευχές για ένα ακόμα πιο προσωπικό αποτέλεσμα.

christmas-gifts-6

christmas-gifts-15

christmas-gifts-20

Φυσικά αντί για καλάθι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο κουτί που ανάλογα με το μέγεθός του μπορεί να περιέχει από μπισκοτάκια ή σοκολατάκια μέχρι οτιδήποτε από την παταπάνω λίστα.

christmas-gifts-44

Να πούμε εδώ βέβαια ότι το τι θα περιέχει το καλάθι εξαρτάται και από το δικό μας προϋπολογισμό. Πάντως είναι δυνατό να γεμίσουμε ένα καλάθι με πολλών ειδών καλούδια χωρίς να κάνουμε μεγάλα έξοδα αν επιλέξουμε περισσότερα βότανα και σπιτικά παρασκευάσματα. Μια επίσκεψη στην κοντινή λαϊκή αγορά σίγουρα θα μας δώσει αρκετές ιδέες και τη δυνατοτητα να αγοράσουμε πχ. ρίγανη, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, δενδρολίβανο και άλλα μυρωδικά σε πολύ καλές τιμές. Και έτσι μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας καλάθι αρωματικών ή μπαχαρικών ή βοτάνων και να το χαρίσουμε σε έναν αγαπημένο φίλο. Επίσης, θα μπορούσαμε να κάνουμε τον κόπο να γράψουμε πάνω σε κάθε σακουλάκι με κάποιο βότανο πώς χρησιμοποιείται, ποια είναι τα οφέλη του, με ποιες τροφές ταιριάζει κ.λπ. Νομίζω πως δε θα υπήρχε παραλήπτης που δε θα χαιρόταν ένα τέτοιο δώρο!  

Μ' αρέσει | 2012