Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

Ναι, ήρθε το έναυσμα για την 1η μου απόπειρα στην αρθρογραφία. Και αν αρέσει στην ομάδα του maresei, θα είναι ο λόγος να φτάσουν όσα γράφω στην οθόνη σας :). Δεν είναι άλλο, παρά η επιθυμία μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με μια διαφορετική ταινία που έφτασε στα χέρια μου και με συγκίνησε απρόσμενα. Περισσότερο ντοκιμαντέρ θα τη χαρακτήριζα, αλλά σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ντοκιμαντέρ όχι εκπαιδευτικό, αλλά βιογραφικό. Και μόλις τώρα, που την είδα, ανακαλύπτω την ιστορία και τα διάφορα κινήματα γύρω από τη μορφή του ατόμου που αφορά.

Searching for Sugar Man ο τίτλος, κάτι θα σας θυμίζει.. Παραγωγή του 2012 - ίσως λίγο αργά την ανακάλυψα εδώ που τα λέμε - πολλοί μπορεί να την έχετε ήδη δει. Η ταινία αφορά, λοιπόν, την τρελή ιστορία γύρω από το όνομα του – γνωστού πλέον ροκ τραγουδιστή - Sixto Rodriguez. Sugar Man είναι ο τίτλος μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Την πορεία που ακολούθησε όμως, από την πρώτη του κυκλοφορία μέχρι την αναγνώριση, μόνο συνηθισμένη δε θα τη χαρακτήριζες. Χρειάστηκε μίλια αποστάσεων και την ισχυρή θέληση απλών ανθρώπων. Δε δίνω περισσότερα στοιχεία, για όσους δε γνωρίζουν. Ποιητικό, ελπιδοφόρο. Μια διαφορετική στάση ζωής, που πολλούς μπορεί να εκφράζει. Και είναι ωραίο να βλέπεις πόσο ισχύει ο νόμος του Μέρφι.

Συνεχίστε να ονειρεύεστε και όλα είναι δυνατά :-)

Κείμενο: Φωτεινή

Υγ. Φωτεινή μας σε ευχαριστούμε για αυτή σου την πρόταση. Ελπίζουμε να έχεις και άλλα τέτοια εναύσματα που θα σε κάνουν να θες να μοιραστείς μαζί μας, σκέψεις, συναισθήματα, προτάσεις... Και φυσικά, ευχόμαστε να μη σταματήσεις ποτέ να ονειρεύεσαι!

Μ' αρέσει | 2012